woensdag 23 mei 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Afgelopen week konden de kinderen hun bijdrage die ze bij elkaar hebben gerend inleveren bij hun leerkrachten. Helaas zijn alle enveloppen nog niet binnen. Bij deze een oproep om dat deze week nog te doen, zodat we de week daarna kunnen vermelden wat de totale opbrengst is, en laten we weten welk kind het meeste geld heeft opgehaald. Alvast bedankt !

Organisatie sponsorloop Alpe d’ HuZes Familie Pierik “Niehoes”

KBO sluit met feestavond seizoen af

  • vrijdag, 18 mei 2018 22:52

Na de gehouden ledenvergadering werd de aandacht gericht op een feestelijke avond. En dat werd toch wel een succes. De hapjes en drankjes ondersteunden de goede sfeer en dat deden zeker ook ‘Die Stadlfreunde’. Muziek die de gedachten meenamen naar festivals met dirndels; lederhosen en bier. KBO kijkt trots terug op een geslaagd seizoen en een geslaagde sluiting daarvan.

Net als andere jaren liepen honderden kinderen afgelopen week mee in de Avondvierdaagse, welke gisteren werd afgesloten. Ook vele ouders, opa’s en oma’s waren weer van de partij om de avondvierdaagse te trotseren. Ook in deze editie bestond er de mogelijkheid om de korte (3,5 kilometer) en de lange (7 kilometer) te lopen. De peuters van de peuterspeelzaal deden dit jaar ook voor het eerst mee. De weergoden waren de Wegdamse wandelaars deze week goed gezind. Eén van de deelnemers: "De volgende keer als ik niet meer op de basisschool zit, wil ik alsnog meelopen! Ik loop al jaren mee en wil dat volgend jaar en de jaren daarna opnieuw doen!" Gisteravond werden alle deelnemers onder massale belangstelling en met muzikaal geweld ingehaald. Op het schoolplein was er een medaille voor iedereen en werd er onder het genot van een hapje en een drankje nog even gezellig nagepraat. Mark Tuinte namens de organisartie:"Een speciaal woord van dank voor de familie Bos voor de muzikale omlijsting. Ook bakkerij Nollen was weer ouderwets aanwezig met een heerlijke snack. Allen dank. Klasse!"

Voor foto‘s klik hier.

Video (Van Wouter Luttikhold)

Leden namen kennis van de gerealiseerde activiteiten van het afgesloten jaar 2017 en hadden waardering voor de inspanning van het bestuur. Die waardering gold ook voor het overzicht van inkomsten en uitgaven en het beheer van de middelen. De kascommissie stelde na controle vast dat de boekingen correct waren en stelde aan de vergadering voor het financiële verslag goed te keuren. Mevr. M. Mentink-Vehof volgt Dhr. T. Rupert op als lid van de kascommissie. De voorzitter Jan Lansink was na een periode van acht jaren statutair aftredend. Het bestuur stelde aan de algemene ledenvergadering voor om Jan Lansink voor de komende periode te herbenoemen. De vergadering is hiermee akkoord. Jan Wantia trad terug uit het bestuur na eveneens een periode van acht jaren. Hem werd lof toegezwaaid voor zijn werk en plezierige omgang in het bestuur. Ineke Pelle en Harry Rouhof werden als nieuwe leden voorgedragen voor het lidmaatschap van het bestuur. Met applaus en algehele stemmen werden zij gekozen. Kort werd er door de voorzitter stil gestaan bij het programma voor het komende seizoen. Na de sluiting van de vergadering was er een zeer plezierige voortzetting van de avond die ondersteund werd door ,,Die Stadlfreunde,,

Annie pleit voor wolvenjacht

  • woensdag, 16 mei 2018 10:13

Annie Schreijer-Pierik wil dat er weer gejaagd gaat worden op de wolf. “Het kan zo niet verder gaan. We moeten een goed beheerplan neerzetten voor de twaalf tot vijftienduizend wolven in Europa. Daar hoort ook afschot bij.” Dat meldt RTV Oost.
Vanmiddag houdt de politica uit Hengevelde een wolvenconferentie met de Europese Commissie en de nationale parlementen van Frankrijk, Duitsland en Italië. “We moeten dit met elkaar goed aanpakken.”
Schreijer-Pierik noemt Italië als voorbeeld. “Daar hadden ze een prachtig plan, want de wolf moest terugkomen. Nu zegt een hoogleraar daar ook dat we aan de slag moeten met de beheerjacht, want het loopt helemaal uit de hand.”
Als er geen hardere aanpak van de wolf komt, vreest Schreijer-Pierik een zelfde soort toestand als met de gans. “Een paar jaar geleden hadden we er in Nederland een paar duizend, nu hebben we het over miljoenen.”
Als de beschermde status van de wolf wordt afgenomen, is de jacht veel makkelijker. “Dan mag Overijssel de wolf ook bejagen. Dan kunnen landen sneller doorpakken”, zegt Schreijer-Pierik. “Als we doorgaan zoals nu, wordt het een chaos.”
Waar Schreijer-Pierik wil dat de overheid in actie komt, ziet de Overijsselse wolvenexpert Roel Korbee vooral een verantwoordelijkheid voor boeren. “Ik kan er zelf een heleboel aan doen zodat die beesten er niet bij kunnen komen”, pareert hij.
Korbee vindt dat Schreijer-Pierik met haar plan voor afschot op de zaken vooruit loopt. “We praten over de eerste zwervers uit Duitsland en nu gaan we al uit van het doemscenario. Dat is ver vooruitlopen. Kijk gewoon naar hoe de ontwikkeling plaatsvindt.”
Volgens de Europarlementariër is een preventieve aanpak echter noodzakelijk. Korbee: “Ik heb haar horen zeggen dat er tien tot vijftien wolven door Nederland lopen. Dan vraag ik mij altijd af: hoe kom je aan die gegevens?” Hij refereert aan de DNA-onderzoeken die tot nu toe zijn uitgevoerd. “Dan praat je nog steeds maar over twee of drie zwervers die hier rondlopen. Ik kan nu niks anders zeggen dan dat er twee of drie permanent in Nederland zijn geweest.”
“Bij de wolf komt altijd emotie om de hoek kijken”, vervolgt Korbee. “Ik zeg altijd: haal die emotie eruit en probeer er objectief naar te kijken.”

 

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Hengevelde is toe aan een 'Dorpsraad'

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Niet wat je bent is wat je beperkt

Maar wat je denkt dat je niet bent

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren