woensdag, 18 september 2019 12:21

Schoonmaakteam de Marke slaat alarm tegen rokers

"Wat te zien is op de volgende foto's treffen we regelmatig aan bij ons! kulturhus de Marke. Er staan prullenbakken maak hier aub gebruik van.
Het schoonmaakteam
maandag, 16 september 2019 16:11

Slechts één heeft een lange in Hengevelde

Het onderstaande artikel  en de bovenstaande foto is akomstig van de online versie van de Twentsche Courant Tubantia:

Casper Bebseler had gehoopt dat er op vrijdagavond tussen de twintig en dertig mensen met een maisstegel voor de deur van Herberg de Gebrande Waateren in Hengevelde zouden staan. Het bleek er uiteindelijk één te zijn. Teleurgesteld is hij niet over de zeer beperkte opkomst. „Ik denk dat de mensen eerst de kat uit de boom willen kijken.”
In de vorige eeuw was het in veel boerengemeenschappen in Twente en de Achterhoek een traditie om voorafgaand aan het hakselen met een meetlat door het maïsland te lopen. Tijdens een bijeenkomst in het lokale café werd vervolgens gekeken welke boer met de langste maïsstengel op de proppen kwam. Bebseler besloot deze mooie traditie weer nieuw leven inblazen

Op zaterdag 21 september vind de jaarlijkse fokveedag in Ambt Delden plaats. Op deze dag word ook de K.O.C. gehouden.
Op 27 juli zou eigenlijk de jaarlijkse fokveedag plaatsvinden. Door de extreme temperaturen op en rond deze dag is besloten deze af te lasten. Om toch dit jaar een fokveedag te kunnen houden is als nieuwe datum zaterdag 21 september gevonden. Voor deze dag zijn er 117 dieren aangemeld, waarvan 71 melkkoeien en 46 kalveren. Hierdoor mag de opgave een groot succes worden genoemd. De keuring zal starten om 9.30 en er zullen zowel rood- als zwartbonte dieren worden gekeurd. Rond 13.00 zullen de bedrijfsgroepen zich laten zien, waarna aansluitend de winnaars van deze dag bekend zullen worden gemaakt tijdens de kampioenskeuring. Locatie is Manege ‘De Hoffmeijer' aan de Hoffmeijerweg 10 te Ambt Delden.
maandag, 16 september 2019 05:50

Jeugd Activiteiten Commissie bestaat 25 jaar

De Jeugd Activiteiten Commissie, JAC’94 bestond afgelopen weekend 25 jaar en dat moest gevierd worden! Menig anekdote kwam voorbij (Enkelen zie bij lees meer) maar ook de conclusie dat menig bestuurslid in het Wegdamse verenigingsleven is begonnen bij het JAC. Hoeveel geld is er in die 25 jaar wel niet opgehaald? Hoeveel oud leden heeft de commissie in totaal? Vele activiteiten zijn er in het 25-jarig bestaan opgezet: Een groot vier tegen vier voetbaltoernooi met meer dan 80 teams in de hoogtijdagen, een voetvolleytoernooi, oud ijzer actie, blindepoule en ga zo maar door. Bedragen die besteed werden aan de jeugd van de Hengeveldse voetbalvereniging.
Hieronder alle namen van de afgelopen 25 jaar met enkele anekdotes:
vrijdag, 13 september 2019 05:41

Kledinginzameling Caritas op 20 september

De jaarlijkse kledinginzameling van Caritas Hengevelde is op vrijdag 20 september. Vanaf 9.00 uur komen de vrijwilligers langs om de kleding op te halen. De kleding moet schoon en verpakt, op een duidelijk zichtbare plek aan de openbare weg staan. Goede schoenen, per paar vastgebonden zijn ook van harte welkom!
De opgehaalde spullen gaan naar stichting Parwin uit Bentelo. Zij brengen het naar vluchtelingenkampen in Syrië en Irak. Voor vragen kun je contact opnemen met Wim Sander(0547-333612
Meer weten? www.stichtingparwin.nl 
Pagina 1 van 400