dinsdag 16 juli 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Theo Zeggerplein ondergaat metamorfose

  • maandag, 15 juli 2019 06:43

Wie langs het schoolplein komt van de Petrusschool ziet een gedaanteverwisseling die zijn weerga niet kent. Gerco Welmers en John ten Heggeler zijn er maar wat druk mee. John:
”De speelplaats wordt vervangen door nieuwe tegels. Er komen nieuwe zitbankjes om de bomen, het riool is slecht en wordt vervangen. We (Gerco Welmers en John ten Heggeler) hebben deze mooie plaatselijke klus gekregen via een aanbesteding vanuit Keender. Na de zomervakantie kunnen de kinderen weer fijn spelen op het schoolplein!”
Directeur Dineke Hek over de metamorfose:

Maandagavond 15 juli gaan de Hengeveldse bands Around 69 (Nico Bebseler- John ten Heggeler - Jörgen Peerik- Marcel Wolterinck - Marcel Keizer) en Swing-Top Bottle (Hermien Berendsen - Henri Winterman - Jörgen Peerik - Lisa Kalisvaart - Alex Daalwijk) hun laatste repetitie houden in de HET tent op het marktplein. Jörgen Peerik: “Dus als je van feestelijke rock ‘n roll muziek houdt, kom gezellig langs. We hopen dat het net zo gezellig wordt als vorig jaar en anders zit je toch maar op de bank. Zaal open vanaf 19:30 uur, we beginnen rond 20:00 uur.
Tot maandag!”

Deze week wordt de staat van onderhoud van de Tankinkbrug in de gemeente Hof van Twente zorgvuldig geïnspecteerd door middel van een drone met specialistische sensortechnologie. Deze nieuwe vorm van inspectie kan overlastgevende situaties als die bij de Waalbrug in Nijmegen vorig jaar voorkomen door op basis van gedetailleerde data betere voorspellingen te doen over de actuele staat. Bij de proeftuin van Twente47 zijn onder andere Rijkswaterstaat en onderzoekers van de Universiteit Twente betrokken.
Veel bruggen en viaducten in Nederland zitten (bijna) aan het eind van hun theoretische levensduur. Dat betekent niet dat deze ook direct vervangen moeten worden. Huidige inspectiemodellen bieden op dit moment beperkte detailinformatie die het voorspellen lastig maakt. Door beter inzicht te krijgen in de huidige status en de veranderingen in kaart te brengen, kunnen beheerders beter inschatten wanneer onderhoud of vervanging nodig is. 

Over een aantal weken is het alweer zo ver, de 5e editie van het Beachtennis toernooi. Zoals jullie misschien wel weten gaat Beachtennis een vette samenwerking aan met Hengover City 2019. Al het geweldige dat je gewend bent van Beachtennis met een legendarische afterparty in zomerse sferen. Vanaf 17.00u brandt de strijd los op het eigen stukje Wimbledon-Beach. De line-up voor de afterparty is gevuld met o.a. Puinhoop Kollektiv, FEESTNATION, BendeVanEllende, en nog veel meer. De aanmeldingen stromen al binnen (zitten al bijna voor 50% vol). Dus, heb jij je nog niet opgegeven? Doe dit dan snel via www.hengover.nl/tickets, kies hierbij voor een combiticket en verzeker jezelf van een plek bij Beachtennis en Hengover.
De organisatie.

Vrijdag heeft de Petrusschool het afscheid gevierd van Herman van der Kuil. Na ruim 40 jaar onderwijs, waarvan 20 jaar in Hengevelde, maakt hij gebruik van het keuzepensioen. Vrijdagochtend werd Herman thuis opgehaald door zijn groep 5. Met een huifkar gingen zij samen naar school. Daar stonden alle leerlingen bij de rode loper om Herman, zijn vrouw Joke en hun kinderen toe te zingen. Een speurtocht door Hengevelde leidde Herman daarna langs alle groepen. Op iedere locatie werd hij verwelkomd met een lied, een quiz of een gedicht. Ook waren er vele cadeaus.

Dit jaar kent Nederland 100 jaar algemeen kiesrecht. De gemeente Hof van Twente besteedt aandacht aan dit kroonjaar op twee manieren. Leerlingen van de basisscholen zijn welkom in het gemeentehuis voor een les en een rondleiding. De scholen zijn hiervoor per brief benaderd. Ook wil de gemeente samen met de inwoners een mozaïekbank ontwerpen, als blijvende herinnering aan 100 jaar algemeen kiesrecht. Inwoners kunnen meedenken over het ontwerp voor de mozaïekbank en meedoen aan een ontwerpwedstrijd. Alle inwoners van Hof van Twente mogen meedoen aan deze wedstrijd. Het ontwerp moet verwijzen naar verkiezingen en (vrouwen)kiesrecht. Het initiatief voor deze blijvende herinnering kwam van raadslid William Sanchez (GroenLinks).  
Gezellig! Dat is een van de eerste wooorden die de nieuwkomers hier leren, want dat vinden Nederlanders belangrijk. Nou! Dat is gelukt zaterdag op Kleurrijk in de Hof! (KLIK HIER voor foto's en filmpjes) Allerlei culturen door elkaar die aan heel Nederland bewijzen dat het gewoon kan! Gerechten, gewoontes en gebruiken worden uitgewisseld, de dialoog wordt gezocht: Kleurrijk in de Hof een toonbeeld voor integratie! En beste mensen: Komend jaar weer een kans op het grandioze jaarlijkse evenement in Goor voor het gemeentehuis Kleurrijk in de Hof is een jaarlijks evenement voor alle inwoners uit de Hof waarbij ontmoeting tussen de verschillende culturen centraal staat.Er zijn de laatste jaren veel nieuwe mensen uit diverse landen bijgekomen.
Deze mensen hebben grote behoefte kennis te maken met de Nederlandse samenleving. Ook hopen de kinderen nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken.
“De actie 'tuintegel eruit, plant erin' leeft nog niet echt in Hengevelde” aldus Ina van de Riet. In de afgelopen periode zijn er slechts 6 tuintegels ingezameld voor het insectenhotel op de Petrusschool. Wie kan ons vertellen waar dit aan ligt?33 kinderen, 2 leerkrachten en 5 hulpouders maken op 4 juli een beestjeshotel. De vlinderkamer en de egel (winter) slaapkamer maken we in september af”.
De actie was als volgt: Hoe kwam u in aanmerking voor een plantje gesponsord door de Bloemuiker in Hengevelde? Dat was heel simpel: 

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Een wensboom: Iets voor Hengevelde?

Ja - 52.7%
Nee - 40.5%

Aantal stemmen: 222
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: juli 4, 2019

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Als je je werk puur doet voor het geld

dat is pas armoede

Suggesties ? redactie@wegdamnieuws.nl

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren