vrijdag 16 november 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

COOP blijft maar ontbijten

  • donderdag, 15 november 2018 16:51

De tafels en stoelen van Broekamp zijn met de drukste week in hun historie bezig; de op een na laatste ontbijt etappe is achter de rug. Ook vandaag weer een geslaagd ontbijt in de COOP-supermarkt van Carla en Stefan Hemel.  Groep 6-7 en 7a kwamen vanochtend vroeg met een lege maag en gingen met een (over)volle weer richting de Petrusschool, totaal 43 leerlingen deze editie. Carla:
”Alles verliep ook vandaag weer op rolletjes! Morgen zijn de laatste 2 groepen aan de beurt”.

Meer foto’s van vandaag in DIT FOTOALBUM

Woensdagavond trad Hendrik Weenink op voor de senioren in Hengevelde. Hij vertelde over de achter ons liggende tijd en spiegelde dat aan de huidige tijd. Mooi hoe hij op een leuke manier de humor signaleerde in al die veranderingen. Dat de verwachtingen op een mooie avond hoog waren bleek uit een grote opkomst. Uit de veel gebruikte uitdrukking aan het eind van de avond;
’t was ne mooi’n oamt kan vastgesteld worden dat er aan de verwachting voldaan is.

Fietskijkdag op 7 december

  • woensdag, 14 november 2018 19:00
Op 7 december aanstaande wordt er weer een fietskijkdag georganiseerd voor degenen van wie de fiets is vermist. De tijden zijn van 14:00 uur – 17:00 uur aan de Schoolstraat 13a te Markelo.
U moet de aangifte van vermissing meenemen.
Een medewerker van de gemeente zal hierbij aanwezig zijn.

Carla en Stefan Hemel hebben delegatie twee inmiddels achter de rug: Groep 3 en 4, in totaal 44 leerlingen kwamen vol enthousiasme om 8.30 ontbijten deze ochtend. Directeur Dineke Hek is duidelijk:”Geweldig!  Wat een gastvrijheid! Carla en Stefan, heel erg bedankt!”
Het is ook niet niks, in totaal 235 kinderen aan de ontbijttafel en ook nog eens in de winkel. Carla:”Een superleuke maar ook al zeer zelfstandig groep kinderen deze keer. Er werd niet alleen volop gegeten, maar ook werden er allerlei vragen gesteld: " Hoe spreek je het woord Coop uit?" "Waar is dat ding voor wat in je oor zit?". Ontbijten in de Coop, ook vandaag niet alleen leuk en lekker, maar ook leerzaam! Morgen verwachten we 50 leerlingen van groep 5 en 6a”.


KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S tot nu toe. Wordt dagelijks aangevuld.

Het einde van een tijdperk is in zicht bij Carnavalsvereniging De Höftemennekes. Harry Scholten, sinds jaar en dag de president en het gezicht van de vereniging, gaat een stapje terug doen. Dit is afgelopen weekend bekend gemaakt aan de leden van de vereniging. Frank de Wit, al enige tijd lid van het bestuur, schuift een plek door en gaat Harry begin maart opvolgen, op 5 maart is er een afscheid. Hoe dit precies wordt ingekleed is nog niet bekend, hierover later meer. Harry hierover: "Ik zit sinds 2001 actief bij de carnaval, vind het nog steeds geweldig maar na 18 jaar moet je ook het stokje een keer overdragen. Frank is er klaar voor en een geweldige kandidaat die discipline, gein en gevat zijn, goed tot uiting kan brengen. Dus nu een goede opvolger klaar staat, het wil en kan, is het voor mij tijd om te stoppen. 11 jaar in de Prinsengarde en 8 jaar ben ik nu president." Theo Doeschot was zijn voorganger. Harry reageert hierop: "Gerrit ten Buren was de eerste, toen Mekkie en vanaf 2000 Theo Doeschot. Ik was president vanaf 2011, een illuster gezelschap."

Beluister hier het lied van prins John I

  • maandag, 12 november 2018 20:52
De Höftemennekes zijn er maar druk mee! Een kraker van jewelste of? Oordeelt u zelf en klik op de link hieronder:

KLIK HIER VOOR DE KRAKER VAN EN VOOR PRINS JOHN I

 

Schoolontbijt in de supermarkt!

  • maandag, 12 november 2018 18:56
Ontbijten met je klasgenoten, juffen en meesters, en dan ook nog in een supermarkt! Carla Hemel van de supermarkt COOP”” Het was weer uitermate geslaagd, om 8.30 kwamen de 59 kinderen vol enthousiasme in de Coop en alle jassen gingen in winkelkarren. Naast de wekelijkse klanten van de maandag kwamen er verschillende ouders, oma's, en andere belangstellenden hun boodschappen doen. De kinderen lieten zich alles goed smaken en menig kind at meer men thuis gewend was. Alles dankzij Broekkamp Verhuur voor het gebruik van alle tafels en banken. De kinderen waren met zijn tienen aan een tafel ingedeeld en genoten van alle gezelligheid. Om 9.30 ging iedereen het een Coop tasje gevuld met een appel, tips voor gezonde snacks en een kleurplaat richting school terug. De kleurplaat kan t/m zaterdag 24 november worden ingeleverd bij de Coop en op 28 november is er bij ons een groot Sinterklaasfeest van 15.30 tot 17.00. Dan worden de winnaars van de kleurwedstrijd bekend gemaakt.

UPDATE: Aanstaande zaterdag snertactie

  • maandag, 12 november 2018 14:46
As zaterdag is de jaarlijkse snertactie van de ouderraad van de Petrusschool. Alle leerlingen van groep 7 en 8 gaan dan ’s middags op pad voor de verkoop van heerlijke erwtensoep en rookworst van slagerij Brummelhuis; Ook te koop op het schoolplein! De opbrengst van deze actie gebruikt de ouderraad voor allerlei zaken, die binnen het onderwijs en het schoolgebeuren zorgen voor wat extra’s voor de leerlingen. Hierbij kan gedacht worden aan diverse festiviteiten, zoals Sinterklaas, Kerst en Pasen, maar ook aan investeringen in het schoolplein en spelmateriaal. Het motto van de ouderraad (OR) is al jaren: “Door een zeer actieve OR is het bij ons op school voor ieder kind net iets leuker, interessanter en beter.” De erwtensoep kost € 5,-, de rookworst € 3,50, soep met een rookworst kost samen € 8,-(gepast geld is natuurlijk erg handig voor de verkopers!).
 

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Hoe verder met dorpsblad De Höfte?

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Koester de mensen die deze drie dingen bij jou zien:
1. De zorgen achter je glimlach
2. De liefde achter je woede
3. De reden voor je zwijgen

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren