Heb je goede ideeën om je buurt of omgeving mooier, socialer of groener te maken maar weet je niet goed wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met de 4D-makelaar in jouw regio.

Het eerstvolgende online spreekuur is 10 december van 9:00 tot 14:00 uur.

Nieuwe subsidie ‘gezonde leefomgeving’

De provincie Overijssel heeft een subsidiemogelijkheid geopend. Deze regeling staat in het teken van corona en is bedoeld om je leefomgeving gezond te houden.

Voorbeelden van initiatieven zijn het ontwikkelen van ontmoetingsplekken die aansluiten op de 1,5 meter samenleving, het gezamenlijk inrichten van openbare ruimte of het organiseren van lokale maatschappelijke, culturele of sport activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan locatietheater, het bereiken van nieuwe doelgroepen voor lokale sportverenigingen of projecten die eenzaamheid voorkomen.

Samen met het team Sociale Kwaliteit van de provincie Overijssel organiseren de 4D-makelaars elke tweede donderdag van de maand een spreekuur. Kom maar op met je mooie ideeën en meld je aan!

E: info@stimuland.nl  T: 0529 – 47 81 80

Eerst meer informatie? Kijk eens op https://www.stimuland.nl/4d/  

Of bekijk deze oproep van 4D-makelaar Juliëtte Huis in ’t Veld

zondag, 29 november 2020 09:00

De Gerardus kalender is er weer

Vroeger werd er elke dag gebeden .

In het leven van elke dag? De Gerardus kalender is dan ook uniek in zijn soort. De kalender biedt diepgang via bezinning teksten-

spreuken,- praktische tips - puzzels en informatie over verschillende onderwerpen.

In steeds meer gezinnen is het voorlezen van de dagtekst van de Gerardus kalender een vertrouwd begin van de dag. Dus ook een uitstekend handige en betaalbare attentie om met Sinterklaas of kerstmis cadeau te geven.

De kosten zijn € 7,95

Kan vanaf heden bij mij thuis opgehaald worden.

Vooraf s.v.p. Bellen tel. 333878 / 0619061142

Eventueel kan ik deze ook brengen

Agnes de Wit .

Ruurstraat 15 .

Langzaamaan komen de feestdagen dichterbij. Het is dé tijd van (schoon)familie en gezelschapsspellen. Voor Rene Katier (32) en zijn Familie reden genoeg om de twee te combineren in het spel ‘Lose Your in-laws’. Inderdaad: kom van je schoonfamilie af. Het idee kwam naar voren tijdens een -hoe kan het ook anders- etentje met familie. Annemieke Zoutenbier (30) en haar vriend René Katier (32) zijn samen met haar nicht Eva Zoutenbier (35) en haar vriend Oscar Quiko (44) dol op gezelschapsspellen. “Het liefst kaartspelletjes, maar ook Cluedo is een van mijn persoonlijke favorieten”, zegt Rene. “Altijd als we bij elkaar zijn, komt er wel een spelletje op tafel.”

Licht in de duisternis. Nooit was de Wegdamse kerst zo vroeg als dit jaar ’Het komt honderd procent door corona. Er is stress, je zit thuis op elkaars lippen’’
Het einde van 2020 kan voor veel Hengeveldenaren niet snel genoeg komen door al het gedoe rond corona. Dat is duidelijk te zien aan vroege interesse voor kerstversieringen in het dorp. Sinterklaasavond moet nog komen. Maar veel huiskamers ademen al voor pakjesavond de sfeer van Kerstmis. Op diverse plaatsen branden ‘s avonds de lichtjes binnen en buiten. Jon Klein Breteler was op 25 november al op pad om zijn kerstbomen op te halen, zondag wordt de winkel in kerstfeer gebracht! Heb jij besloten om in dit bizarre coronajaar al iets eerder de gezelligheid van Kerstmis in huis te halen? Of heb je gewoon de kerstspullen alvast van zolder gehaald omdat je zo veel tijd over hebt? We kunnen nergens heen, bijna alles is dicht en je mag nauwelijks bezoek aan tafel uitnodigen met kerst. Een gezellige kerstboom en fraaie versiering in huis zijn misschien een pleister op die wond.

Het dreigt een karige kerst te worden vanwege corona. Hengevelde: Gooi die schroom van je af en steek aan die kerstverlichting!

Daarnaast hebben we nog 13 tips waarmee je het ondanks de beperkingen samen gezellig maakt:

Overijssel zet haar vrijwilligers jaarlijks in het zonnetje met de Overijsselse Vrijwilligersprijs. En niet geheel zonder reden. Bijna de helft van de inwoners van Overijssel doet namelijk actief aan vrijwilligerswerk. Mensen die werk verrichten dat onbetaalbaar is. Zij leveren op deze manier een onvervangbare bijdrage aan de samenleving.
Onlangs kregen de papierboys van W.V.V.’34 te horen dat ze waren genomineerd voor deze Overijsselse Vrijwilligersprijs 2020. Dat was een grote verrassing voor ze, helemaal toen ze hoorden dat hun nominatie ook nog gehonoreerd was en ze dus ook een van de Overijsselse Vrijwilligersprijzen mochten ontvangen. De prijs ontvangen ze vanwege hun enorm belangrijke en fantastische inzet en zoals ook op het certificaat te lezen is: Voor het verrichten van werk dat 'ontbetaalbaar' is!
Pagina 1 van 458