maandag 20 augustus 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

“We hebben met onze vriendinnengroep dit jaar weer op 'camping' Stegeman in Markelo gestaan. Mede door het mooie weer maakte dat we enorm genoten hebben. Tijdens ons verblijf hadden we een echte fotoshoot van Inge Workel en het resultaat mag er zijn toch?
Groetjes, Auke, Aniek, Anouk, Benthe, Britt, Demi, Jasmijn en Romee."
Wegdamnieuws roept Hengeveldenaren / Wegdammers op om de dorpsvlag mee op vakantie en je leukste kiekje in te sturen naar [email protected] of app naar 06-10175105. De leukste foto zal tijdens de Jaarvergadering van de Zomerfeesten Hengevelde door de organisatie worden beloond worden met een leuke attentie. Maar ook met een barbecueschotel voor 4 personen: Aangeboden door Keurslagerij Brummelhuis!

Met de vlag op vakantie deel 6: Oostenrijk

  • zaterdag, 18 augustus 2018 06:30

Kirsten Tuinte: “Deze foto is genomen op de Hochobir. Vanaf de Eisenkappler Hütte (1.555 meter hoogte) zijn we naar de top van de Hochobir (2.139 m) gelopen. Bij het ‘huisje van opa Tonnie’ kijk je op deze prachtige berg én dan moet je er dus gewoon bovenop hebben gestaan. Uiteraard hebben we bij de hut er eentje op gedronken! Het was een super week daar in Karinthië. Veel gedaan, in de bergen en aan de Kloppeinersee. De familie Bos is weer thuis en wij zitten nu nog in het fantastische Mayrhofen. Zij waren eerst in Italië en daarna afsluiten in Oostenrijk. Bente en Mats wilden Fien en Gijs graag het huis laten zien van opa en oma. We zijn onze vakantie daar begonnen en zitten nu een week in Mayrhofen”.
Hieronder nog enkele foto':

Nog nooit zo vroeg

  • vrijdag, 17 augustus 2018 06:13
Zelfs de oudere Hengeveldenaren kunnen zich niet herinneren dat de maisoogst op 16 augustus van start is gegaan. Voor Loon- Grondverzet- en Transportbedrijf Geurs B.V. was het gisteren dan toch zover: De eerste mais is gehakseld. Erwin Te Lintelo, werknemer van Geurs:” Wat de mais van gisteren betreft was de kwaliteit redelijk te noemen maar de opbrengst is toch wel zo'n 30% lager dan gebruikelijk. Zo vroeg waren we nog nooit! Normaal begint de oogst tussen ongeveer 20 september en de eerste week van oktober. Of dit het juiste moment is? De boeren proberen toch het beste moment te kiezen om de kwaliteit zo min mogelijk verloren te laten gaan, wat de komende weken betreft kunnen we nu de hele dagen door met hakselen. Deze zomer begint toch wel zijn tol te eisen als je denkt aan de verminderde maisopbrengst en de grasoogst die ver terug blijf in vergelijking tot andere jaren. Dit kan bij sommige boeren in deze regio wel een flinke tik uitdelen”.

De Hengeveldse motorclub ‘Nog steeds zonder naam’ (NSZN) viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. Dit jubileum wordt door de club aangegrepen om een motorevenement te organiseren. Op zondag 23 september vanaf 13.30 uur zijn er op het evenemententerrein in Hengevelde en bij café De Gebrande Wateren diverse standjes over oa motorreizen, CBR trainingen, er zijn oude motoren te bekijken, daarnaast zijn er volop activiteiten voor kinderen en is er een fotopresentatie over 25-jaar motorclub NSZN. Bezoekers kunnen zelf rijden op minibikes en quads, en daarnaast zal trialtalent Alex van der Broek deze middag een aantal spectaculaire demonstraties komen geven. Ook muzikale ondersteuning zal niet ontbreken. De dag wordt afgesloten met een feest bij de Gebrande Waateren, waar ‘Dokter Watjes’ er een muzikaal spektakel van zal maken.

Sven en Emma in het Algemeen Dagblad

  • zondag, 12 augustus 2018 06:56

Sven (9) en Emma Tuinte (11), zoon en dochter van Mark en Esther waren afgelopen donderdag op bezoek bij een training van FC Twente. Freelance fotojournalist Eric Brinkhorst uit Hengelo herkende de blik in de ogen van Sven onmiddelijk en wist de prachtige foto aan het Algemeen dagblad en de Twentsche Courant Tubantia te slijten. Sven: ”Ik heb wel genoten van de training en ben met alle spelers op de foto geweest! Ik vind het wel erg jammer dat we nu in de Keuken Kampioen Divisie spelen. Dat is vaak op de vrijdagavond, dan kan ik niet zo vaak kijken als vorig seizoen, omdat ik dan op zaterdagochtend zelf moet voetballen. De reacties op de foto’s in de kranten waren heel leuk trouwens!”
Het eredivisievoetbal barst dit weekend weer los. In Enschede moeten ze nog een weekje geduld hebben. FC Twente start voor het eerst in 35 jaar op het tweede niveau. Hoe voelt dat? Hieronder het bijbehorende krantenartikel:

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

EEN VOGEL IS NOOIT BANG DAT ZIJN TAK BREEKT
HIJ VERTROUWT NIET OP DE TAK MAAR OP ZIJN VLEUGELS

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren