donderdag, 26 maart 2020 16:46

Zwerfbieb Kulturhus de Marke open!

Kulturhus de Marke beschikt al enkele jaren over een zogenaamde zwerfbibliotheek. Zowel kinderen als volwassen dorpsgenoten kunnen er terecht voor het lenen of schenken van een boek. Omdat het Kulturhus is gesloten i.v.m. de maatregelen omtrent Corona konden mensen ook geen gebruik meer maken van de zwerfbieb.

Vanaf morgen is de zwerfbieb weer open op maandag, woensdag en vrijdag vanaf 9.00 uur tot 11.00 uur.

Zoals jullie allen vast al gehoord hebben, zijn de maatregelingen m.b.t. het verschrikkelijke Coronavirus aangescherpt.
Dat betekent voor ons, Vrouw Actief Hengevelde, dat we ons seizoen per direct moeten gaan sluiten.
Dat is jammer, maar laten we met ons allen hopen en wensen, dat in september wij allemaal vooral in goede gezondheid weer kunnen starten met een mooi nieuw jaar 2020-2021.
Het programma is bijna klaar en we zijn al bezig met de lay-out van het boekje.
Lieve, lieve mensen zorg goed voor jezelf en let op de medemens.
 
Namens Erna, Thea, Agnes, Annette en Diny veel gezondheid gewenst.
V.A.H. wenst u allen goede gezondheid en let op uw medemens 

Vandaag is in Hengevelde het eerste geval van coronabesmetting gemeld, zo werd zojuist aan de redactie doorgegeven. Het gaat om een man op leeftijd. De man was al slecht in orde, de eerste signalen duidden echter niet op corona. Vanmiddag werd na onderzoek alsnog bekend dat het wel om een coronabesmetting gaat. De man is thuis en blijft hier voorlopig ook. Het aantal besmettingen en dodelijke slachtoffers in Nederland als gevolg van het coronavirus blijft stijgen. In de afgelopen 24 uur zijn er 80 nieuwe sterfgevallen gemeld en 852 nieuwe geregistreerde besmettingen bij gekomen. Een stijging ten opzichte van gisteren.

dinsdag, 24 maart 2020 17:10

Beste kinderen, ouders en heel Hengevelde

In vreemde, moeilijke tijden als deze, wil ik jullie graag even mee terug nemen naar de Kerstmarkt. Wat kan de Hengeveldse samenleving samen veel!
 
Weten jullie nog? Die gezellige Kerstmarkt? De mooie wensboom voor de kerk? Het lijkt lang geleden, in een hele andere tijd. Deze Kerstmarkt heeft veel opgeleverd. Gezelligheid, saamhorigheid en natuurlijk ook veel geld om mooie dingen mee te doen.
maandag, 23 maart 2020 14:29

Muziekcafé de Marke: De afgelastingen

De corona-uitbraak raakt ons allemaal; ook Muziekcafé de Marke in Hengevelde. Wij hanteren de opgelegde richtlijnen van het RIVM en de overheid strikt. De gezondheid van de bezoekers, de muzikanten en de vrijwilligers staat bovenaan. De muziekcafés op woensdag, 1 april (geen grap), en op woensdag, 6 mei, zullen dan ook geen doorgang vinden. Woensdag, 3 juni, wordt een vraagteken.

Op zondag, 7 juni, wordt tijdens het MHT-Zomerfeest 2020 bij de Gebrande Waateren in Hengevelde het beoogde volkslied van Hengevelde live gezongen. De orkestband van dit lied is klaar en is erg mooi geworden. Het lied wordt nu door een zanger(es) thuis ingezongen en binnenkort in een professionele studio op Cd gezet.

Gaat zondag, 7 juni, vanwege de corona-uitbraak niet lukken, dan wordt het MHT Zomerfeest 2020 - en dus ook de presentatie van het volkslied - verschoven naar september.

Ik houd u op de hoogte.

Jan Mulleman

Pagina 1 van 430