donderdag 21 maart 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Herinnering: Vrijdag potgrondactie

  • donderdag, 21 maart 2019 08:00

Potgrondactie voor de jeugd van W.V.V. ’34 /Amuzant. 
Vrijdag 22 maart vanaf 17.00 uur GEHT’S LOS!


Alle helpers verzamelen zich bij Hebo kunststofkozijnen aan bedrijventerrein 't Wegdam.
Ook dit jaar kost de potgrond weer € 3,50 per zak en voor het betaalgemak hebben we 3 zakken voor 10 euro. Liefst gepast betalen.

Op woensdag 20 maart 2019 waren de verkiezingen voor de Provinciale Staten van Overijssel. De opkomst was 62,84 % in Hof van Twente. 
Dit is de voorlopige uitslag op lijstniveau. Gemeente Hof van Twente doet mee aan het experiment Centrale Stemopnemingen. Dit houdt in dat de stemmen op kandidaatniveau worden geteld op donderdag 21 maart 2019.  

Opkomstpercentage slechts 22 % om 13.00 uur

  • woensdag, 20 maart 2019 15:58

Het opkomstpercentage in hele gemeente lag om 13.00 uur 22%, het aantal stemmen bij de Petrusschool lag rond de 215 .Het aantal Hengeveldenaren dat in 2015 een bezoek bracht aan één van de stembureaus lag een stuk hoger dan vier jaar daarvoor. In 2011 had Hengevelde voor de Provinciale Statenverkiezingen een opkomstpercentage van 59,07%, in  2015 stond de teller  op 71,9 % van het totaal aan verzonden formulieren dat ingevuld werd. De hoge opkomst was naar alle waarschijnlijkheid te danken aan het feit dat onze lokale kandidaat Ben Eshuis op de lijst staat. De meeste stemmen in de gemeente Hof van Twente kreeg CDA’er Ben Eshuis uit Hengevelde. De voormalig wethouder kreeg het vertrouwen van maar liefst 1735 inwoners. Stemmen kan tot vanavond 21.00 uur.

De gemeente Hof van Twente zorgt iedere dag voor een schone en veilige leefomgeving. Zij werken elke dag aan het onderhoud van het openbaar groen, wegen, verlichting en het straatmeubilair. De laatste tijd zien onze medewerkers steeds vaker dat lantaarnpalen en straatmeubilair zijn vernield en dat inwoners stickers of A4’tjes opplakken op de straatlantaarns, bankjes, etc. We willen onze gemeente graag mooi en veilig houden. Daarom doen we een oproep aan u om daaraan mee te doen. Onlangs werden rondom Bentelo en Ambt Delden acht lichtmasten moedwillig vernield. Ook verkeersborden en straatmeubilair moeten het regelmatig ontgelden. We zien dat verkeersborden en straatnaamborden gestolen worden voor bijv. een feestje of een ander doel.
Natuurlijk doet de gemeente in zo’n situatie aangifte bij de politie en onze buitengewoon opsporingsambtenaren zijn hier ook alert op. Maar heel graag vragen wij ook uw medewerking. We doen dat om de volgende redenen: 
Drie jaar geleden zijn wij begonnen met Buurtzorg team Hengevelde. In deze drie jaar hebben wij met veel plezier in Hengevelde gewerkt. Helaas hebben wij moeten concluderen dat het niet haalbaar is om als team Hengevelde voort te bestaan. Hiertoe hebben wij moeten besluiten om te stoppen met Buurtzorg in Hengevelde. Wij danken u allen voor uw vertrouwen in ons. Met vriendelijke groet, Buurtzorg team Hengevelde.
De redactie van Wegdamnieuws heeft gevraagd om nadere uitleg:’ Wat ons betreft is deze mail duidelijk genoeg en is een verdere toelichting niet nodig.”  
“Wat hebben onze leden met hun introducés genoten van de schitterende modeshow georganiseerd door onze plaatselijke damesmodezaak Jul et Mi” zegt Diny Vaarhorst namens het bestuur. “José heeft er samen met haar modellen veel energie in gestoken, om deze avond fantastisch te doen slagen. En wat konden wij op deze manier geweldig kennismaken met hun voorjaarsmode, sieraden, riemen, sjaals, tassen enzovoort. Fijn dat er fysieke winkels zijn die modeshows willen geven. Na de modeshow was er voor iedereen gelegenheid, om een kijkje te nemen tussen deze mooie betaalbare kleding. Ook dank aan Raymond Wegdam, die het transport verzorgde van alle kledingrekken, met de vrachtauto van Asschert wonen en projecten. De volgende bijeenkomst van V.A.H. is:  
Woensdag zal het Kulturhus de Marke weer open gaan als stembureau. Anders dan in andere jaren is het stembureau bereikbaar via de hoofdingang van het Kulturhus. Ook nieuw is dat de kantine vanaf 9.00 uur tot het sluiten van de stembussen om 21.00 uur open zal zijn om stemmers te ontvangen en te voorzien van een (gratis) kopje koffie. Vanzelfsprekend is er woensdagmorgen natuurlijk ook de wekelijkse koffie-inloop en de creatieve ochtend. Penningmeester Andre Kolner: "Wilt u meer weten over de nieuwbouw/verbouwplannen in het kader van het project Kulturhus 2020, dan is daarvoor gelegenheid om van 16.00 uur tot 17.00 uur en van 19.00 tot 20.30 uur met leden van de werkgroep Kulturhus 2020 van gedachten te wisselen. We zien u graag op woensdag 20 maart in Kulturhus de Marke!"  U kunt op 27 verschillende locaties binnen de gemeente uw stem uitbrengen:

Dit jaar organiseert Rabobank Centraal Twente een Clubkas Campagne. Door middel van deze actie ontvangen de Hengeveldse clubs een mooi sponsorbedrag. Elke klant van de Rabobank van 12 jaar en ouder mag 3 stemmen uitbrengen, waarom twee op je eigen club. Het zou mooi zijn als je 3e stem naar een club in Hengevelde gaat. Want elke stem is geld waard voor de club waar jij op stemt. Op dinsdag 19 maart ontvangen alle klanten per post of mail hun persoonlijke stemcode. Bent u klant bij de Rabobank Centraal Twente en wilt u ons steunen dan kunt u in de periode 19 maart t/m 7 april.

De clubs die zich speciaal hebben gemeld bij Wegdamnieuws met dit verzoek zijn WVV'34, Cupido, WHC, de Wegdamse TC, Loopgroep Hengevelde, De Zonnebloem, Vrouw Actief en De Boer Op, waarvan akte.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Ik moet van mijn werkgever nee leren zeggen

Ik heb gezegd dat ik dat niet wil

 

Suggesties ? [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren