zondag 24 juni 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vanmiddag om 13.00 uur geht es wieder los voor Bennie van der Kolk, bij de Rellie bekend als Bennie over de Brug. Al 42 jaar is de Hengeveldenaar met Goorse roots Bennie van der Kolk betrokken bij de Rellie in Goor. Een straattheater groep, bestaand bijna 100 man die ieder jaar weer de inwoners uit Goor en ver daar buiten versteld doet staan. Bennie: ”Als je hier eenmaal bij bent ga je nooit weer weg. Zolang ik het nog kan ga ik door, het is zo’n mooi team hier met elkaar! Voetballen heb ik altijd met veel plezier gedaan, alleen hier is het net of je ieder jaar kampioen wordt als je met die gasten in de optocht op de wagen staat en alles draait weer! Ik ben dan ook erg blij met mijn vrouw Irma, als ik die niet had gehad was ik niet meer bij de Rellie geweest!”

Op Zwembad de Mors vindt van 2 t/m 5 juli de 42e editie van de Zwemvierdaagse plaats. Voor een kleine vergoeding hebben deelnemers tussen 17:00 en 19:45 toegang tot het bad. Daar kunnen ze hun banen trekken, deelnemen aan het rijke randprogramma en wat lekkers verorberen.
In de vierdaagseweek moet dagelijks 250 (tot 10 jaar) of 500 (vanaf 10 jaar) meter gezwommen worden over de breedte van het bad. Uiteraard hopen we op mooi weer, maar in ieder geval wordt er voor de deelnemers weer een mooi randprogramma op poten gezet.
Zowel in het achterste deel van het diepe, in de ondiepe baden, op de plateaus en op het veld is genoeg vertier. Zo wordt de vierdaagse dit jaar geopend door een roofvogel, die later op de avond met een aantal soortgenoten een mooie show weggeeft, het is slechts een van de vele demonstraties die gedurende de week worden verzorgd. 

Op de langste dag van het jaar heeft Ina van de Riet het eerste Groene Lintje in de Hof van Twente opgespeld gekregen door Verone Meengs, voorzitter van de GroenLinks afdeling Hof van Twente. (KLIK HIER VOOR EEN FILMPJE) Dit vond plaats bij de stadslandbouw in Goor. In haar speech ging Verone in op de groene verdiensten van Ina van de Riet: “GroenLinks Hof van Twente wil elk jaar initiatieven in het zonnetje zetten, initiatieven gericht op Groene Verduurzaming van de samenleving. Dat kunnen bedrijven of professionals zijn maar ook maatschappelijke organisaties of personen. Om voor het Groene Lintje in aanmerking te komen zijn er een aantal voorwaarden, want wanneer verdient een groen duurzaamheidsinitiatief een lintje? 

Op 28 juni vrijwilligersavond kulturhus de Marke, hieronder vind je de benodigde informatie:

Woningcorporatie Viverion laat op dit moment vier appartementen en vier eengezinswoningen bouwen in uitbreidingsplan de Marke III in Hengevelde. De bouwwerkzaamheden zijn al gestart. De verwachte oplevering is in november 2018. Op 25 juni aanstaande start Viverion de verhuur van de woningen. Het nieuwbouwplan is in een samenwerking tussen de voormalige Woningstichting Ambt Delden en de gemeente Hof van Twente tot stand gekomen op basis van wensen uit de Hengeveldse bevolking. Nu Woningstichting Ambt Delden is gefuseerd met Viverion, is Viverion opdrachtgever geworden van dit bouwplan. Jose Ottenschot: “Ik vind de woningen een mooie uitbreiding van ons woningaanbod in Hengevelde. Fijn dat we deze woningen nu laat bouwen.” Aannemersbedrijf Kormelink uit Rietmolen bouwt de woningen.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Hengevelde is toe aan een 'Dorpsraad'

Ja - 65.7%
Nee - 31.5%

Aantal stemmen: 359
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: juni 6, 2018

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Later? Later is al lang begonnen!

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren

www.werathah.com illustrator os pc
http://www.lacasagiusta.it