zondag, 01 maart 2020 06:08

Een bijzondere ontmoeting

Geschreven door
Op de foto: Jo Klaver – Minie Pelle – Truus Raanhuis – Toon Klaver – Bernard Brummelhuis - Grada Wolters Op de foto: Jo Klaver – Minie Pelle – Truus Raanhuis – Toon Klaver – Bernard Brummelhuis - Grada Wolters

Ook Wegdamnieuws staat dit jaar stil bij het feit dat Hengevelde 75 jaar geleden is bevrijd en dat we sindsdien in vrijheid leven. Afgelopen vrijdag vond er een bijzondere ontmoeting plaats bij Herberg de Gebrande Waateren. Het had een versterkend effect in deze samenstelling: De een herinnert zich een detail, de ander vult dat vervolgens weer aan. Ook de rest van de Tweede Wereldoorlog kwam uitvoerig aan bod, met name het bombardement in 1943 waar ieder zijn eigen herinnering aan had.
Het was een mooie middag bij de Gebrande Waateren met ooggetuigen van de bevrijdingsdag op 1 april 1945. TC Tubantia was erbij aanwezig en natuurlijk de voltallige redactie van Wegdamnieuws om daar in een later stadium uitgebreid verslag van te doen.


MAX 0405 Custom

Laatst aangepast op zaterdag, 29 februari 2020 23:18
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.