zondag, 26 juli 2020 06:35

Eritrees in Hengevelde doopfeest maakt indruk

Geschreven door

Op zaterdagmiddag om 13.00 uur begon het Eritrese doopfeest aan de Diepenheimsestraat in Hengevelde. Henus was geboren, het broertje van trotse zussen Heran en Heaven en zoon van Guesh en Elsa. Het werd een smelt kroes van culturen middels Eritrese koffie, Afrikaanse gerechten en groene rakkers  voor 'den Hollanders'.

De doop van kinderen is erg belangrijk voor Eritrese ouders met een christelijke achtergrond. Dat was duidelijk middels het cachet wat er gegeven werd aan deze middag. Het aantal gasten dat kon genieten van een traditioneel Eritrees buffet, de dans van het vrouwelijke gezelschap (KLIK HIER voor het filmpje waar ook papa Guesh mee danst) en de toespraak van de priester van zo’n 15 minuten. (Deze werd vertaald door een aanwezige in 10 seconden maar dat geheel terzijde)
De buurt was voltallig aanwezig en zeker onder de indruk.


 

eritrees doopfeest 4<<De koffie werd op bijzondere wijze klaargemaakt

Eritrea
Door middel van de doop wordt het kindje door een priester in aanraking gebracht met het geloof (door het wassen met heilige water). Traditioneel vindt de doop van een jongen na veertig dagen plaats en de doop van een meisje vindt plaats na tachtig dagen. Tot die tijd mag een pas bevallen vrouw de kerk niet betreden. Voor een doop worden allerlei voorbereidingen getroffen, zoals het kaalscheren van het hoofdje van de baby, het bespreken van de ceremonie met een priester, het kopen van nieuwe kleding voor ouders en kind en het doopfeest. Voor het feest zal er een uitgebreide maaltijd gekookt worden en zullen familie en vrienden uitgenodigd worden. De priester zal hier ook bij zijn, zo ook in Hengevelde. 

KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S  van deze bijzondere middag. 

eritrees doopfeest 6
Rechts de vrouw des huizes, Elza

 

eritrees doopfeest 3
Het eten was er prima

 

eritrees doopfeest 2
Buurman Lars Escher vermaakte zich uitstekend

 

 

 

Laatst aangepast op zaterdag, 25 juli 2020 20:23
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.