maandag, 19 oktober 2020 05:41

Gevraagd! Schoolspullen, kleding en veel meer voor Sierra Leone

Geschreven door

Een groep van 10 mannen is op zoek naar veel spullen voor een zeer arm Afrikaans land: Sierra Leone. In het land is een enorme behoefte aan:
Kinderkleding- Volwassen zomerkleding – Schoeisel - Sportkleding - Speelgoed - Kinderfietsen (voor kinderen om naar school te fietsen) - Mountainbikes - Naaimachines en toebehoren - Schoolgerei (denk aan schriften, pennen, potloden, etc.) - Bruikbare laptops en PC’s

Iedere zaterdag zijn de bovenstaande spullen in te leveren bij ICS Computers op bedrijventerrein het Wegdam in Hengevelde of anders:
- Parallelweg 4 in Haaksbergen (Iedere laatste vrijdag van de maand van 15:00 uur tot 17:30 uur.
- Rietmolen: De Reetmölle Bus, Iedere donderdagavond van 19:00 uur tot 21:00 uur. En zaterdag van 10:00 uur tot 12:00 uur. Svp vooraf bellen met Laurens, tel: 06-29025281

De organisatie zorgt er persoonlijk voor dat de ingezamelde spullen op de juiste plek terecht gaan komen. Gulle gevers worden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

uitpakken naaimachines<<Gulle gevers worden op de hoogte gehouden, hier het uitpakken van de zending in april van de Singerparty

De bevolking van Sierra Leone is straatarm en heeft nog steeds te kampen met de naweeën van de burgeroorlog. Eeuwenoude structuren zijn weggevaagd, veel mensen zijn niet in staat een eigen inkomen te generen. Voor veel mensen is hun leven dan ook letterlijk overleven. Daarom is besloten een permanente inzamelactie te houden om deze mensen te ondersteunen. 

De 3 zojuist genoemde inzamelpunten met verschillende inzameltijden:
Hengevelde: ICS Computers, het Wegdam. Iedere zaterdag va 10:00 uur tot 12:30 uur
Rietmolen: De Reetmölle Bus, Iedere donderdagavond van 19:00 uur tot 21:00 uur. En zaterdag van 10:00 uur tot 12:00 uur. Svp vooraf bellen met Laurens, tel: 06-29025281
Haaksbergen: Wegdam Food Link, Parallelweg 4. Iedere laatste vrijdag van de maand van 15:00 uur tot 17:30 uur

Het bovenstaande is zoals vermeld een uitvloeisel van de Wegdam Foundation

Deze foundation komt voort uit de activiteiten van Wegdam Food Link BV, het handelskantoor van oud Hengeveldenaar Brian Wegdam en investeerder die vooral actief is op het Afrikaanse continent. Via deze weg komt het bedrijf in aanraking met schrijnende situaties, maar ook met lokale mensen die daar wat aan doen. Dit zijn de helden die wij willen helpen in hun strijd tegen armoede en onrecht. In januari van dit jaar was er de Singerparty, georganiseerd door:
Harry te Rietmolen, Jeroen Nijkamp, Jan Velthuis, John Pierik, Erik Vogt, Raymond Wegdam, Maurice Workel, Laurens Reith, Gerard Bos en Brian Wegdam.

s2 Custom

De opbrengst van deze party waren maar liefst 250 naaimachines die massaal gedoneerd zijn door mensen met een goed hart uit de wijde omtrek; 350 trouwjurken van Très Chic Bridalwear: “Yes! Many people get married!” was de reactie uit Sierra Leone op de vraag van Brian Kuipers of met hier iets mee zou kunnen.
De lege ruimtes in de grote zeecontainer werden opgevuld met ongeveer 3000 blouses afkomstig van Frits Bauhuis, meubilair, speelgoed, laptops, printers etc. en dit alles bevindt zich momenteel op open zee onderweg naar Sierra Leone. Allemaal bestemd voor een project in Sierra Leone waarbij tienermoeders geholpen worden om met hun kinderen een zelfstandig bestaan op te bouwen. Met een bruto-opbrengst van 32.000 euro en dit geweldige aantal aan naaimachines is de dank namens deze groep groot aan iedereen die hier en steentje aan heeft bijgedragen.

op hoofd
De naaimachines worden de binnenlanden van Siera Leone ingedragen

whatsapp image 2020 09 08 at 16.50.24 1
De zojuist aangekomen naaimachines uit Haaksbergen, Hengevelde  en omstreken worden 'gecheckt'

beter

 

 

Laatst aangepast op donderdag, 05 november 2020 19:07
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.