vrijdag, 08 januari 2021 05:51

Geef je mening over de poll: "Ik laat mij direct vaccineren wanneer mogelijk"

Geschreven door

Ze zijn inmiddels begonnen met het vaccineren tegen het coronavirus. Sommige mensen kunnen niet wachten tot ze een prik kunnen halen. Ze willen zichzelf en anderen beschermen. Bij anderen slaat de twijfel toe. Want is zo’n vaccin wel veilig? En wat zijn de effecten op lange termijn? Het is een veel gehoorde discussie: Wel of niet vaccineren tegen covid 19, maar wat vind jij? Ieder zijn eigen mening. Stem daarom op de poll hiernaast! Zo maar enkele meningen van internet: ‘Ik wil weer een terrasje kunnen pakken’, ‘Ik vind die mondkapjes verschrikkelijk. Dus natuurlijk zou ik me laten inenten. Dan kan ik tenminste zonder al die flauwekul een winkel in’. 'Misschien wordt het straks wel een indirecte vaccinatieplicht, want zonder prik mag ik niet naar een festival. Dat geeft een onaangenaam gevoel.'

‘Ze moeten de feiten goed uitleggen, want mensen maken elkaar gek’

‘Ik weet niet genoeg van dat vaccin om een goede beslissing te kunnen nemen. De overheid legt het niet goed uit. En dan zijn er ook nog verschillende vaccins. Ik las bijvoorbeeld dat je bij sommige vaccins nog een herhalingsprik moet krijgen. Ik zou willen weten wat de bijwerkingen zijn. Ik ben bang dat ik er heel ziek van word’. 

‘Ik wil geen proefpersoon zijn’

‘Ik geloof gewoon niet dat er zo snel een vaccin kan komen. Bovendien denk ik dat het virus helemaal niet zo heftig is.Het is gewoon net zoiets als de griep. Ik laat me niet inenten, om naar een festival te kunnen. Je weet niet wat de gevolgen zijn over vijf jaar. Bij normale vaccins duurt het veel langer om ze te ontwikkelen. Ik wil geen proefpersoon zijn.”

‘Ik wil geen andere mensen besmetten’

Als er een vaccin komt, zou ik mij meteen laten inenten. Ik ben wat ouder, ik hoor tot een kwetsbare groep. Ik ben ook nog taxichauffeur voor schoolkinderen: ik wil mezelf beschermen en voorkomen dat ik kinderen aansteek.

Of
Ik werk in de thuiszorg. Ik wil geen andere mensen besmetten. Gelukkig is dat sinds maart nog niet gebeurd. Ik let heel erg op de hygiëne, maar zo’n vaccin geeft meer veiligheid.”

Laatst aangepast op donderdag, 07 januari 2021 20:05
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.