woensdag, 03 mei 2017 15:35

Programma voorlichtingsavond Drank & Drugs - Lastig onderwerp?

Geschreven door

HENGEVELDE - As maandag 8 mei vindt er een bijeenkomst plaats bedoeld voor alle volwassenen, die via sportvereniging, zomerfeesten, als ouder of opa/ oma, vrijwilliger of anderszins met jeugd en jongeren te maken heeft. Centraal staat het onderwerp ‘alcohol- en drugsgebruik onder jongeren’. Een lastig onderwerp, maar ook onze kinderen/jeugd komen in aanraking met drank & drugs. Hieronder vindt u een beknopt overicht van het inhoudelijke programma van as maandag. Tevens een uitnodiging met een stuk toelichting hoe dit initiatief is ontstaan. Dus komt aub allen!

Lastig onderwerp

Ook onze kinderen/jeugd komen in aanraking met drugs. Drankgebruik is heel vanzelfsprekend onder de jongeren. Uit een enquête op Wegdamnieuws.nl blijkt dat meer dan 75% van de ca 500 deelnemers zich zorgen maakt over de ontwikkelingen omtrent het gebruik van drugs. Het is en het blijft een lastig onderwerp. Des temeer een reden om hierover as maandag een informatieavond te organiseren. We doen dit op een typisch Hengeveldse manier….. SAMEN! Het is zeker niet de bedoeling u een avond lang belerend toe te spreken. Het doel van de avond is om door voorlichting een stuk bewustwording te creëren. De bewustwording kunt u dan thuis, op de sportclub of binnen een andere instantie gebruiken om er SAMEN voor te zorgen dat onze jeugd hier verantwoord mee leert om te gaan.

Uitnodiging

De werkgroep “voorlichting drank en drugs” stel het natuurlijk zeer op prijs dat u allen as maandag aanwezig bent. Het initiatief van deze bijeenkomst komt vanuit diverse Hengeveldse verenigingen/instanties (WVV, WHC, CUPIDO, WTC, Jeugd & jongerenwerk, Zomerfeesten, Kulturhus de Marke en de ouderraad van school) n.a.v. onder andere een mooie subsidie van de Zomerfeesten Hengevelde. De diverse Hengeveldse verenigingen/instanties nodigen bij deze dan ook al hun leden uit om as maandag aanwezig te zijn bij deze informatieve avond. Er wordt op dit moment nog hard gewerkt aan de samenstelling van het programma. Een groot gedeelte van het programma deze avond zal worden gepresenteerd door professionals. De avond is verdeeld in 2 blokken.

Blok 1: wordt ingevuld door preventiemedewerkers van Tactus. Zij staan o.a. stil bij de omvang van deze problematiek (cijfermatig), wat zie je thuis/in naaste omgeving, wat is de rol van ouders/opvoeders en zij geven meer informatie over middelen/drugs.

Blok 2: zal verzorgt worden door 2 jeugdartsen i.s.m. de Hengeveldse huisarts Coen Jaspers. Zij zoomen in op de medische kant van drank- & drugsgebruik. Zo zal er inzicht worden gegeven in o.a. werking hersenen en de invloed op hersenen, zodat we meer komen te weten over de gevolgen drugs- & alcoholgebruik op jonge leeftijd. 

Professionele voorlichtingsinstanties

De avond wordt georganiseerd in samenspraak met Huisarts Dr. Coen Jaspers, de GGD, Salut, Tactus verslavingszorg, de Gemeente Hof van Twente, de politie en enkele medici.

Locatie

De avond wordt gehouden bij Café Assink. We beginnen de avond om 19.45 uur!

V5

Laatst aangepast op woensdag, 03 mei 2017 18:00
Redactie WegdamNieuws3

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

1 Reactie

  • Reactielink Jeanne zondag, 07 mei 2017 22:36 Geplaatst door Jeanne

    Graag had ik uit eigen ervaring verteld over verslaving en wat het met je doet.

    Rapporteren

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.