woensdag, 19 maart 2014 01:00

Voorlopige eindstand Gemeenteraadsverkiezingen Hof van Twente

Geschreven door

Het aantal stemmen is blijven steken op een totaal van 16.572, waarvan 9 zetels naar het CDA zullen gegaan. Hiermee zijn ze opnieuw de grootste partij. De PVDA zal zich tevreden moeten stellen met 4 zetels, VVD 4, Gemeente Belangen 3, D66 3 en SP 2 zetels. De Burgerpartij had één zetel en verdwijnt uit de raad.

Nieuwkomers Christen Unie en GroenLinks haalden niet genoeg stemmen voor een zetel. Dit werd vanavond bekend gemaakt door burgemeester Nauta, die de microfoon ter hand nam en de tussenstanden gedurende de avond meedeelde. De Hengeveldse Kasper Put (CDA) heeft volgens insiders op het gemeentehuis meer dan 100 voorkeurstemmen binnen weten te slepen en maakt daarmee kans om zitting te mogen nemen in de raad. De opkomst lag met 60,03% iets hoger dan het landelijke gemiddelde. De uitslag op partij- en persoonsniveau wordt morgenochtend, 20 maart 2014, om 9.00 uur bekend gemaakt in de raadszaal van het gemeentehuis. Daarmee wordt duidelijk door wie de 25 raadszetels bemenst gaan worden.

Laatst aangepast op donderdag, 20 maart 2014 13:32
Redactie WegdamNieuws3

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

1 Reactie

  • Reactielink Gerhard H donderdag, 20 maart 2014 13:49 Geplaatst door Gerhard H

    Dit is een duidelijke overwinning van de Christen democraten. Ik denk dat de verjonging erg belangrijk is geweest voor hen en dit de doorslag gaf voor hun zege. Jongeren kennen wel de leeftijdsgenote n op de lijst, niet het partijprogramma . Slimme zet. Van harte CDA en met name Harrie Scholten, een waardige opvolger van de heer Eshuis.

    Hartelijk groet,
    Gerhard, Ambt-Delden.

    Rapporteren

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.