woensdag, 17 april 2019 03:27

Doorgaan paasvuur op de tocht

Geschreven door
In 2015 was het nog 'paasvuur in de modder' In 2015 was het nog 'paasvuur in de modder'
Met de huidige droogte en weersverwachtingen is de kans echter groot dat de paasvuren in Hof van Twente niet aangestoken kunnen worden.Twente heeft te kampen met aanhoudende droogte. De Brandweer heeft daarom fase 2 ‘extra alert’ afgekondigd. Dat betekent dat er verhoogde kans is op snelle uitbreiding van een natuurbrand. Dat heeft gevolgen voor de stookontheffing en mogelijk ook voor de paasvuren in onze gemeente. De gemeente neemt donderdagmiddag het besluit over het wel of niet doorgaan van de paasvuren. Evenementen rondom de paasvuren kunnen wel gewoon doorgaan.In Hof van Twente staan maar liefst 20 paasvuren op de planning.
Let op: 
Als donderdag blijkt dat de paasvuren wel aangestoken mogen worden, dan geldt sowieso voor elk paasvuur in Hof van Twente een maximale grootte van 500 kuub en een maximale hoogte van 5 meter. De bouwers kunnen zelf bepalen of zij het paasvuur vóór het besluit van donderdag wel of niet verder willen opbouwen. Hen wordt in elk geval gevraagd om te zorgen dat het materiaal veilig ligt.
Wij laten donderdagmiddag weten of de paasvuren in Hof van Twente wel of niet mogen worden aangestoken.
Stookontheffingen
Bij fase 2 vervallen alle verleende stookontheffingen. Dat betekent dat u geen gebruik mag maken van verleende stookontheffingen.
Laatst aangepast op woensdag, 17 april 2019 07:30
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.