donderdag, 18 april 2019 22:46

De Boer Op 2019, getuige van de geboorte van jonge geitjes

Geschreven door
Vandaag was het weer zo ver: De groepen 4-5-6 van de Petrusschool en de KBO Hengevelde gingen weer De Boer Op. (KLIK HIER voor meer foto's) Dit jaar waren ze te gast bij de familie Veelers aan de Vondersweg, een melkgeitenbedrijf met 1400 melkgeiten, 250 bokjes en 400 lammeren. De eerste kinderen waren al om 9.20 aanwezig en stonden te trappelen van ongeduld. Ze waren enthousiast en goed voorbereid naar de Familie Veelers gekomen. Gertjan Veelers nam de kinderen mee door het tanklokaal, melkstal en vervolgens naar de geiten die nog moesten lammeren. Enkele groepen waren zelfs getuige van de geboorte van jonge geitjes.
 

Clint Veelers stond bij de lammerenstal en de nieuwe voerwagen en hield daar een boeiend woordje voor de kinderen.
20190412 161630
Denise Meijer deed haar verhaal als veearts en had zelf koeienmest bij zich om de kinderen het verschil te laten zien. De voervoorlichter van de Gebr. Fuite had zelfs een stagiaire bij zich om de kinderen verschillende soorten voer te laten zien en zelfs proeven.
Tijdens de eerste pauze kregen de kinderen ranja met een stuk fruit aan geboden door Timon Geerlings Groente & Fruit.

rrrIn de middagpauze waren er broodjes knakworst voor de kinderen aangeboden door Bakkerij Nollen. Tijdens deze pauze was ook Patrick Goorhuis van de Ledenraad van de Rabobank aanwezig om namens de Rabobank een cheque uit te reiken aan de werkgroep De Boer Op en de OR voor de Grote Clubkas actie. We zijn dan ook heel blij met een bedrag van € 543,78. Hiervoor willen wij dan ook iedereen bedanken die op ons heeft gestemd.
Nadien gingen de kinderen naar huis met een goed gevulde plastictas met o.a. een pet van Abeos (voormalig AB-Oost) geschonken door Maurice Workel.

Namens de werkgroep willen wij de Familie Veelers bedanken voor hun gastvrijheid. Ook willen we Timon Geerlings, Vincent Nollen en Ignaat Brummelhuis bedanken voor hun bijdrage aan deze dag.
 

Laatst aangepast op donderdag, 18 april 2019 22:59
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.