Redactie WegdamNieuws3

Redactie WegdamNieuws3

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Hengevelde is een dorp in continue ontwikkeling met een groot gemeenschapsgevoel en een sterk ondernemershart. Om Hengevelde toekomstbestendig te maken is het belangrijk dat er optimaal invulling wordt gegeven aan bovengenoemde facetten.

WERKGROEP HENGEVELDE2535

Voor diverse afgevaardigden van verenigingen was dit eind 2019 de reden om “de koppen eens bij elkaar te steken”, met als gemeenschappelijke conclusie dat we in een stadium zijn aangekomen waarin nagedacht moet worden over duurzame keuzes voor de toekomst van Hengevelde. Vertegenwoordigers van meerdere verenigingen, bedrijven en organisaties hebben zich verenigd en zo is de werkgroep “Hengevelde2535” ontstaan. Doel van de werkgroep is te komen tot een denkrichting voor een toekomstgericht plan voor de (her)inrichting van de voorzieningen in ons mooie dorp en het structureel vergroten van de leefbaarheid in Hengevelde.

Het zijn nog steeds bijzondere tijden.... het 2e en 3e weekend van juni 2020. Geen zomerfeesten, geen kermis, geen gratis draaibonnen voor alle kinderen van Hengevelde. We hebben door CORONA o.a. het schoolreisje naar de Efteling moet afzeggen. Het moest een onvergetelijk schoolreisje worden waar heel veel ouders hard voor hebben gewerkt tijdens- en voor de kerstmarkt. Maar misschien kunnen we een andere keer naar de Efteling, aldus Esther Schonenborg (Ouderraad Petrusschool).

Ook de jeugd-3-daagse van groep 8 kan niet doorgaan. Gelukkig hebben we samen met de ouders en leerkrachten van de kids van groep 8 een alternatief programma kunnen samenstellen! Voor nu, helaas... gezondheid boven alles.

Dan nu het leuke nieuws!
Om het leed een beetje te verzachten hebben we als OR gemeend dat alle kinderen van de lagere school, de kinderen van de peuterspeelzaal, Kinderdagverblijf Bommel de Beer en alle overige kinderen t/m 12 jaar die normaal ook in aanmerking komen voor draaibonnen voor de zomerfeesten vandaag (tussen 13.00 uur en 16.30 uur) en morgen (tussen 12.00 uur en 16.30 uur) GRATIS EEN IJSJE* (t.w.v. €1,50) mogen halen bij Eetsalon Yess.

Lik smakelijk
Ouderraad Petrusschool Hengevelde

Ps. het is de bedoeling dat iedereen 1x een ijsje haalt. Ter controle vragen we de geboortedatum en 1e letter voornaam en 1e letter achternaam.
Vriendelijk verzoek van Yess om je wel te houden aan de tijden van deze actie (vandaag van 13.00 uur tot 16.30 uur en morgen van 12.00 uur tot 16.30 uur)

Hallo leerlingen van de Petrusschool. Zoals juf Dineke al in de laatste nieuwsbrief heeft vermeld, organiseert de Ouderraad een Online Bingo. Jullie persoonlijke Bingo-kaarten zijn ook reeds via de mail van je ouders naar jullie toegestuurd. Print ze maar snel uit, want:

Vanavond zijn eerst groep 1 en 2 aan de beurt om 18:30 uur start de Online Bingo voor hen. Aansluitend zijn de groepen 3, 4 en 5 aan de beurt. Hiervoor start de Bingo om 19:15uur. Morgenavond om 19:15 uur houd de OR de Online Bingo voor de groepen 6, 7 en 8. 

In de mail waar ook je bingokaart in zat, zat ook de uitleg. Lees deze eerst even goed na. Log dus vanavond of morgenavond in via https://www.facebook.com/hengeveldetwente en doe mee voor prachtige prijzen !

nb: je hoeft geen facebook account te hebben om mee te doen, maar dat wordt allemaal uitgelegd in de brief die in de mailbox zit.

donderdag, 26 maart 2020 16:46

Zwerfbieb Kulturhus de Marke open!

Kulturhus de Marke beschikt al enkele jaren over een zogenaamde zwerfbibliotheek. Zowel kinderen als volwassen dorpsgenoten kunnen er terecht voor het lenen of schenken van een boek. Omdat het Kulturhus is gesloten i.v.m. de maatregelen omtrent Corona konden mensen ook geen gebruik meer maken van de zwerfbieb.

Vanaf morgen is de zwerfbieb weer open op maandag, woensdag en vrijdag vanaf 9.00 uur tot 11.00 uur.

Afgelopen dinsdag was het wederom een bijzondere dag. De Zonnebloem had tijdens de kerstmarkt via de wensboom een wens aangevraagd voor Mevr. Velthuis. Dit omdat zij (de Zonnebloem) net als vele andere Hengeveldenaren grote bewondering hebben voor deze 95 jaar jonge vrouw. Nog altijd is zij ondanks haar leeftijd bezig achter de naaimachine om van ieder lapje groot of klein, iets moois te maken voor de missie. Amuzant verzorgde een ontroerende serenade, Jans en Mans verzorgen een intiem huiskamer concert. Vele vrienden en bekenden waren aanwezig bij het gezellige samenzijn. Richard en Wouter hadden namens de organsiatie van de kerstmarkt het programma in elkaar gezet in samenspraak met de mensen van de Zonnebloem. 

 

Pagina 1 van 28