Redactie WN

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Het alternatieve programma voor Houtdorp, Coronix, was gisteren een groot succes! Ruim 110 Hengeveldse kinderen deden mee. Het onstuimige weer gaf de avond voor het evenement nog wat spanning bij de organisatie; ‘kunnen we Coronix door laten gaan, en staan alle luchtkussens goed vast’. Maar de weergoden zaten de houtdorp werkgroep van de Culturele Werkgroep Markering meer dan mee, het was zelfs tropisch warm op het hoofdveld van WVV’34.

De explosies in Beiroet hebben de graansilo's van het land verwoest. Daardoor loopt de voedselvoorziening van duizenden volwassenen en kinderen gevaar. Graan en brood horen bij elkaar en daar ligt dus een rol voor Nederlandse bakkers. Ook Bakkerij Nollen helpt graag mee! Daarom vragen zij hun klanten van 14 t/m 21 augustus eenmalig € 1,- meer te betalen voor een brood, of meer als je dat wilt. Deze extra inkomsten dragen zij af aan Giro555, bovenop een eigen bijdrage vanuit Bakkerij Nollen. Uiteraard is niemand iets verplicht. 
Dit was vanavond te zien op Hart van Nederland van SBS 6, waarin zowel klanten als mede-eigenaar Vincent Nollen aan het woord kwamen. Heb je het item gemist, KLIK HIER om het terug te zien.

vrijdag, 14 augustus 2020 19:19

Marie 'van de Krake' 100 jaren jong

Marie Freriksen - Waanders, meisjesnaam de 'Krake', getrouwd met Jan Freriksen van het Achterlaand (overleden) uit Deldenerbroek, is vandaag 100 jaar geworden. Op 14 augustus 1920 zag zij in het oudershuis aan de Koude Dijk in Hengevelde het levenslicht. Het oudershuis is er niet meer, maar Marie is 100 jaar later nog altijd 'good te pas'. Tot haar 98e woonde ze nog zelfstandig aan de Reigerstraat in Delden, iets waar ze nog altijd zeer trots over praat. Daarna is ze verhuisd naar de Wheehof in Goor, waar ze goed verzorgd wordt door de medewerkers van Carint Reggeland. Het echtpaar Freriksen kreeg vijf kinderen, Henk Freriksen (Enter), Johan Freriksen (Hengevelde), Diny Bauhuis (Haaksbergen), Marieke ten Thije (Hengevelde), Annie Huistede (Delden). Daaruit volgden acht kleinkinderen en zestien achterkleinkinderen. Samen met hen werd de bijzondere verjaardag met grote vreugde gevierd bij 't Hoogspel in Delden. Ook de burgemeester komt maandag nog even langs bij de 100-jarige om gezellig een kop koffie te drinken.

De explosies in Beiroet hebben de graansilo's van het land verwoest. Daardoor loopt de voedselvoorziening van duizenden volwassenen en kinderen gevaar. Graan en brood horen bij elkaar en daar ligt dus een rol voor Nederlandse bakkers. Ook Bakkerij Nollen helpt graag mee! Daarom vragen wij onze klanten van 14 t/m 21 augustus eenmalig €1 meer te betalen voor een brood, of meer als je dat wilt. Deze extra inkomsten dragen wij af aan Giro555, bovenop een eigen bijdrage vanuit Bakkerij Nollen. Uiteraard is niemand iets verplicht. 'Bakkers voor Beiroet' is vanavond in de uitzending van Hart van Nederland om 17.45 uur te zien, waarin ook Vincent Nollen aan het woord komt. Kijken dus en steun deze actie!

vrijdag, 14 augustus 2020 05:21

Wegdamnieuws Tourpoule 2020, geef je op!

De Hengeveldse Tourpoule 2020, het Tour de France-spel van Wegdamnieuws, is weer geopend. En het is eenvoudig om je via DEZE link in te schrijven. We werken weer met Scorito, dit kost een paar eurootjes, maar eerlijk is eerlijk: het systeem van Scorito werkt perfect. Het spel werkt eenvoudig: - Stel een team samen van 20 renners - Stel iedere etappe 9 renners op - Kies per etappe één van je 9 opgestelde renners als kopman Aanmelden kan tot uiterlijk zaterdag 29 augustus. Eens kijken wie het meeste verstand van wielrennen heeft!! De uitreiking volgt in overleg met de winnaar vlak na de ronde van Frankrijk. Veel succes gewenst en zeg het voort, want hoe meer deelname, hoe leuker de strijd!

Pagina 1 van 927