donderdag 21 februari 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
De Stichting Parwin bestaat vijf jaar. In die tijd wist de Koerdische Parwin Hassan, met hulp van vele vrijwilligers, 230.000 kilo hulpgoederen te verzamelen en naar mensen te brengen in Noord Irakese vluchtelingenkampen. Om stil te staan bij het eerste lustrum van de Stichting, nodige Parwin alle vrijwilligers uit om hen te bedanken. In reactie daarop verrasten de vrijwilligers Parwin en haar man Alie met cadeaus, knuffels en een financiële bijdrage als tegemoetkoming in transportkosten. “Ik ben ontroerd door de hulp van zoveel lieve mensen die mij al jaren steunen”, zegt de 63 jarige Bentelose. “Toen we deze Stichting oprichtten, hoopte ik dat onze hulp maar korte tijd nodig zou zijn. Maar door voortdurende oorlog en onderdrukking is de situatie voor vele miljoenen mensen nog steeds schrijnend. De vluchtelingenkampen zitten overvol en de omstandigheden veranderen nauwelijks. Ik kan er niet van slapen”, geeft een geëmotioneerde Parwin Hassan toe. “Zolang ik leef blijf ik mensen helpen die in nood zijn.” Om het vol te houden denkt ze aan de dankbare blikken in de ogen van kinderen die een knuffelbeest uit Nederland ontvangen. “Zij stimuleren mij om door te gaan met dit werk, ook al blijft het moeilijk om het transport naar dit gebied financieel voor elkaar te krijgen, want brandstof is duur. Dus ik hoop dat mensen ons, ook in 2019, blijven steunen.” Gebrek aan alles:

Winterwandeling Bentelo zondag 27 januari

  • vrijdag, 11 januari 2019 20:12
Werkgroep Beleving OLV en Scouting Bentelo organiseren een mooie winterwandeling in Bentelo en omgeving op zondag 27 januari a.s. Er zijn routes uitgezet van 6, 9 en 14 km. Daarnaast voor ouders met kinderen een route van 3 km. Onderweg is er een rustpunt. Een mooie gelegenheid om de omgeving van Bentelo opnieuw te bekijken en ……..wandelen is gezond voor lijf en leden. De wandelingen gaan door de landelijke omgeving van Bentelo, over verharde en onverharde wegen én over (bos)paden. Denk daarom aan goed wandelschoeisel terwijl een verkeershesje niet overbodig is, want de veiligheid staat voorop. Deelname is op eigen risico. Startpunt is de O.L. Vrouwe kerk in Bentelo. Inschrijven voor de routebeschrijving kan daar vanaf 10.30 tot 12.00 uur. Deelname is euro 3,50 per persoon (kinderen t/m 12 jaar 1,00 euro) inclusief een consumptie met versnapering. Eindpunt is het Scouting gebouw van Bentelo aan de Hagmolenweg, waar gelegenheid is om het vernieuwde onderkomen “de basis” van de Scouting te bewonderen. Tegen een kleine vergoeding is daar ook een consumptie verkrijgbaar. Werkgroep Beleving OLV en Scouting Bentelo hopen op een goede opkomst. Van harte welkom en graag tot zondag 27 januari a.s.!
Om 18.00 uur vertrok de bus van ter Doest zondag bij café Spoolder, (Raymond ter Doest: “Ik vond ook dat ik een steentje moest bijdragen in de actie tegen ALS’; hij stelde een bus ter beschikking”) op weg naar het Glazen Huis in Gramsbergen. Maarliefst € 53.906,42 werd ingezameld voor onderzoek naar ALS. Rudi Buschers, zelf lijdend aan de slopende ziekte:” Tessa Meier uit Bentelo was opgesloten in het glazen huis, ik mocht na 4 dagen de deuren openen!  Bentelo was met een volle bus aanwezig en de busreis werd door Ter Doest aangeboden. Door veilingen, acties, giften, tikkies werd het geld bijeengebracht. Het was een mooie en zeer emotionele avond, om nooit te vergeten. KLIK HIER VOOR DE WEBSITE GLAZENHUISGRAMSBERGEN
 

Op de Bentelose begraafplaats zijn ze tot een bizarre ontdekking gekomen. Iemand is over graven gereden, waardoor één grafmonument vernield is. In het dorpsblad Kontakt van Bentelo laat Hans Holtkamp weten: "Mocht iemand iets verdachts hebben gehoord of gezien, dan hoor ik dat graag". Tegenover de krant Tubantia laat Holtkamp weten: "Wellicht heeft iemand zich vergist en is de verkeerde weg ingereden. We hebben geen aangifte gedaan, want dat is de moeite niet waard."

Diefstal kentekenplaten in Bentelo

  • zaterdag, 22 december 2018 21:13

Aan de Bentelosestraat in Bentelo zijn vanaf de parkeerplaats bij het wokrestaurant kentekenplaten gestolen vanaf een Opel Zafira. Dit gebeurde op vrijdag 21 december tussen 18.00 en 19.00 uur. Omstreeks 18.25 uur werd vervolgens getankt zonder te betalen bij het Shell tankstation in Goor aan de Enterseweg. Dit feit werd gepleegd door een bestuurder van een Volkswagen Golf. Op deze VW Golf waren de gestolen kentekenplaten gemonteerd van de Opel Zafira. De politie vraagt getuigen die, op vrijdag 21 december tussen 18.00 en 19.00 uur, op de parkeerplaats iets hebben gezien wat te maken heeft met de diefstal van deze kentekenplaten, zich te melden. Dit kan via 0900-8844. Vermeld het volgende zaaknummer: 2018574060.
Ben je getuige geweest van het tanken zonder te betalen of kun je de politie helpen bij het achterhalen van de betrokken bestuurder en VW Golf? Neem dan alsjeblieft contact met de politie op. Vermeld het volgende zaaknummer: 2018573821

In de katholieke kerk in Bentelo worden binnen afzienbare tijd geen kerkdiensten meer gehouden. De locatieraad en het parochiebestuur gaan onderzoeken of de kerk als multifunctioneel gebouw voor het dorp behouden kan blijven. De resultaten van een enquête over deze kwestie die deze zomer werd gehouden onder alle dorpelingen van Bentelo werden maandagavond gepresenteerd aan het dorp. Tijdens deze locatieavond werden jaarlijks terugkomende onderwerpen besproken zoals de financiële resultaten, activiteiten en de verloting van de paaskaars.
De financiële cijfers waren ook dit jaar niet rooskleurig. Vanuit het parochiebestuur van de Heilige Geest werd de richtingaanwijzer bekend gemaakt:

Straks in boekvorm: Parochie Bentelo 75 jaar!

  • dinsdag, 04 december 2018 05:56
In 2020 vieren we dat parochie Bentelo 75 jaar geleden bestaat. Wat is er veel veranderd in die tijd… daar kun je wel een boek over schrijven. En dat gaan we dus ook doen! Sinds de vorige oproep, versterkt Henny Leliefeld onze werkgroep. Daar zijn we heel blij mee. Misschien vind jij het ook leuk om korte teksten te schrijven, foto’s te verzamelen over specifieke onderwerpen of om ons op een andere manier te helpen. We hebben al veel over de eerste 20 jaar Bentelo. Maar ook informatie van 30 en 10 jaar geleden, én zelfs van dit jaar en volgend jaar, mag niet ontbreken!  Help mee aan het jubileumboekIn het archief van de O.L.V.-kerk liggen honderden foto’s en krantenknipsels op de plank. Maar misschien heb jij een bijzondere foto van een communie, een begrafenis of zomaar een mooie situatie, die absoluut niet mag ontbreken in het jubileumboek. Een gedicht, een anekdote of een lied… We zijn blij met jouw hulp aan dit boek van en over de parochie Bentelo. Dus,.. meld je bij ons aan; 
M.m.v. het Harmonieorkest van de Hengelose Muziekvereniging Eendracht/Excelsior. O.l.v. dirigent Remco van Viersen.
Samen met het koor BeLieve uit Bentelo. O.l.v. dirigent Tjeerd Bollmann.
Heel bijzonder is de medewerking van sopraan Karin Hertsenberg. Locatie: O.L. Vrouwekerk, Onze Lieve Vrouwestraat 3 Bentelo (gem. Hof van Twente).
Aanvang 15.00 uur. De toegang is gratis, een vrije gift wordt op prijs gesteld. Voor de kinderen is er een aparte kinderactiviteit in een andere ruimte van de kerk, zodat ouders rustig kunnen genieten van het concert.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Je kunt niet meer terug naar het begin

Maar je kunt wel beginnen waar je nu bent om het einde te veranderen

 

Suggesties ? [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren