dinsdag 17 juli 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Bentelo kan terugkijken op een succesvol verlopen weekend. Vier dagen lang wisten feestgangers de Midzomerfeesten Bentelo goed te vinden. Alle dagen waren er meer bezoekers dan vorig jaar, mede dankzij het prachtige weer. Donderdagavond kwam het hele dorp gekleed in Dirndl en Lederhose naar het Blau Weiβen Fest. Met DJ der Pauli en Wir sind spitze zat de sfeer er meteen goed in. De vrijdagmiddag startte zoals altijd met de kinderfeesten. Nieuw dit jaar was de ouderenmiddag. “Dat was een goede keuze. De vele oudere bezoekers genoten van het optreden van mannenkoor Germania”, aldus het bestuur. Beter weer voor de Vri-Mi-Bo konden ze in Bentelo niet wensen. Buiten was er eerst muziek van de MoNoMaN oNeMaNbaNd waarna het feest verder ging in de tent met Vossenjacht.  

De vluchtelingenkampen in Irak en Syrië zitten al jaren overvol. Veel gezinnen ‘wonen’ inmiddels al jaren in de kampen en de meeste kinderen gaan weer naar school. Vaak wordt onderwijs gratis aangeboden, maar voor de schoolspullen moeten ouders zelf zorgen. Omdat er nauwelijks geld is, en vrijwel geen schoolspullen verkrijgbaar zijn, is dat een onmogelijke taak. Stichting Parwin zet zich in om deze kinderen te helpen door een inzamelactie te houden. Het doel is om zoveel mogelijk schoolartikelen in te zamelen. Met een volle schooltas kunnen wij de vluchtelingen stimuleren en motiveren om, ondanks de erbarmelijke omstandigheden, educatie niet op te geven. Een pen en een schrift zorgt er al voor dat een kind de lessen op school kan volgen en naar school blijft gaan.

De tenten staan er al; Op 5, 6, 7 en 8 juli vinden de Midzomerfeesten in Bentelo weer plaats. Het is elk jaar weer een uitdaging om een goed programma samen te stellen, maar ook dit jaar is de muziekcommissie daar weer in geslaagd. De jeugd uit Bentelo en omstreken tagt elkaar al enkele weken suf in de social mediaberichten over de line-up voor de zaterdagavond. Dan komen Bizzey, één van de populairste artiesten van dit moment, The Partysquad en Donfetti de grote tent op de kop zetten. Ook aan de mensen die niet zo van dit genre houden, is gedacht. De Bentelose formatie Kenny Dan en de Achterhoekse band De Boetners spelen zaterdagavond in de kleine tent. “De zaterdagavond blijft daarmee een uitgaansavond voor de jeugd, maar ook aan de  ‘ouderen’ en de rest van onze dorpsgenoten willen we niet voorbij gaan”, aldus de muziekcommissie. Verdere programma:

Over anderhalve week gaan in Bentelo de Midzomerfeesten van start. Evenals in Hengevelde staat bij de buren de Party Squad op het podium op de zaterdagavond. Een mooi weekend feest waar de Benteloërs vandaag al hun maaikunsten lieten zien. Dit was voor de bekende fotograaf reden genoeg om zijn drone van stal te halen en een mooie foto te schieten. Zie hierboven het eindresultaat. Graag tot ziens in Bentelo waar de tentopbouw bijna gaat beginnen!

Bentelo Beach op 1 juli!

  • woensdag, 06 juni 2018 05:47

Op 1 juli vindt het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi in Bentelo weer plaats! Dit jaar als vanouds op sportcomplex De Pol omdat hier inmiddels een prachtig beachveld is gerealiseerd. Je kunt je opgeven voor de recreatie-, prestatie- en jeugdpoule. Na afloop van het toernooi is er een gezellige tropische afterparty! Wil je meedoen?! Geef je dan vóór 20 juni op via www.depolstars.nl/bentelobeach! (vol = vol)
Een korte toelichting bij de verschillende niveaus:

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

We willen dat kinderen zelfstandig leren denken,

totdat ze niet meer doen wat wij willen

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren

taux change bitcoin euro look at here

usd to btc