Zojuist heeft de organisatie van de Bentelose PaasParty op haar Facebookpagina een update geplaatst over de mogelijke gevolgen voor hun feest dat op zondag 12 april gepland staat. Ze laten het volgende weten: "Zoals jullie allemaal weten vinden er veel nieuwe ontwikkelingen plaats rondom het coronavirus. Wij houden deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en vooralsnog is de Paasparty 2020 niet afgelast. We bekijken de ontwikkelingen van moment tot moment en staan in nauw contact met de instanties. De veiligheid van onze bezoekers en vrijwilligers zal altijd prioriteit hebben. Wij houden jullie op de hoogte via Facebook en Instagram."

Eastern Plaza in Bentelo laat zien het hart op de juiste plek te hebben zitten. Vanwege de verplichte sluiting van drie weken in verband met het coronavirus geeft het via haar Facebookpagina gratis eten weg. Ze laten het volgende weten: "Wij zijn de werknemers in cruciale beroepsgroepen ontzettend dankbaar voor hun inzet in deze periode, daarom willen wij als Eastern Plaza graag iets terug doen. Vanwege deze onverwachtse sluiting hebben wij nog een voorraad aan eten over. Deze maken wij graag klaar voor onze beroepshelden of mensen die het hard nodig hebben deze periode. Dit eten kunnen zij gratis bij ons komen ophalen. . We starten op maandag 16 maart en gaan door zolang de voorraad strekt. Dit zal tijdig worden gecommuniceerd. Aanmelden kan vanaf maandag dagelijks tot 16:00.Gezien de corona-maatregelingen willen we rijen bij ons restaurant voorkomen. Hierdoor zullen we met jullie via de mail verschillende tijdsloten afspreken waarin het eten afgehaald kan worden."

*UPDATE: De actie is wegens succes gesloten. 

zondag, 23 februari 2020 14:29

Bentelo kijkt tevreden terug op XL Carnaval

Dit jaar voor het eerst naar de grote tent met carnaval. Rond de 1700 bezoekers wisten de tent aan de Bentelosestraat te vinden met artiesten als Zanu, Jody Bernal, Traffassi en Def Rhymz. Namens de organisatie Eddy Kerkveld: "De avond is vlekkeloos verlopen! De verwachte grote toestroom XL Carnaval mede mogelijk gemaakt door taxi TD uit Hengevelde, top geregeld! Het enige wat we niet in de hand hadden waren de weersomstandigheden, maar alles zat onder zeil, dus geen probleem. Zoals we er nu over denken gaan we volgend jaar zeker op herhaling!”

Carnaval in Bentelo staat alweer bijna voor de deur. Dit jaar vieren we het met Prins Robert I voorop in de polonaise. We feesten in het thema Goud van Oud, dus met lekkere vinylplaatjes en dansen zoals ze dat vroeger deden. Carnaval is van vrijdag 21 februari tot en met dinsdag 25 februari onder het motto: “In Bentelo duiken we in het verleden, dansen, zoals we dat vroeger deden! Krakende hits vanaf vinyl is waar hij van houdt, met prins Robert I terug naar Goud van Oud!” 

dinsdag, 18 februari 2020 07:52

Drugsrijder gepakt in Bentelo

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een drugsrijder aangehouden in Bentelo. De bestuurder werd gezien in Delden en reed vervolgens met volle snelheid richting Bentelo. Uiteindelijk kreeg de politie de bestuurder aan de Grondhuttenweg in Bentelo te pakken. Een blaastest wees uit dat de man niet had gedronken, maar een speekseltest wees wel het gebruik op THC uit. De bestuurder kreeg een rijontzegging van 24 uur. Ook werd een bloedproef afgenomen in het MST in Enschede. De resultaten daarvan zijn nog niet bekend.

Pagina 1 van 54