vrijdag, 22 mei 2020 06:00

Hemelvaart in Bentelo: ‘Mensen zijn blij dat ze eindelijk wat kunnen doen’

Geschreven door
Coronatijd of niet, café Spoolder uit Bentelo had het maar wat druk mee afgelopen zondag!  (ZIE DIT FOTOALBUM) Nick Spoolder: “Fietsliefhebbers uit plaatsen als Bentelo, Beckum, Zeldam/Wiene, Rekken, Hengevelde, en vast nog wel meer plaatsen waren van de partij zondag. Rond de 200 deelnemers hebben de weg gevonden richting Bentelo deze Hemelvaartsdag. De deelnemers waren allemaal heel enthousiast. Ze vonden de route heel mooi; het lunchpakket voor onderweg beviel goed en ook het asperges-diner wat afgehaald diende te worden viel in goede aarde. Dus al met al dik tevreden. Iedereen was enthousiast dat we dit organiseerden zondag. Mensen zijn gewoon blij dat ze eindelijk wat kunnen doen denk ik!”

Spoolder 2 Custom

Onderweg geen terrassen, speciale kerkdiensten, kermissen of extra vroeg geopende horeca vanwege de coronamaatregelen, maar wel veel fietsers op zoek naar een bankje en wat opviel: Gedurende de 35 km durende fietstocht was iedere zitgelegenheid bezet!  Maar de eindconclusie van het initiatief van Spoolder was:
Fietsen of wandelen, zoals dat eigenlijk hoort met dauwtrappen, kan heel goed met onderling anderhalve meter afstand. Reden genoeg voor families en vriendengroepen om er op uit te gaan deze zondag!

Spoolder 4 Custom
Vader Hans en zoon Nick Spoolder: De ijsverkoop vond plaats in de buitenlucht


Heeft de gemeente nog gereageerd op jouw initiatief?
Nick Spoolder: “Nee, ik had wel gevraagd of het mocht maar zij konden mij geen duidelijk antwoord geven lof het wel of niet mocht”.

Spoolder 3 Custom
Een aspergediner voor iedere deelnemer

 

Spoolder 6 Custom
Het lunchpakket: Inhoud zie fotoalbum

 

Spoolder 5 Custom
"Bekende Benteloërs" aan het genieten

Laatst aangepast op vrijdag, 22 mei 2020 14:09
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.