HV Bentelo eindigt verdienstelijk 3e tijdens eigen toernooi ‘De Pol Cup’

Ter voorbereiding op het seizoen 2019-2020 van dames 1 van HV Bentelo, vond afgelopen weekend voor de zesde keer een handbaltoernooi in de eigen sporthal plaats: De Pol Cup 2019. Deze zesde editie was wederom een succes. Vanwege de vele belangstelling dit jaar namen zes teams in plaats van de gebruikelijke vijf deel, een bomvol handbalprogramma dus en veel handballiefhebbers als toeschouwers.

Dames 1 startte zaterdag om 11.00 uur met de wedstrijd tegen eerstedivisionist DSS. De dames speelden mooi op tempo, stonden lange tijd voor, maar zagen DSS toch langszij komen. Eindstand 15-15. Ook de 2e wedstrijd van Bentelo, tegen eerstedivisionist VELO, eindigde in een gelijkspel, 13-13.

Op zaterdagavond stond de wedstrijd tegen Olympia op het programma. Olympia speelt in de Hoofdklasse en het niveauverschil was goed zichtbaar. Bentelo speelde vanaf begin vol op tempo en nam al gauw afstand. Bij rust was de voorsprong al bijna 10 doelpunten. In de 2e helft bleven de meiden gaan, waardoor er na 60 minuten een overtuigende 32-18 eindstand op het scorebord stond.

Op zondagochtend stond voor Bentelo om 11.00 uur de volgende wedstrijd op het programma, tegen BFC. Ook de 3e wedstrijd eindigde voor Bentelo in een gelijkspel, 14-14. Om 15.00 uur speelden de meiden de laatste wedstrijd van het toernooi tegen Wijhe. Deze ging lang gelijk op, maar helaas verloren de dames met 13-15. Bentelo eindigde heel verdienstelijk als 3e. De toernooiwinst ging naar DSS en Britt van Elsacker van DSS werd gekozen tot beste speelster van het toernooi.

De organisatie is erg tevreden over het verloop van het toernooi en heeft van de deelnemende teams en bezoekers gelukkig weer enthousiaste reacties ontvangen. Daarom zijn zij voornemens om ook volgend jaar weer ‘De Pol Cup’ te organiseren. Bij deze wil HV Bentelo de deelnemende teams, scheidsrechters, het publiek en alle vrijwilligers heel erg bedanken voor het laten slagen van dit toernooi!