vrijdag 24 mei 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ook de komende zes jaar kunnen inwoners van Hof van Twente met al hun (grof) afval naar Milieupark Bruins & Kwast aan de Mossendamsdwarsweg in Goor. Na aanbesteding werd door Twente Milieu de opdracht gegund aan het servicegerichte Bruins & Kwast, behorend tot REMONDIS Nederland. Gistermiddag werd het contract getekend door Lisette Bosch, directeur Twente Milieu, en Gerard Kuipers, directeur Bruins & Kwast. Op deze zonnige middag werd de samenwerking voor de komende jaren verlengd. Kuipers: “Wij zijn trots dat we ook de komende jaren weer voor de inwoners van Hof van Twente klaar mogen staan. Wij zijn voor hen al 25 jaar de plek om naartoe te gaan met het (grof) afval en zijn blij dat dat ook de komende jaren zo blijft!”

Vorige week was het behalve week van de avondvierdaagsen met fairtrade bananen, ook de week van de Europese verkiezingen en ook nog de week van de biodiversiteit. Allemaal activiteiten die van belang zijn voor de generaties na ons. Tal van groene activiteiten waren er in de Hof zoals de groene speelterreinen in Goor, het Hofkrachtcafé in Diepenheim over biodiversiteit, de actie Steenbreek “Steen eruit plantje erin” in Delden en andere activiteiten van de Groene Loper. Vraag bij dit alles is hoe kun je een consequente en groene duurzame politiek bevorderen in de gemeente . Sommigen wijzen naar Europa om dit soort zaken te regelen. Anderen huldigen de leus “Begin bij jezelf”. Maar dat we iets moeten doen staat buiten kijf. 

ls het aan wethouder Pieter van Zwanenburg ligt, staan de circa 270 medewerkers van gemeente Hof van Twente in 2020 veertig dagen tussen Aswoensdag en Pasen droog. Hij gaat hen oproepen om mee te doen aan de 40 dagen actie IkPas. Als vanzelfsprekend laat Van Zwanenburg in die periode ook zijn eigen wijntje en de Bailey’s met ijs staan. „Dat offer is niet zo groot hoor, want ik drink niet zo veel. Maar ik vind wel dat als je meedoet met zo’n actie, dat je zelf het goede voorbeeld moet geven. Ik verwacht dat de overige collegeleden daar ook zo over denken”, zegt Van Zwanenburg.

Zaterdag 13 juli 2019 wordt de 10e editie van Höfteballooning gehouden, het evenement dat zijn oorsprong vond in Hengevelde en hier ook vele jaren gehouden werd. Vanaf 17.00 is er van alles te beleven rondom ballonvaren. Deze 10e editie word geopend door Drum & Showfanfare Apollo uit Goor. Zwaai de luchtballonnen ui of vaar zelf mee in een van de vele aanwezige luchtballonnen. Ook zullen er een aantal gave zogenaamde special shape ballonnen aanwezig zijn. Er is een presentatie van een zweefvliegtuig, en een inloopballon. Er is een spectaculaire politiehonden demonstratie KNPV en er zijn paramotors. En natuurlijk allerlei leuke activiteiten voor de kids. Deze avond wordt afgesloten met een Glow in the Dark, Dit is een show waarbij de ballonnen in het donker op de start weide staan en verlicht worden  door de gasbranders vanuit de mand, op de maat van meeslepende muziek.

Hendry van Ittersum is aangesteld als Ervencoach voor gemeente Hof van Twente. Als Ervencoach adviseert en ondersteunt hij erfeigenaren bij hun plannen voor het eigen erf. Dat geldt zowel voor woningen als bedrijven. Vorige week werd bekend dat de provincie heeft besloten dat alle gemeenten in Overijssel de mogelijkheid krijgen om een ervencoach aan te stellen. Aanleiding hiervoor was een succesvolle proef in Hof van Twente. Wethouder Wim Meulenkamp: “We kennen Hendry van Ittersum vanuit zijn betrokkenheid als vertrouwenspersoon namens Stimuland bij onze pilot Toekomstgerichte Erven. Daardoor kent hij onze gemeente al behoorlijk goed. Daarnaast is Hendry zeer goed bekend met de agrarische sector, waaraan wij veel waarde hechten. Hij spreekt de taal en weet wat er speelt op de erven en de gezinsbedrijven. We hebben er alle vertrouwen in dat hij onze erfeigenaren praktisch en slim kan adviseren en ondersteunen.”

In het weekend van 24, 25 en 26 mei zet de buurtschap Markvelde, op de grens van Twente en de Achterhoek, de deuren weer wijd open. Voor de 51e keer wordt iedereen van harte uitgenodigd deel te nemen aan het gezelligste voorjaarsfeest van de regio. Aan weerszijden van de Steenmorsweg is er dat weekend van alles te beleven. Er zijn veel sportieve activiteiten om aan deel te nemen of naar te gaan kijken. Het hele weekend zorgen de Markveldse Piraatjes voor gezelligheid met hun piratenhits vanuit de speciale ronde tent op het feestterrein. Markvelde staat voor gezelligheid en openheid voor iedereen. Daarom zijn de prijzen ook klein gehouden en zijn alle activiteiten (met uitzondering van de zaterdagavond in de feesttent) gratis toegankelijk!

Zondag 19 mei is Ignaat Brummelhuis uit Hengevelde te gast in het programma Portret van Hofstreek FM. Ignaat is 47 jaar en getrouwd met Hilke. Samen hebben ze drie kinderen; een meisje en twee jongens. Hij is slager vanaf 1993. Dit jaar viert de familie Brummelhuis het 50-jarig bestaan van de slagerij en keurslager zijn ze vanaf 2007. In het jaar 2007 was Ignaat Prins Carnaval. Hobby’s van Ignaat zijn: voetbal, volleybal, skiën en bootcamp. De uitzending is zondag 19 mei van 11.00 uur tot 12.00 uur en wordt maandagavond 20 mei herhaald van 20.00 uur tot 21.00 uur. De presentatie is in handen van Henk Klooster en de techniek verzorgt Gerben Klein Nagelvoort. Hofstreek FM is te ontvangen in de ether op 107.6 FM en 107.0 FM (Markelo) en digitaal via Caiway en Ziggo op kanaal 787 en via KPN op kanaal 364. Daarnaast zijn ze ook nog te ontvangen op real stream audio op internet via www.hofstreek.nl.

We hebben het nog druk! Onlangs mochten we voor de Provinciale Statenverkiezing naar de stembus, deze maand is het de beurt aan de Europese Parlementsverkiezingen. Je stempas vind je deze week in de brievenbus. Dit keer zijn de stembureaus niet op woensdag, maar op donderdag open voor deze verkiezingen. Waar ze over gaan? Bij deze verkiezingen wordt bepaald welke 705 Europarlementariërs in het Europees Parlement mogen. 29 van die Europarlementariërs zijn Nederlanders. Zij gaan zich de komende vijf jaar buigen over zaken als de internationale handel, veiligheid, consumentenbescherming, bestrijding van klimaatverandering en economische groei. In Hengevelde kan je dit keer stemmen in Gemeenschapscentrum De Marke. In de Petrusschool is dus geen stembureau opgenomen in tegenstelling tot sommige eerdere verkiezingen.

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

O'j 't noe mot verdeen'n met de haand of 't verstaand

Bin ie noe arm of riek

Met een glas bier in de haand met de Zomerfeesten bint vie allemoal geliek

Suggesties ? [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren