Eerder werd de ambitie uitgesproken om de poorten van Zwembad de Mors open te gooien op 1 juni. Ondanks verruimde regelgeving en welwillendheid alom bleek dat niet haalbaar. Inmiddels is er een definitief baken uitgezet op dinsdag 9 juni. Op 5 en 8 juni wordt een voorverkoop gehouden. Hoewel de bedoeling is om het aanbod gedurende de zomer uit te breiden, geldt dat Delden en omstreken een lightversie van het zwemseizoen te wachten staat.

zondag, 24 mei 2020 06:10

De gemeente helpt!

De uitbraak van het Coronavirus heeft veel gevolgen. Dat geldt voor personen en organisaties. Als gemeente zijn we er om personen en organisaties zo goed mogelijk te helpen en te ondersteunen. Met veel organisaties hebben we persoonlijk contact, zoals ondernemers en de grotere instellingen zoals De Reggehof en de bibliotheken. Daardoor hebben we redelijk inzicht in wat er speelt bij deze organisaties.
Van de kleinere instellingen en die instellingen waar de gemeente geen (directe) subsidierelatie mee heeft is ons beeld nog niet compleet”. We merken dat deze groepen zich minder gauw melden. Misschien is dat omdat zij normaal gesproken voor hun activiteiten ook geen contact hebben met de gemeente.

Ondanks de vroege bestrijding met aaltjes dit voorjaar kunnen er toch nog nesten ontstaan van eikenprocessierupsen. Eind mei is de tijd waarin de eikenprocessierups nesten maakt in eikenbomen. De gemeente verwijdert de nesten door ze weg te laten zuigen. Aannemer Grootgroener B.V. voert de werkzaamheden uit. Rond 20 mei worden de eerste meldingen in behandeling genomen. Meldingen kunnen gedaan worden op de website van de gemeente.

vrijdag, 15 mei 2020 11:17

Hof van Twente werkt aan Fairtrade

Annelies Heeres heeft als voorzitter van het kernteam Fairtrade gemeente Hof van Twente in de digitale raadsvergadering van 12 mei de gemeente gecomplimenteerd met het bereikte resultaat tot nu toe sinds het verkrijgen van de titel fairtrade gemeente in januari 2019. Maar zij deed ook een klemmend beroep op de raad en het college om vooral door te gaan met het enthousiast uitdragen van fairtrade, om juist nu de arme boeren in ontwikkelingslanden een eerlijk inkomen te verschaffen.

Donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) vanaf 20.30 uur LIVE in jouw woonkamer of tuin

Evenementen zijn afgelast, een avondje uit duurt ook nog even. Maar HofMarketing zit niet stil en organiseert in deze rare tijd de enige echte ‘Ken jouw Hof van Twente quiz’! Een online quiz met 75 meerkeuze vragen over Hof van Twente. Deelname is gratis. De quiz wordt live uitgezonden via YouTube en natuurlijk zijn er leuke prijzen te winnen! Hoe doe je mee? Mail je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres naar quiz@hofmarketing.nl. Je krijgt dan vanzelf verdere informatie over jouw deelname.

Op donderdag 21 mei a.s. ontvang je de inloggegevens per mail. Speel tegen elkaar Hoe meer deelname, hoe leuker! Wie daag jij uit om ook deel te nemen? Nodig ze uit, zodat je, allemaal vanuit je eigen huis of tuin, digitaal tegen en met elkaar kunt spelen.

Pagina 1 van 150