donderdag 21 maart 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vandaag zijn verkiezingen voor de Provinciale staten en de waterschappen. De stemmen in Hengevelde zijn geteld en niet geheel onverwacht is het CDA de grote overwinnaar geworden. De definitieve uitslag van de verkiezingen is nog niet binnen, maar in Hengevelde is het CDA de grote overwinnaar geworden. In Hengevelde waren er net als voorgaande edities twee stembureaus. Zowel bij Kulturhus De Marke als bij de Petrusschool kon gestemd worden. Bij de Petrusschool werden 411 stemmen voor de waterschapsverkiezingen Vechtstromen en Rijn & IJssel uitgebracht en 421 voor de Provinciale Staten van Overijssel. CDA werd zowel bij de Provinciale staten de grootste, gevolgd door de VVD. Hieronder alle partijen op een rij met het aantal stemmen per stembureau in Hengevelde. Morgen volgt de volledige uitslag van de Hof van Twente.

Asbest is in de Hof van Twente al jarenlang een zeer belangrijk issue. Het CDA heeft vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten omdat zij snel duidelijkheid wil voor eigenaren van asbestdaken en asbestsaneerders. Uit een rapport van TNO zou blijken dat de gezondheidsrisico’s van het saneren van asbest kleiner zijn dan gedacht en dat boeren ook zelf aan de slag kunnen met asbestsanering. “Dat klinkt mooi en kan een versnelling van de sanering van asbestdaken betekenen, maar we moeten niet te vroeg juichen”, geeft woordvoerder Bouwien Rutten aan. “Ik wil wel heel zeker weten dat de motie die is aangenomen in de Tweede Kamer echt op harde feiten gebaseerd is en dat de volksgezondheid echt gegarandeerd wordt. En dat moet wat mij betreft snel. Het is onwenselijk dat de sanering van asbestdaken een half jaar stil komt te liggen. Daarnaast moeten ook de saneerders goed betrokken worden in deze nieuwe ontwikkeling”   

Samen uitgaan, een middagje winkelen of met je vrienden naar de bioscoop. Dat klinkt niet alleen gezellig, dat is het ook! En terwijl je leuke dingen doet, bespreek je van alles met elkaar. Vrienden kunnen veel voor je betekenen, maar vriendschappen zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom organiseert Salut de Jongeren Vriendenkring. Een Vriendenkring bestaat uit maximaal 5 jongeren. Eén keer per maand komen jullie samen om leuke dingen te doen. Dit gebeurt onder begeleiding van een vrijwilliger. De kosten voor de activiteiten betaal je zelf.

We mogen bijna weer stemmen!

  • zaterdag, 02 maart 2019 05:48

Op woensdag 20 maart 2019 zijn in Nederland de verkiezingen voor de Provinciale staten van Overijssel. Ook zijn die dag verkiezingen voor de Waterschappen. Gemeente Hof van Twente valt onder twee waterschappen, namelijk Vechtstromen en Rijn & IJssel. Afhankelijk van waar u woont kunt u stemmen voor één van beide. In Nederland zijn verschillende soorten verkiezingen. Welke verkiezingen er zijn staat uitgelegd op www.rijksoverheid.nl . Neem uw stempas(sen) en uw identiteitsbewijs mee. Zonder deze documenten mag u niet stemmen. Uw identiteitsbewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn.

Het was geen makkelijke opgave, maar de jury heeft dinsdag 19 februari uit de 35 inzendingen 6 winnaars gekozen. Deze prijswinnaars worden 10 maart bekend gemaakt tijdens de finale van de Duurzaamheidsprijs, bij de Woeste Wieven. Op 1 maart gaat de stembus open voor de publieksprijs. Burgemeester Ellen Nauta is ook dit jaar juryvoorzitter en aangenaam verrast: “Dat duurzaamheid leeft, lijkt me duidelijk met zoveel creatieve inzendingen. Het was dan ook een feest om ons als jury te verdiepen en de ideeën te toetsen op hun impact op People, Planet en Profit. We hebben de uren die we hier voor gepland hadden echt helemaal benut om alle inzendingen stuk voor stuk te bespreken. Bepalen wie dan uit eindelijk een plek in de top 3 verdient, was best een uitdaging.” Dit jaar waren er opvallend veel inzendingen uit Delden

Gemeente Hof van Twente bindt dit jaar al vroeg de strijd aan met de eikenprocessierups. Doel is de overlast van de eikenprocessierups de komende zomer tot een minimum te beperken. De gemeente kiest daarbij voor een preventieve aanpak. Stichting Hofvogels gaat nestkasten ophangen voor onder andere kool- en pimpelmezen, de natuurlijke vijand van de eikenprocessierups. Daarnaast worden op risicovolle locaties de oude nesten met brandharen weggezogen. Op die manier zorgt Hof van Twente voor een meer natuurvriendelijke en biologische bestrijding van deze overlast gevende rupsensoort.

Uit cijfers van het CBS blijkt dat drie procent van de huishoudens in de Hof van Twente een vermogen heeft van meer dan een miljoen. Maar is dat nu veel of niet? Even vergelijken dan maar. In de Hof van Twente heeft 3,0% procent van de huishoudens een bankrekening met 6 nullen (gemeten op 1 januari 2016). Maar in Laren is dat 10,9 procent, in Bloemendaal 10 procent en Wassenaar 8,9 procent. We komen niet eens in de buurt. In totaal kende Nederland op 1 januari 2016 112.000 huishoudens met een vermogen van 1 miljoen of meer, wat neerkomt op 1,5 procent van alle huishoudens.  Het grootste aantal in tien jaar tijd. En opvallend: miljonairs zijn gemiddeld ouder dan niet-miljonairs. Grootste stijger is Baarle-Nassau, deze gemeente is opgeklommen van de 113e plek in 2009 naar een plaats in de top tien vanaf 2014. Renswoude stond in 2016 voor het eerst in de top tien, terwijl Tubbergen, Sint Anthonis en Dinkelland opschoven naar de top twintig.

Bennie Ottenschot ontving Valentijnsgeschenk!

  • vrijdag, 15 februari 2019 13:16

Gisteren, op Valentijnsdag heeft Bennie Ottenschot een boeket bloemen ontvangen van CDA raadslid Eric Raanhuis en Statenlid Ben Eshuis. Bennie Ottenschot is een bescheiden actieve vrijwilliger die veel voor Markvelde betekent. De verlichte avondwandeling kan ieder jaar op zijn helpende hand rekenen. Het Zevensprongplein wordt mede door hem onderhouden. Bennie heeft tevens geholpen met de aanleg van de Jeu de Boules baan. Verder helpt hij ieder jaar mee met de kermis opbouwen. Kortom, Bennie Ottenschot staat voor iedereen klaar en dan is een bloemetje een klein gebaar voor een onmisbare kracht!

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Ik moet van mijn werkgever nee leren zeggen

Ik heb gezegd dat ik dat niet wil

 

Suggesties ? [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren