dinsdag 16 juli 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Jaarlijks worden zo’n 33.000 huwelijken ontbonden en moeten zo’n 70.000 kinderen in Nederland leren omgaan met het feit dat hun ouders uit elkaar gaan. 1 op de 5 scheidingen verloopt zelfs zeer moeizaam. De gemeente Hof van Twente wil hier samen met advocaten, mediators en hulpverleners wat aan doen. Via het traject ‘Goed Uit Elkaar’ krijgen gezinnen hulp bij het regelen en verwerken van de scheiding. Het doel daarvan is de scheiding met zo min mogelijk strijd en zo rustig mogelijk te laten verlopen, in het belang van de kinderen en van de ouders.

Samen geld aanvragen om je buurt in de Hof van Twente te vergroenen? Op 25 juli 2019 organiseert de Groene Loper Hof van Twente in samenwerking met Steenbreek Hof van Twente, een inloopavond om je te helpen bij het aanvragen van een subsidie via het Oranjefonds voor een Groene Burendag op 28 september 2019 . Tussen 19.00 uur en 21.00 uur kan je aanschuiven aan de lange tafel in de hal van het gemeentehuis en we helpen je bij de aanvraag om je buurt groener te maken.
Kom samen met 4 buren, je buurtvereniging, afvaardiging van buurttuinen of een ander maatschappelijk initiatief en wij helpen je op 25 juli tussen 19.00 uur en 21.00 uur met het invullen van jullie groene burendag aanvraag bij Het Oranje Fonds. De financiën kunnen ingezet worden om tijdens Burendag op 28 september 2019 de buurt/omgeving te vergroenen. Denk hierbij aan struiken, planten, bloemzaden, bloembollen, een insectenhotel of fruitbomen.

Naast het verdelen van de Europese “topjobs” speelde er de afgelopen dagen nog een discussie achter de schermen in Brussel: welke Europarlementariër krijgt welke portefeuille toebedeeld? Van de 751 leden van het Europees Parlement kan maar een klein deel in de meest gewilde parlementscommissies plaatsnemen. Onder de christendemocraten is het volle lidmaatschap van de landbouwcommissie een gewilde post en Annie Schreijer-Pierik is het dit keer als énige Nederlandse agrariër in het EU-Parlement gelukt de zetel te bemachtigen. Schreijer-Pierik, die in mei met bijna 114.000 stemmen in het Europees Parlement verkozen werd, is blij: “Het vele parlementaire werk en de inzet van de afgelopen jaren hebben geloond. Ik ben blij dat ik de komende vijf jaar kan blijven opkomen voor onze agrarische familie- en gezinsbedrijven, zeker met het oog op de onderhandelingen over het Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid vanaf 2021, dat meer dan een derde van de EU-begroting omvat.“

Brug naar Goor weer geopend

  • donderdag, 27 juni 2019 19:19

De frustratie vanwege het omrijden was bij vele streekgenoten enorm, maar de Hengelerbrug tussen Goor en Hengevelde is vanmiddag weer opgesteld voor verkeer. Ook de Rondweg N346 tussen tankstation Firezone en de brug is weer geheel open. De brug was ruim en maand afgesloten wegens werkzaamheden.

De provincie Overijssel wil dat asbestdaken op gebouwen waar regelmatig veel kinderen of jongeren komen, snel worden aangepakt. Het gaat dan bijvoorbeeld om sportaccommodaties, maneges of andere club- en verenigingsgebouwen. Om eigenaren van deze gebouwen te ondersteunen snel aan de slag te gaan met de vervanging van hun dak, kunnen zij op kosten van de provincie een asbestinventarisatie laten uitvoeren. Hiervoor zijn 100 inventarisaties beschikbaar. De actie richt zich op particuliere eigenaren, verenigingen en clubs; gemeentelijke gebouwen zijn uitgesloten.

Wanneer buurten, wijken of straten een goed idee hebben dat zorgt voor meer saamhorigheid en ontmoeting dan wil gemeente Hof van Twente daarbij helpen. De wijkbeheerders van de gemeente staan de komende tijd op de lokale markten. Inwoners kunnen hun idee aan hen voorleggen maar het is ook mogelijk om op de website van de gemeente het formulier daarvoor in te vullen. De meeste ideeën kosten geld en dat kan een belemmering zijn om een mooi idee uit te voeren. De gemeente vindt dat een gemiste kans om de leefbaarheid en saamhorigheid te vergroten. Zijn er ideeën die ten goede komen aan de straat, buurt of wijk en zijn buurtbewoners erbij betrokken? Er is beperkt budget beschikbaar. Snel reageren is dus belangrijk. Lees hieronder verder:

De eikenprocessierups rukt op in de regio. Niet eerder was de overlast door de harige beestjes zo groot. Met het tweede weekend van de Zomerfeesten voor de boeg maakten dan ook veel Hengeveldenaren zich zorgen. Onder andere vanaf Herberg de Gebrande Waateren tot aan Coop Hengevelde zaten de bomen bomvol. Maar dat is verleden tijd, gisterenochtend waren de bestrijders in opdracht van de gemeente druk aan de slag om alle rupsen te verwijderen. Een medewerker van het bedrijf: "De buurvrouw hier zat al helemaal onder. We moesten hier naar toe omdat aankomend weekend de Zomerfeesten zijn en omdat hier veel fietsen geplaatst worden. Dit is overigens de enige plek in Hengevelde waar we ze weg halen." Ook de medewerkers zien in dat dit het een groter probleem is dan alleen aan de Diepenheimsestraat. "We merken duidelijk dat het ieder jaar erger wordt. We zuigen de rupsen weg, maar ik heb zelf ook al onder de bulten gezeten. Er gaan nu ook geruchten over de dennenrups, afkomstig uit Frankrijk en die zou nu al opgetrokken zijn tot in België."
Voor de bezoekers van de Zomerfeesten Hengevelde is dit dus goed nieuws. Zij kunnen aankomend weekend met een gerust hart richting de poort lopen voor drie dagen feest zonder jeuk!

Vrijwilligers van de Stichting Hofvogels en gemeente Hof van Twente hebben pas geleden op diverse plaatsen in Hof van Twente nestkastjes opgehangen voor koolmeesjes. De koolmees is een natuurlijke bestrijder van de processierups. Er zijn ongeveer 275 nestkasten opgehangen in eikenbomen, op een aantal zeer kwetsbare plekken zoals scholen en langs druk bereden fietspaden. Diverse klachten kwamen al binnen bij de redactie. Onder meer op de parallelweg richting Goor ondervonden lezers hinder van de rups en vanochtend werden bijgevoegde foto's, gemaakt nabij de Hekkemansbeld, naar de redactie gestuurd. Voor de bestrijding van eikenprocessierupsen in uw eigen tuin of op uw eigen terrein bent u als eigenaar of bewoner zelf verantwoordelijk. De gemeente adviseert u hiervoor een professioneel bedrijf in te schakelen. De gemeente bestrijdt volgens de regionale afspraken en de ‘Leidraad beheersing eikenprocessierups update 2013’ van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Een wensboom: Iets voor Hengevelde?

Ja - 52.7%
Nee - 40.5%

Aantal stemmen: 222
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: juli 4, 2019

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Als je je werk puur doet voor het geld

dat is pas armoede

Suggesties ? redactie@wegdamnieuws.nl

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren