zondag 24 juni 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Wethouder Harry Scholten is gisteren verkozen tot lid van het Dagelijks Bestuur van de P10. Dat gebeurde tijdens de zomersessie waarbij alle zeventien P10-gemeenten aanwezig waren. Harry Scholten: “Het platteland heeft veel te bieden en is onmisbaar voor bijvoorbeeld een duurzaam Nederland. Hof van Twente zet zich actief in voor een leefbaar platteland. In P10-verband werken we samen aan innovatieve oplossingen om het platteland vitaal en leefbaar te houden voor de toekomst. Dat sluit naadloos aan op onze eigen gemeentelijke visie, waarin innovatie één van de pijlers is.”

2017 was voor Twente Milieu een jaar waarin er samen opnieuw mooie resultaten zijn neergezet en waarin maar liefst drie aandeelhoudende gemeenten diftar invoerden. De jaarrapportage die Twente Milieu elk jaar op het gebied van afvalinzameling voor de aandeelhoudende gemeenten maakt, laten zien dat we in Twente goed op weg zijn om in 2030 terug te gaan naar maximaal 50 kilogram restafval per inwoner per jaar. De gemeenten volgen daarin hun eigen route maar met een heldere en gedeelde ‘stip op de horizon’. Binnen de gekozen routes is er steeds meer ruimte voor keuzevrijheid van inwoners, een mooie en kansrijke ontwikkeling volgens Twente Milieu.

Evenementenbeleid vastgesteld

  • dinsdag, 19 juni 2018 20:44

De regio heeft een handreiking gemaakt voor veiligheid bij evenementen. Hof van Twente volgt dit beleid, maar heeft hierop als bijlage een lokaal evenementenbeleid gemaakt. Uitgangspunt bij de lokale bijlage is het maatwerk. Niet alle evenementen binnen onze gemeente zijn op de regionale wijze te behandelen, en gemeente Hof van Twente wil de lokale tradities in ere houden waar mogelijk. In de lokale bijlage zijn de belangrijkste elementen opgenomen waar de gemeente bij de vergunningverlening en handhaving rekening mee houden.

De versterkingswerkzaamheden aan de Dorrebrug en de Warmtinkbrug over de Twentekanalen zijn eind 2017 uitgevoerd. Op beide bruggen zijn er na uitvoering van de werkzaamheden nog restpunten overgebleven die in mei zijn aangepakt. Bij kwaliteitscontrole is gebleken dat de nieuwe slijtlaag op de Dorrebrug niet voldoet en vervangen dient te worden. Woensdag 6 juni en donderdag 7 juni is de huidige slijtlaag daarom verwijderd. Van maandag 9 juli tot en met vrijdag 13 juli wordt de nieuwe slijtlaag aangebracht en is de Dorrebrug opnieuw afgesloten voor alle wegverkeer. Er wordt een omleidingsroute ingesteld.

399 kinderen (uit groep 7) van de basisscholen in Hof van Twente deden in april verkeersexamen. Bijna alle kinderen zijn geslaagd. De uitslag per woonplaats is als volgt: Bentelo: alleen theorie;  22 leerlingen  iedereen geslaagd Delden: theorie en praktijk 88 leerlingen 86 leerlingen geslaagd Diepenheim: theorie en praktijk:  18 leerlingen iedereen geslaagd Goor: theorie en praktijk:  124 leerlingen 123 leerlingen geslaagd Hengevelde:  theorie en praktijk: 40 leerlingen iedereen geslaagd Markelo:  theorie en praktijk:  107 leerlingen   97 leerlingen geslaagd De organisatie was in handen van VVN afdeling Hof van Twente in samenwerking met de scholen.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Hengevelde is toe aan een 'Dorpsraad'

Ja - 65.7%
Nee - 31.5%

Aantal stemmen: 359
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: juni 6, 2018

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Later? Later is al lang begonnen!

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren

9 extended pc for pc fireworks cs6 zbrush 4r7 to buy zbrush 4r7 to buy creative bit installer
www.lacasagiusta.it www.lacasagiusta.it/index.php look at here