Op vrijdag 20 en zaterdag 21 september aanstaande zijn er veel activiteiten in Hof van Twente rond World Cleanup Day. Op vrijdag 20 september om 15.00 uur reikt wethouder Harry Scholten een zwerfafvalpakket uit aan Amy van Heuven uit Markelo. De inhoud van dat pakket kan zij gebruiken voor het ophalen van zwerfafval. Amy haalde eerder deze maand de krant met haar acties om Markelo schoon te houden en deed daarbij een oproep aan de gemeente. Amy wil graag dat de gemeente spullen ter beschikking stelt voor het ophalen van zwerfafval en dat de gemeente het zwerfafval, dat verzameld is, ook ophaalt.

In het laatste weekend van september is het tijd voor het Schuttersfeest in Diepenheim. Dit jaar met veel gezichten uit omliggende kernen op de planken. Zo zien we op vrijdagavond de band X-Static met Goorse roots in de grote tent. Op zaterdagavond is de Tipi (dit jaar nog groter) het podium voor Skandal & Friends. De Deepse band Skandal treedt dan op met verschillende “friends” uit de regio. Dibert Ketting, Eric Dollekamp, Jan Ligtenberg en Tonnie Elferink geven een feestje waar jij en de volgende artiesten zijn uitgenodigd:
Uit Hengevelde zien we Anke Gerritsen (zaterdagavond), David Spekreijse en Mahmoud Jaafil alias Black and Decker (zaterdagavond van 22 tot 22.45) en Justin Wolterinck alias DJ Retlow (daarna tot 1.30 uur). Op zondag sluiten DJ Bart en Kasper af! Tevens is er op vrijdagavond een neonparty speciaal voor scholieren van de middelbare school, wellicht ook leuk voor de Hengeveldse jeugd.

donderdag, 12 september 2019 16:57

Duurzame stappen zetten bij Dieka op 5 oktober

Zaterdag 5 oktober is een uitgelezen kans voor jong en oud om zich op de hoogte te stellen van de nieuwste ontwikkelingen op verduurzamingsgebied, groene initiatieven in de Hof en de mogelijkheden rondom asbest verwijderen. Ook is er van alles te beleven voor de kleintjes zoals schminken, kennismaken met de brandweer, springkussen en nog veel meer. In een aantal ruimten van uitgaansgelegenheid Dieka aan de Oude Rijssenseweg in Markelo kan ieder zijn hart ophalen.Net als twee jaar geleden in de Stoomblekerij in Goor doet Hofkracht weer vol op mee .Zo’n 1500 bezoekers kwamen toen kijken naar wat toen de laatste ontwikkelingen waren. Dit keer belooft het weer zo’n event te worden met veel informatie , maar ook gezelligheid en lekkere hapjes. Nu is er bijvoorbeeld de solar freezer te zien, onderdeel een slimme warmtepomp, maar ook mogelijkheden met sedumdaken.

Het is naast het onkruidprobleem één van de hoofdpijndossiers van de gemeente Hof van Twente: de eikenprocessierups. Het regende dit jaar klachten van burgers die overlast hadden van de diertjes. Het college van B&W laat in antwoord op vragen van GroenLinks en het CDA weten dat er naar schatting drie keer zoveel meldingen/bestrijdingsgevallen zijn geweest als voorgaande jaren. In de zomer zijn ongeveer 100 bestrijdingsmeldingen per dag doorgezet ter beoordeling naar Gildebor. Op 23 augustus stonden er nog zo n 300 bestrijdingsmeldingen bij de aannemer in behandeling. Opvallend is dat door de bestrijding van alle locaties worden de totale bestrijdingskosten van dit seizoen mogelijk verdrievoudigd is.
Er zijn niet genoeg bedrijven in de Hof die de bestrijding aankunnen, zo wordt aangegeven. Momenteel wordt met een ervaren bestrijder buiten de gemeente gewerkt. Het werkelijke probleem is de landelijke capaciteit bij de aannemers. Er is te weinig personeel momenteel voor de vraag naar bestrijding en dat bepaald de snelheid van bestrijding, zo laat het college weten. Zij adviseren tevens de inwoners overlast in eigen bomen zelf te bestrijden en daarvoor (gelet op de risico’s) een deskundig bedrijf bij in te schakelen.

Afgelopen zondag was ondernemer Jon Klein Breteler uit Hengevelde te gast in het programma  Portret van Hofstreek FM. De winkel de Bazar van Jon startte in 1967 en Jon is er in het jaar 1995 ingestapt. Hij is 45 jaar en één van zijn hobby's is biljarten.
Heeft u de uitzending gemist klik HIER om het terug te luisteren.
Hofstreek FM is te ontvangen in de ether op 107.6 FM en 107.0 FM (Markelo) en digitaal via Caiway en Ziggo op kanaal 787 en via KPN op kanaal 364. Daarnaast zijn ze ook te ontvangen op real stream audio op internet via www.hofstreek.nl

Pagina 1 van 125