maandag, 19 oktober 2020 16:14

Week van de voedselbanken afgerond

Afgelopen week stond geheel in het teken van de Voedselbanken! Ook in de gemeente Hof van Twente is een voedselbank te vinden. Mede dankzij vele vrijwilligers en donateurs wordt het mogelijk gemaakt dat er wekelijks goed gevulde voedselpakketten GRATIS worden verstrekt aan mensen die het nodig hebben. Met hulp van de voedselbank kunt u toch elke dag een gezonde maaltijd op tafel zetten.

Mark van Salut: “Ik zie veel mensen met financiële problemen, vaak ook met schuldenproblematiek. Wanneer je deze schulden gaat wegwerken houd je vaak per week niet veel geld over. Met hulp van de Voedselbank kan je dan vaak tóch elke dag een gezonde maaltijd op tafel zetten”.

Heeft u ook ondersteuning nodig van de Voedselbank? Salut kan u hiermee helpen! Aan de dienstverlening van Salut zijn voor u geen kosten verbonden. Meer weten? Bel Mark van Salut 0547-260053, app 06-20894999 of mail info@salut-welzijn.nl.

donderdag, 15 oktober 2020 20:12

Salut is er ook nu voor u

Salut is er voor u, ook nu nieuwe maatregelen rondom Corona zijn aangekondigd. De medewerkers zijn tijdens kantooruren goed bereikbaar, rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Heeft u een vraag of behoefte aan een luisterend oor, dan wordt samen met u gekeken hoe u het best geholpen kunt worden. Veel medewerkers van Salut werken vanuit huis en zijn daar bereikbaar. Ook een afspraak bij Salut op kantoor of bij u thuis is mogelijk. Salut is telefonisch te bereiken op 0547-260053, via de app op 06-2089499 of per mail: info@salut-welzijn.nl

Op 12 maart stond HofMarketing klaar in De Kroon in Markelo voor de uitreiking van de Hoffelijkheidsprijs.  De organisatie had voor ogen om er een heuse award show van te maken, een netwerk avond met gala tintje. Twents Chique. Maar dát ging op het allerlaatste moment niet door, nadat premier Rutte Nederland in intelligente lockdown liet gaan. 
Een half jaar later ziet HofMarketing dat gezien de huidige coronamaatregelen de Hoffelijkheidsprijs 2020 helaas nog steeds geen doorgang kan krijgen. Er is dan ook besloten om de winnaars te verrassen en alsnog de prijs uit te reiken.  Er is een cameraploeg in arm genomen en de winnaars in de categorieën wonen, werken, recreëren en de Held van de Hof zijn inmiddels verrast met hun prijs. De reportage hiervan is gepubliceerd op alle social media kanalen van HofMarketing/Visit Hof van Twente. Onder de winnaars zitten ook het Markveldse Dansclub Hand in 'n Tuk

Onze gemeente is een prachtig groene gemeente, de naam HOF van Twente zegt het al. Bomen zijn mooi en zeker in de herfst genieten we ervan. Het enige nadeel is dat de meeste bomen in de herfst hun blad verliezen en dat brengt soms behoorlijk wat opruimwerk mee. Zijn er gemeentelijke bomen waarvan het blad in uw eigen tuin valt? Dan kunt u dat blad kwijt in de bladkorf die vanaf half oktober in uw wijk staat.

Twente Milieu bereidt zich voor op een nieuw strooiseizoen, dat op 1 november van start gaat en eindigt op 1 april volgend jaar. In de aanloop naar dit seizoen zijn op vier plekken in het strooigebied van Twente Milieu meetsensoren in het wegdek geplaatst. Deze meetsensoren signaleren of er risico is op gladheid door bevriezing. 

Op vier koudste punten in het strooigebied van Twente Milieu, dat bestaat uit Almelo, Borne, Haaksbergen, Hengelo, Hof van Twente en Enschede, zijn recent meetstations geplaatst. De meetstations bevatten sensoren voor het meten van lucht- en wegdektemperatuur, luchtvochtigheid, wind, neerslag en de aanwezigheid van zout. Voor het vaststellen van deze vier koudste punten in het strooigebied, zijn metingen uitgevoerd. De sensoren zijn geplaatst in Almelo, Enschede, Goor en Haaksbergen.

Pagina 1 van 160