vrijdag, 17 januari 2020 19:33

Vuurwerkschade overzicht Hof van Twente

Geschreven door

De vuurwerkschade tijdens de jaarwisseling in de Hof van Tweente bedraagt ongeveer € 5.295,00. Steeds meer mensen zijn voorstander van een verbod op consumentenvuurwerk. Het kabinet lijkt de verkoop en het afsteken van nog meer soorten consumentenvuurwerk te gaan verbieden. De maatregel moet al volgende jaarwisseling ingaan. Burgemeester Nauta: “Vuurwerkschade moet hersteld worden van ons belastinggeld. Ik ben blij te zien dat de schade dit jaar beperkt is gebleven, en hoop dat die trend zich volgend jaar voortzet. Maar feit blijft: elke euro schade is er een teveel.”

Vorig jaar is er in het overzicht een stelpost opgenomen van 7.000 euro voor schade aan straatkolken die zich pas later in het jaar openbaart. Die stelpost is dit jaar niet meegenomen. Daarom zijn de totaalbedragen van vorig jaar en dit jaar niet te vergelijken.

Ter informatie: het totaalbedrag van vorig jaar zonder die stelpost bedroeg € 15.150 euro.

Materiaal

Aantal

Kosten (€)

Bijzonderheden

Verkeersborden

4x

€ 400,00

 

Straatnaamborden

1x

€ 100,00

 

Afvalbakken/ hondenpoepbakken

4x

€ 400,00

 

Lantaarnpalen

     

Kolken

5x

€ 1.000,00

Werkelijke schade op dit moment; werkelijke schade wordt later pas duidelijk.

Asfalt

     

Speeltoestellen

1x

€ 1.500,00

 

Meubilair

2x

€ 600,00

Zitbanken

Glasschade

     

Kunstobjecten

     
       

Hekwerk

     

Abri’s

     

Brandschade

     

Overige schade

8 uur

€ 440,00

 

Mens uren t.b.v. herstel schade

20 uur

€ 855,00

 

TOTAAL:              € 5.295,00           excl. B.T.W.

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.