vrijdag, 20 maart 2020 11:05

Dringend advies paasvuren niet verder op te bouwen

Geschreven door

De gemeente heeft de 'boakebouwers' het dringende advies gegeven de paasvuren niet verder op te bouwen. De organisaties moeten er rekening mee houden dat de noodverordening, die geldt tot en met maandag 6 april, verlengd kan worden. In dat geval worden paasvuren verboden. Als de paasvuren dan wel zijn opgebouwd, kost het voor de organisatie extra geld en inspanning om het hout weer te verwijderen.

 

Burgemeester Nauta: “We vinden het heel jammer dat de Paasvuren ook dit jaar weer op losse schroeven staan, ondanks de vele inspanningen van de boakebouwers en vrijwilligers. Maar we willen de organisaties ook wijzen op de risico’s, zodat mogelijke teleurstellingen en onnodige kosten voorkomen kunnen worden.”

De gemeente biedt de boakebouwers hulp bij het afvoeren van het hout dat er nu al ligt. Particulieren die hun snoeihout kwijt willen, kunnen dat zoals gebruikelijk gratis inleveren bij Bruins en Kwast.

Zie voor meer informatie www.hofvantwente.nl/corona

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.