vrijdag, 19 juni 2020 05:15

Steeds minder eikenprocessierupsen door aanpak gemeente

Geschreven door

De bestrijding van de eikenprocessierups is inmiddels in volle gang zoals op de foto's te zien is. Vorig jaar kampte de Hof van Twente ook met veel rupsen. De brandharen van de dieren kunnen jeuk en luchtwegklachten veroorzaken. Hondeneigenaren wordt aangeraden goed op te letten dat hun dieren uit de buurt van de bomen met de rupsen blijven. De gemeente laat weten: "In april zijn we gestart met de preventieve bestrijding met aaltjes (nematoden). De preventieve bestrijding doen we in twee ronden. Via social media is hierover uitgebreid gecommuniceerd. Daarna, wanneer er brandharen bij de eikenprocessierups ontstaan, wordt verder gecontroleerd op de aanwezigheid van rupsen. Dat is ongeveer vanaf half mei tot eind juli. De rupsen op eiken in de kernen van de gemeente worden dan verwijderd. We gaan daarbij eerst naar de plaatsen waar veel mensen komen."

En vergeet niet: gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom kunnen worden bestreden. Meld daarom de locatie bij de gemeente.

➡️ Online: https://bit.ly/2Y7A3DQ
➡️ WhatsApp: 06 - 5781 3491
➡️ Chat: elke werkdag tot 12:00 via www.hofvantwente.nl
➡️ Telefonisch: 0547 - 85 85 85


Stadia eikenprocessierups

eik5

eik6

Laatst aangepast op donderdag, 18 juni 2020 17:59
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.