woensdag, 08 juli 2020 05:26

Coronamaatregelen worden uitstekend nageleefd in Hengevelde

Geschreven door

Wie zich niet aan de coronamaatregelen houdt, riskeert een boete. Dat weet iedereen. Maar hoe groot is die kans op een ‘coronaboete’? Dat verschilt per gemeente. Dat blijkt uit een enquête van Nieuwsuur in samenwerking met LocalFocus. Ruud Kuin van de BOA Bond noemt de grote verschillen tussen gemeente ‘slecht voor het draagvlak en het rechtsgevoel’.Zo blijkt dat handhavers in de Hof van Twente tussen 15 maart en 15 juni geen enkele boete hebben uitgeschreven. Hof van Twente was niet de enige gemeente in de regio die zich keurig gedroeg, ook in Lochem, Haaksbergen, Borne en Wierden werden geen bekeuringen uitgeschreven. in Hengelo werden er 20 bekeuringen uitgeschreven, Enschede 19, Dinkelland 10, Almelo 7, Rijssen/Holten 3 en in Berkelland 2.
Per 1 juli zijn de coronamaatregelen iets meer versoepeld. Ben je kwijt wat nu wel en niet mag? Lees dan hier even bij.

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.