donderdag, 16 juli 2020 11:11

716 aanvragen tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandigen Hof van Twente

Geschreven door

In totaal 716 zelfstandige ondernemers in de Hof van Twente hebben voor de maanden maart, april en mei een aanvraag gedaan voor een inkomensaanvulling vanwege schade die geleden is door het coronavirus. In 94 procent van de gevallen werd de overbruggingsregeling toegekend. Ook vroegen 92 zelfstandigen een krediet aan. Daarvan werd 88 procent toegekend.

De inkomensaanvullingen leverden in totaal een kostenpost op van 2.592.491 euro. Er werd voor 761.215 euro aan kredieten verstrekt. De grootste groep ondernemers die een aanvraag deed is actief in de zakelijke dienstverlening (17,4 procent). Gevolgd door 16,8 procent binnen de persoonlijke dienstverlening. Detailhandel (13,2 procent) en horeca (12,2 procent) complementeren de top-4. De gemiddelde leeftijd van de aanvragers is 46 jaar.

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.