dinsdag 23 juli 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

"Huurwoningen in de Hof moeten anders worden toegewezen"

  • dinsdag, 09 april 2019 06:09
  • Geschreven door 
Bron: Google streetview Bron: Google streetview

De Partij van de Arbeid wil voor een aantal kernen in de gemeente Hof van Twente een voorkeursbeleid voor eigen inwoners van die kern. Volgens fractievoorzitter Fred Rijkens is dat de enige manier om de gemeenschapszin in die kernen te behouden. "Een lokale gemeenschap heeft er baat bij dat er sprake is van stabiliteit bij de samenstelling van de bevolking. Als die gegarandeert wordt is de instroom van mensen van elders geen probleem", zo stelt de PvdA. "We zien nu dat mensen uit onze kernen noodgedwongen in andere kernen moeten wonen omdat er in de eigen woonplaats geen woning beschikbaar is als gevolg van het gehanteerde toezeggingssysteem van de woningcorporatie. Het sytheem dat nu gehanteerd wordt houdt op geen onvoldoende rekening met de vraag hoe dorpsgemeeschappen in de loop der tijd zijn ontstaan. Wij vinden dat daar juist wel rekening mee moet worden gehouden." Kort geleden is zijn de regels rond toewijzing weliswaar vertbeterd maar die verbteringen zijn voor de PvdA nog onvoldoende.

De wensen van de sociaal democraten beperken zich overigens niet alleen tot de dorpen in de gemeente maar ook voor bepaalde wijken in de grotere plaatsen wil de PvdA dat het toezijsingbeleid verandert. "We zien nu dat sommige wijken heel eenzijdig worden samengesteld waardoor de veerkracht van die wijken steeds slechter wordt. Op een gegeven moment zie je dat de mensen die voor die veerkacht moeten zorgen vertrekken omdat we te veel problemen ontstaan. De gemeente en de woningcoporaties moeten er voor zorgen dat door het toewijzingsbeleid de veerkracht in wijken blijft bestaan." In sommige wijken begint het daar steeds minder op te lijken vindt de PvdA. "Tot nu toe is ons verteld dat voorkeursbeleid niet mag maar we hebben onlangs gehoord dat dat in sommige gemeenten dat wel gebeurdt en dat lijkt ons ook hier in de Hof een goede zaak."

Laatst aangepast op maandag, 08 april 2019 14:09
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Een wensboom: Iets voor Hengevelde?

Ja - 52.7%
Nee - 40.5%

Aantal stemmen: 222
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: juli 4, 2019

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Rijkdom is als je opstaat

en zin hebt aan de nieuwe dag

Moniek Wegdam

 

Suggesties ? redactie@wegdamnieuws.nl

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren