dinsdag, 14 mei 2019 06:01

Brug naar Goor maand lang afgesloten, unieke oude foto ingestuurd

Geschreven door

Het zal voor vele Hengeveldenaren even schakelen worden als ze naar Goor of nog verder willen rijden (of fietsen), want de Hengelerbrug nabij de Eternit gaat voor ongeveer een maand dicht voor groot onderhoud. Vanaf aankomende maandag (20 mei) zullen bezoekers moeten omrijden via Wiene of aan de Diepenheimse kant middels de Weldammerbrug Goor moeten binnenrijden. Het onderhoud duurt tot en met 21 juni.
Het toeval wil dat afgelopen week door een attente lezer een fraaie prent werd ingestuurd bij de redactie. Het betreft een foto gemaakt in de Tweede Wereldoorlog nadat de Duitsers vlak voor de bevrijding vele bruggen in de buurt opbliezen om de opmars van de geallieerden te belemmeren, zo ook de Hengelerbrug. Hieronder de foto:

foto011
De Hengelerbrug in mindere tijden

Laatst aangepast op maandag, 13 mei 2019 12:34
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.