woensdag, 05 juni 2019 21:40

Hengeveldse senioren op bezoek bij kasteel Twickel

Geschreven door

Woensdagmiddag stapten een groep senioren uit Hengevelde op de fiets, en sommigen met de auto, om kasteel Twickel te bezoeken. Het weer hadden we mee, en om half twee mochten we met z’n allen naar binnen voor een rondleiding in het kasteel. We hoorden een erg interessant verhaal over de geschiedenis van de bewoners, en we zagen in verschillende ruimtes alle pracht en praal dat in de loop der eeuwen was verzameld en nog steeds in zeer goede staat aanwezig is op het kasteel. We konden o.a. een kijkje nemen in salons, appartementen, eetzaal met gedekte tafel (die overigens nog steeds een paar keer per jaar wordt gebruikt), de bibliotheek met hoge wanden vol met een indrukwekkende verzameling boeken, en in het onderhuis een bezoek aan de oude en de nieuwe keuken.

We werden rondgeleid door een ervaren gids die veel van de historie van de Twickel op een interessante manier kon vertellen. Overal waar je kwam stonden mooie boeketten verse bloemen uit eigen tuin. Die tuin, met daarin de orangerie, is zeker ook een bezoekje waard. Een rondleiding door het kasteel en een bezoek aan de tuinen is een heel bijzondere ervaring.

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.