zondag, 09 augustus 2020 22:34

Aanrijding tussen auto en mountainbikester

Op de kruising Oude Haaksbergerweg met de Deldensestraat N740 heeft rond het middaguur een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een mountainbikester. Het slachtoffer raakte hierbij gewond. Zij is behandeld in de ambulance, maar hoefde niet overgebracht te worden naar het ziekenhuis.

Afgelopen week was het weer zo ver: Pannenverkopers in Hengevelde! Een prachtig verkoopverhaal, maar uiteindelijk koop je een kat in de zak. De politie heeft onlangs een filmpje online gezet met een aantal verkooptrucks aan de deur.

KLIK HIER voor het filmpje

De politie heeft wijkagent Arjan ingezet en hij geeft hier een aantal voorbeelden wat oplichters aan deur kunnen "verkopen". Ook wel "babbeltrucs" genoemd. Dit is met een knipoog opgenomen en zeker niet ieder persoon aan deur deur heeft kwade bedoelingen, maar u snapt 'm wa;)

Mocht u dit soort praktijken zelf aan de deur ervaren en u vertrouwt het niet? Stuur een bericht in deWhatsapp buurt preventie app of bel 0900-8844!

Bij de redactie zijn meerdere meldingen binnen gekomen van mensen die geprobeerd zijn op te worden gelicht via Whatsapp. Bij WhatsApp-fraude, ook wel ‘vriend-in-noodfraude’ genoemd, doet een crimineel zich voor als een bekende, inclusief de juiste naam en profielfoto. Hij of zij begint een gesprek, zegt dringend geld nodig te hebben en stuurt een betaalverzoek. Het nummer klopt doorgaans niet, maar slachtoffers zien dat niet altijd. Ook wordt het gesprek wel eens begonnen met: 'Hey ..., ik heb een nieuw nummer, de oude mag je weggooien. M'n telefoon was namelijk kapot.' Vervolgens wordt gevraagd of ze 'ff' geld kunnen voorschieten omdat er dringend een rekening dient te worden voldaan. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Vertel het vooral door aan ouderen om u heen, die vaak ter goede trouw handelen en minder in de digitale wereld thuis zijn dan jongeren.

woensdag, 01 juli 2020 17:00

Eenzijdig ongeval aan Bollenweg

Aan de Bollenweg verloor een bestuurder van een personenauto op vrijdagochtend 26 juni rond 5 uur ’s morgens de macht over het stuur. Hij botste frontaal tegen de wal van een sloot en kwam met een harde knal weer terug op het wegdek. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht alwaar ook een bloedproef werd afgenomen vanwege een vermoeden van inwendig gebruik van alcohol. Voor bovenstaande gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).


Henk W. (48), die zich ontpopt als ‘plaag’ voor het buitengebied van de Hof van Twente, moet zes weken zitten was te lezen in TC Tubantia. De geboren Ambt-Deldenaar heeft een waslijst aan criminele activiteiten op zijn kerfstok, een strafblad van 25 kantjes, vol diefstallen en heling veelvuldig gepleegd in de Hof van Twente. Henk is dan ook een bekende van de politie zoals in DIT ITEM te lezen was: De politie kwam na een tijdje en arresteerde hem na de diefstal van de fiets van Cees van der Sluijs met de woorden; "Miste je ons al, Henkie?" Ze kenden hem dus al.
Pagina 1 van 73