vrijdag, 21 februari 2020 15:50

Brand Bentelo: Brandweer adviseert ramen en deuren gesloten te houden

Geschreven door

In een kippenschuur aan de Bentelerhaarweg in Bentelo is vrijdagmiddag een grote brand uitgebroken. De rook van de brand is tot in de wijde omtrek te zien en trekt richting Hengelo. Volgens de brandweer kan de schuur als verloren worden beschouwd. Ze proberen uitbreiding naar een koeienstal en een woonhuis te voorkomen. 

De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar er komt dusdanig veel rook vrij dat de brandweer Twente omwonenden adviseert om ramen en deuren gesloten te houden. Onduidelijk is nog of en hoeveel kippen er in de schuur zijn. De brand aan de Bentelerhaarweg werd rond 14.30 uur gemeld, waarna de brandweer gelijk ter plaats is gegaan en heeft opgeschaald naar zeer grote brand. De brand woedt in een kippenschuur. Meerdere voertuigen van omliggende brandweerkorpsen zijn nog onderweg naar Bentelo om assistentie te verlenen en om uitbreiding te voorkomen.

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.