woensdag, 15 juli 2020 05:42

Opgepast voor Whatsappfraude: ‘Hee mam, maak je geld over?’

Geschreven door

Bij de redactie zijn meerdere meldingen binnen gekomen van mensen die geprobeerd zijn op te worden gelicht via Whatsapp. Bij WhatsApp-fraude, ook wel ‘vriend-in-noodfraude’ genoemd, doet een crimineel zich voor als een bekende, inclusief de juiste naam en profielfoto. Hij of zij begint een gesprek, zegt dringend geld nodig te hebben en stuurt een betaalverzoek. Het nummer klopt doorgaans niet, maar slachtoffers zien dat niet altijd. Ook wordt het gesprek wel eens begonnen met: 'Hey ..., ik heb een nieuw nummer, de oude mag je weggooien. M'n telefoon was namelijk kapot.' Vervolgens wordt gevraagd of ze 'ff' geld kunnen voorschieten omdat er dringend een rekening dient te worden voldaan. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Vertel het vooral door aan ouderen om u heen, die vaak ter goede trouw handelen en minder in de digitale wereld thuis zijn dan jongeren.

Laatst aangepast op woensdag, 15 juli 2020 08:03
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.