dinsdag 16 juli 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Man uit Hengevelde veroordeeld voor bezit drugs en wapens: half jaar cel

  • dinsdag, 18 juni 2019 21:47
  • Geschreven door 

De 37-jarige Ronald W. uit Hengevelde moet een half jaar zitten voor het bezit van drugs en illegale wapens. De rechters straffen hem korter dan was geëist. Vier maanden korter dan officier van justitie Michel de Waard had gevorderd. Geen tien maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf, maar een half jaar plus vier maanden op de lat. Die straf leggen drie Almelose rechters op aan Ronald W. Omdat de verdachte uit Hengevelde eerder was veroordeeld in een drugszaak, kon geen werkstraf worden opgelegd. De rechters hebben de proeftijd op drie jaar gesteld.

Bij een inval in de woning en schuur van W. werden op 21 februari 729 gram speed, 16 gram xtc, 2 kilo henneptoppen en 1032 hennepstekken aangetroffen. Ook werden twee stiletto’s en een ploertendoder gevonden. De recherche was getipt en deed onderzoek naar warmtesporen op het dak. 

In het vonnis staat dat W. zich schuldig maakte aan hennepteelt. ‘Dat gaat vaak gepaard met andere, ook zware, vormen van criminaliteit’,  aldus de rechters. Bij het bezit van xtc, speed en henneptoppen wijzen ze op het gevaar voor de volksgezondheid. ‘Met de verboden handel van deze middelen worden grote winsten gemaakt. Daarnaast gaat de verspreiding van deze drugs gepaard met andere vormen van criminaliteit’, luidt het oordeel. 

De rechters wijzen erop dat een eerdere veroordeling de Tukker er niet van heeft weerhouden om opnieuw drugs voorhanden te hebben. Ze vinden gevangenisstraf op zijn plaats, deels voorwaardelijk.  ‘Dat dient er toe de verdachte ervan te weerhouden in de toekomst opnieuw strafbare feiten te plegen’. 

(bron: TC Tubantia)

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Een wensboom: Iets voor Hengevelde?

Ja - 52.7%
Nee - 40.5%

Aantal stemmen: 222
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: juli 4, 2019

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Als je je werk puur doet voor het geld

dat is pas armoede

Suggesties ? redactie@wegdamnieuws.nl

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren