maandag, 15 juli 2019 11:09

Louche pannenverkopers opnieuw actief in de buurt, waarschuw ouderen!

Geschreven door

Pas op voor pannenverkopers die voor de deur staan met een aanbieding die te mooi lijkt om waar te zijn. Uit verschillende plaatsen in Oost-Nederland komen meldingen van ‘oplichters’ en vanochtend is bovenstaande foto gemaakt in Goor. De super goedkope pannen blijken achteraf helemaal niet zo goedkoop. De politie staat vaak machteloos en adviseert mensen om hun gezond verstand te gebruiken. Een jaar geleden werd Hengevelde ook al aangedaan. Gladde praatjes over een gehouden demonstratie bij de plaatselijke supermarkt (die er niet geweest is) en vervolgens enorm dure pannen verkopen van zeer lage kwaliteit. In Markelo was onlangs eveneens sprake van een vergelijkbaar tafereel waarbij je enkel kon pinnen. In plaats van 100 euro werd er 1000 afgeschreven bij een ouder persoon. 

De politie staat vaak machteloos tegenover dit soort praktijken, legt woordvoerder Simen Klok van politie Oost-Nederland uit. Van oplichting is namelijk niet per definitie sprake. ,,Als ik in de winkel iets koop mag ik dat ook voor het dubbele doorverkopen’’, zegt de politieman. Want inderdaad, het is maar net 'wat de gek ervoor geeft’. ,,Het is niet direct strafbaar. Het begint erbij dat je zelf je gezond verstand gebruikt. Kijk met gezonde argwaan tegen zo'n aanbieding aan en ga niet direct in op het aanbod.’’

Laatst aangepast op maandag, 15 juli 2019 11:20
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.