Cupido: Overwinning met bijzondere gevolgen

Cupido wist gisterenavond in sporthal de Bouwmeester het team van Havoc 2 met 1-3 te verslaan. Daarmee deelt het nu de koppositie met Lutheria!
Wat op papier altijd een mooi affiche is, bleek ook vanavond weer mooi als wedstrijd: Havoc-Cupido. Op een late doordeweekse avond werd er genoeg strijdlust gegeven om niet met lege handen naar huis te gaan. In set 1 bleek punt 1 al een spannende rally, die Cupido uiteindelijk verloor. De kop was eraf. Cupido en Havoc wisselden elkaar af in de stand, maar op de helft van deze set kreeg Cupido de overhand: 16-25.

Set 2 startte net als set 1, dit keer bleef het gelijk opgaan tot laat in de set, maar in de bigpoints maakten de Hengeveldenaren het af: 21-25.

De vaak beruchte 3e set bleek een kopie van set 2. Evenals set 1 en 2 wisselde ook hier de voorsprong van Havoc naar het sterk blokkeerde Cupido. Het werd zelfs 23-23, maar de set werd binnen geharkt door een scorende aanval en een daaropvolgend winnende service; beide van Meike Cent.

De winst binnen, maar nog steeds fel gebrand om ook de bonusset te pakken. Dit begon goed. Er werd hard gewerkt en aanvallend wisten de geelhemden het Havoc moeilijk genoeg te maken. In het midden van de set kwam Havoc beter uit de verf. Cupido wist niet meer zelf te scoren en de service pass lag niet nauwkeurig genoeg. Er werd nog een eindsprint getrokken tot 21-20, maar helaas trok Havoc aan het langste eind 25-21.

Volgende week staat er weer een wedstrijd op donderdag op het programma: om 19.00 tegen Vips uit in Enschede.