zondag, 12 juli 2020 11:46

Arnold Paalman zet een grote “one man show” neer op de vlucht vanuit Chalons en Champagne!

Geschreven door

Afgelopen donderdagavond werden de duiven van P.V. de Witpen ingekorfd voor een transport naar Chalons en Champagne. Dit betreft ongeveer 395 kilometer hemeldbreed voor de duiven. Vanuit Hengevelde reisden 189 duiven af naar deze bestemming.

Op zaterdagmorgen werd het startsein gegeven voor een wedstrijd onder prachtige omstandigheden. Met een matige noordwesten wind werden de duiven om 08.00 losgelaten om aan hun terugreis te beginnen.

Vanuit eerdere meldingen werd geconstateerd dat er in Hengevelde ongeveer op 12.55 duiven moesten zijn in Hengevelde. Toen de eerste duif van Arnold Paalman werd gemeld om 12.52 was ook direct bekend dat dit ging om een “vroege” duif. De verbazing werd dan ook groter toen hij niet 1, niet 2, maar 3 duiven draaide op dit tijdstip.

Uiteindelijk bleek gisterenavond dat Arnold de eerste 6 in de vereniging had tegen 189 duiven, de eerste 3 duiven in de CC (Hengevelde, Eibergen, Neede, Winterswijk, Lichtenvoorde, Aalten) tegen 1164 duiven, 2, 3 en 4 in de Kring (van Hengevelde tot Silvolde) tegen 3681 duiven en de 8e in de afdeling (Lattrop tot Silvolde) tegen 11586 duiven. Een ontzettend knappe prestatie!

De top 10 in Hengevelde was als volgt

1,2,3,4,5,6,8,9,10. Arnold Paalman
7. Gerard Wielens

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.