maandag, 14 september 2020 09:28

Jan Rupert wint de op één na laatste natourvlucht en pakt daarmee ook een kring overwinning!

Geschreven door

Afgelopen week konden de liefhebbers van P.V. de Witpen wederom inkorven voor 2 vluchten. De laatste jonge duivenvlucht, die niet meer meetelt in de vereniging en de op één na laatste natour vlucht vanuit Quievrain. Op vrijdagavond werden deze duiven aangeleverd naar het clubgebouw aan de Needsestraat om vanuit daar verder te reizen met de vrachtwagen naar Quievrain. Maarliefst 201 duiven werden ingemand voor deze vlucht van ongeveer 285 kilometer. 
Op zaterdagmorgen om 08.45 kregen de duiven het startsein en konden ze met een zuid westen wind huiswaarts keren. De eerste duif die dit lukte was een jong van Jan Rupert, die na 2 uur en 50 minuten met een gemiddelde snelheid van 100 kilometer terugkeer de op het hok. Later die avond bleek dat hij niet alleen de snelste had van de vereniging maar ook de snelste van de Kring (grootverband, van Hengevelde tot aan 's Heerenberg) te zijn tegen 5876 andere deelnemende duiven. Een klasse prestatie!

De top 10 van de Witpen was als volgt:
1,3. Jan Rupert
2,4,5,6,8,9,10. Arnold Paalman
7. Rudie en Stan ten Thije

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.