maandag, 21 september 2020 05:39

Max Lindeman schittert op NK

Geschreven door

Max Linderman is afgelopen weekend 3e geworden op het Nederlandse kampioenschap fietscross. Moeder Nicole Te Vruchte:
“Vorig jaar kon Max (13) wegens omstandigheden niet meedoen. Dus de druk was groot. Er was een livestream om het coronaproof te kunnen volgen. Allereerst heeft hij voor oma gefietst die gister jarig was. Dit was zijn cadeau aan haar! De zenuwen zaten er al vroeg in, bij ons allemaal! Hij kan dit. Dit is zijn ding. Op de fiets straalt hij. De eerste manche werd hij 1e, de tweede en de derde eindigde hij op plek 2. Op naar de halve finale waar hij wederom 2e werd. 

Het starthek gaf problemen die dag. En hij had respect voor de nummer 1 van de afgelopen jaren, een grote snelle jongen van bijna 15. Hij hielt er rekening mee bij zijn keuze aan het starthek bij de finale. Niet naast hem. Dan kon hij hem niet snijden. Nog even alles geven. (Voor oma natuurlijk!) Man man! Wat een spanning op die prachtige zonnige dag. Maar wel 3e op het Nederlands kampioenschap NFF! Op naar 10 en 11 oktober, dan is het NK van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU).

KLIK HIER voor de race.

Max Linderman zelf over de race:

MAX LIJST

“Ik was supernerveus aan het begin van de wedstrijden, maar na twee rondes ging het al wat beter met de zenuwen! De derde ronde stond ik pal naast de kampioen van voorgaande jaren en op dat moment sloegen de zenuwen weer toe.
IMG 3070Even later reed ik dan recht naast hem en dat gaf mij toch wel zelfvertrouwen. In de finale had ik niet zo’n goede start, in de eerste bocht kwam ik er toch nog als derde uit en zo bleef het de hele race! Zoals mijn moeder al schetste: Deze ronde was voor mijn oma, ze was jarig!”

Max is te zien in dit filmpje vanaf 3 uur en 24 minuten: KLIK HIER

slik1

slik2

slik3

slik4

Laatst aangepast op maandag, 21 september 2020 08:17
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.