zondag, 21 februari 2021 20:32

Te Wierik in slotfase op gelijke hoogte: "Hadden nog wat kansen op meer"

Geschreven door

FC Groningen heeft zondagmiddag in de Derby van het Noorden met 1-1 gelijkgespeeld tegen sc Heerenveen. Tien minuten voor tijd scoorde Tomas Suslov met een prachtige uithaal de 1-1 na de openingstreffer in de eerste helft van Siem de Jong. De groen-witten blijven zesde op de ranglijst met nu 38 punten uit 22 wedstrijden. Aanstaande woensdag 24 februari staat voor de Groningers de inhaalwedstrijd tegen Feyenoord op het programma. De aftrap in het eigen HCM-stadion begint om 18.45 uur.
Mike te Wierik over het duel: "De eerste helft hadden we het wel lastig. We kwamen niet in de duels en had Heerenveen continu een man meer op het middenveld met Schöne, De Jong en Veerman. De tweede helft was goed. We speelden met meer druk vooruit en Heerenveen kwam er niet meer aan te pas. Uiteindelijk maak je de meer dan terechte 1-1 en hadden we nog wat kansen op meer."

Mike ging ook nog even in de fout door een uitglijder en zag dit bijna resulteren in een doelpunt van Heerenveen. Mike hierover: "Gelukkig ging de bal op de paal. Er werd een lange bal gespeeld vanuit achteruit maar die stuiterde vlak voor mij tegen m’n lichaam aan waardoor die zo bij Veerman in de loop mee kwam. Gelukkig schoot hij hem op de paal. Dat was niet goed en mag niet gebeuren natuurlijk."

Na een erbarmelijk slechte eerste helft wist de ploeg van vervangend coach Adrie Poldervaart wel een goed tweede bedrijf op de mat te leggen. Kansen voor Suslov, Strand Larsen en invaller Abraham leverden echter geen doelpunt op totdat Suslov in de 82e minuut naar binnen kwam. De Slowaak legde de bal voor zijn linkerbeen en drukte geweldig af.

Openingstreffer

In de 43e minuut was Siem de Jong de laatste pion na een prima aanval van Heerenveen. Joey Veerman speelde met een prachtige pass naamgenoot Henk aan. De spits legde de bal prima terug op de aanwinst van Heerenveen die moeiteloos langs Padt schoot. Groningen speelde veelvuldig de lange bal en wist geen enkele kans af te dwingen.

Gemiste kansen

Na de pauze gingen de bezoekers eindelijk voetballen. De gelijkmaker hing lange tijd echt in de lucht. Eerst was het Suslov die een prima voorzet van Da Cruz hoog over schoot. Daarna kwam Strand Larsen in kansrijke positie, maar zijn kopbal kwam terecht in de armen van Heerenveen-doelman Mulder.

Een prima actie en voorzet van El Hankouri na een uur werd net niet afgerond door Abraham, die niet uitkwam met zijn passen. Toen Suslov voor 1-1 zorgde, gingen de gasten nog met man en macht op zoek naar de winnende treffer, die echter uitbleef.

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.