zondag 19 mei 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Gerard Wielens wint eerste zware midfond vlucht

  • zondag, 12 mei 2019 11:27
  • Geschreven door 

Zaterdag vond de eerste midfond vlucht plaats.Dit betekent dat de duiven de Franse grens oversteken en daarmee ook de 300 km grens passeren. De duiven werden op donderdag ingekorft om vervolgens per vrachtwagen naar het Franse Dizy-le-Gros gebracht te worden. Dit ligt op zo’n 340 km vanaf Hengevelde.
Ook deze zaterdag waren de weersomstandigheden niet optimaal voor de duiven en er moest dan ook gewacht worden tot na de middag voor dat het weer dusdanig was opgeknapt om verantwoord te kunnen lossen.
Om 12.15 uur was het zover de duiven, en konden ze konden met een harde Noord/noord westenwind aan hun terugreis beginnen.
Het was een duif van Gerard Wielens die als eerst op het hok arriveerde en met de eer ging strijken.
De eerste 10 waren als volgt:

1-2-5-6-9 Gerard Wielens
3-4- Bennie Rupert
7 Theo te Marvelde
8 Jan Rupert
10 Hennie Averdijk

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Als een man de deur van zijn auto opent voor een vrouw dan weet je een ding zeker

Of de auto is nieuw of de vrouw

Suggesties ? [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren