zondag, 12 mei 2019 11:27

Gerard Wielens wint eerste zware midfond vlucht

Geschreven door

Zaterdag vond de eerste midfond vlucht plaats.Dit betekent dat de duiven de Franse grens oversteken en daarmee ook de 300 km grens passeren. De duiven werden op donderdag ingekorft om vervolgens per vrachtwagen naar het Franse Dizy-le-Gros gebracht te worden. Dit ligt op zo’n 340 km vanaf Hengevelde.
Ook deze zaterdag waren de weersomstandigheden niet optimaal voor de duiven en er moest dan ook gewacht worden tot na de middag voor dat het weer dusdanig was opgeknapt om verantwoord te kunnen lossen.
Om 12.15 uur was het zover de duiven, en konden ze konden met een harde Noord/noord westenwind aan hun terugreis beginnen.
Het was een duif van Gerard Wielens die als eerst op het hok arriveerde en met de eer ging strijken.
De eerste 10 waren als volgt:

1-2-5-6-9 Gerard Wielens
3-4- Bennie Rupert
7 Theo te Marvelde
8 Jan Rupert
10 Hennie Averdijk

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.