zondag, 09 juni 2019 10:36

Gerard Wielens en Bennie Rupert winnen zeer snelle vlucht bij PV de Witpen

Geschreven door

Ook deze zaterdag weer twee vluchten op het programma.De laatste Vitesse vlucht die mee telt voor het kampioenschap voor duivenvereniging de Witpen en de tweede dagfond vlucht. In verband met de vele buien werden de Vitesse duiven pas om 13.00 uur gelost in Etroeungt (303km) maar met een zeer harde wind. Dit bleek ook wel uit de snelheden die de duiven bereikte. De eerste duif die het hok bereikte was van Gerard Wielen en was al om 15.12.56 uur terug.
Deze had een gemiddelde snelheid van maar liefst 137 km per uur gevlogen.
Ook op de dagfond werden hoge snelheden bereikt deze duiven werden om 10.00 uur gelost in Chareaudun (593km).
Hier was het een duif van Bennie Rupert die de rest te snel af was en tikte om 15.06.05 aan en had een gemiddelde snelheid van 116 km p/u gehaald
De eerst 10 van Etroeungt waren als volgt

1-3-4 Gerard Wielens
2 Ronald ten Thije
5 Gerard Leusink
6-7 Theo te Marvelde
8 Eduard ter Avest
9 Jan Rupert
10 Rudie /Stan ten Thije

De eerste 10 van Chateaudun:
1-8 Bennie Rupert
2-4 Jan Rupert
3 Rudie/Stan ten Thije
5 Ronald ten Thije
6-9-10 Bennie Pelle
7 Hennie Averdijk

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.