W.V.V.’34 verliest in bijzonder duel van Excelsior’31: “Mooi om te zien”

W.V.V.'34 heeft vanavond in het uitduel in de TCPM Tukkercup met 4-0 verloren bij Excelsior'31, bij rust was het 2-0. Een uitslag die doet vermoeden dat W.V.V'34 vrij kansloos was, maar dat bleek in de praktijk niet helemaal het geval. Hoewel het baltempo bij de 3e divisionist net wat hoger lag, de aannames iets beter waren en de eindpass vaker werd gegeven, liet W.V.V.'34 zien dat ze zeker niet kwamen om alles dicht te metselen en de schade zo beperkt mogelijk te houden. Vooral na rust had W.V.V.'34 even veel balbezit als Excelsior'31 en kreeg het voor rust via Lars Aarnink nog enkele kansen op een doelpunt. Lars was overigens één van de betere spelers aan Hengeveldse kant maar werd in de tweede helft gewisseld. Zeer positief was vanavond dat Roy Workel vooral de Hengeveldse jeugd een kans gaf. Zo begon Valentijn Rupert in de punt van de aanval en maakten Barten Tijhof en Stan Wegdam een zeer verdienstelijk debuut. Barten kwam al voor rust in de ploeg omdat sterkhouder Remi Leferink met hamstringklachten het veld moest verlaten. Stan verving Valentijn die na één helft zijn krachten verspeeld leek te hebben. Met het inbrengen van Tom Grobben (na een uur spelen) stond de jongste Hengeveldse ploeg in tijden op het veld, Tom Brummelhuis was met zijn 28 jaar veruit de oudste speler. Voor hem was het overigens ook een bijzonder duel, Tom speelde twee jaar geleden een seizoen in de Rijssense hoofdmacht en zag vele bekenden terug. Al met al een leerzame en bijzondere avond voor veel spelers die verdienstelijk terug kunnen kijken op dit duel in de Tukkercup. Wel kwam bij tijd de klasse van Excelsior bovendrijven, maar vooral fysiek gezien kon W.V.V.'34 tot de allerlaatste minuut weerstand bieden en werd het eigenlijk niet weggetikt, daar waar menigeen dit eigenlijk wel had verwacht.

Trainer Roy Workel keek ondanks de nederlaag tevreden terug op deze avond: "Ik kijk goed terug op deze wedstrijd. Je weet dat je tegen dit elftal van Excelsior'31 veel werk moet leveren wat betreft conditioneel, maar ook aan de bal hebben de jongens het uitstekend gedaan ondanks het 4-0 verlies. Goed keeperswerk van Tom Pierik en met de vele jonge spelers kun je alleen maar beter worden en dat is zeer mooi om te zien. Op naar zondag tegen De Tukkers!", besluit de oefenmeester.