Redactie WN

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

In deze bijzondere tijden is goed nieuws schaars, een zeer goed nieuws helemaal wel! Nou: We hebben er een fiks aantal geslaagden bij in Hengevelde en Bentelo! De oproep van vanochtend was: Stuur je foto in naar redactie@wegdamnieuws.nl of app naar 06-10175105  / 06-30383246 en maak kans op de origineelste foto waarmee je mooie prijzen kunt winnen! Mensen: Dan kan nog steeds!

De eerste inzendingen zijn in dit FOTOALBUM gezet! Dus KLIK HIER  voor ‘onze geslaagden en feliciteer ze via en reactie op deze site of middels onze Facebookpagina!
Zet ze in het zonnetje, ze hebben het verdiend!

Het is al weken bekend:'Er komt één landelijk feestmoment waarop eindexamen­scholieren kunnen vieren dat ze geslaagd zijn'. Vandaag, donderdag 4 juni is uitgeroepen tot de dag waarop de vlag in top mag. Na zolang keihard werken, soms zwaar, soms met gemak, zeer verdiend, onverdiend maar wie maakt het wat uit! Je diploma heb je nu op zak. Vandaag dus vieren geslaagde scholieren in heel Nederland het einde van hun middelbare schooltijd. Laat dit weten aan Wegdamnieuws!

Stuur je foto in naar redactie@wegdamnieuws.nl of app naar 06-10175105 of 06-30383246 en maak kans op de origineelste foto waarmee je mooie prijzen kunt winnen!

dinsdag, 02 juni 2020 19:04

Foei Pien en Nout!!

Soms duurt het even, maar dan ineens komen apen uit mouwen. De Pinkster-Gincana voerde de deelnemers onder meer langs een buitenwinkeltje in de bossen van kasteel Westerflier, niet ver van de Schipbeek. Daar moest men de prijs opschrijven van de theekan die er te koop werd aangeboden. Maar na verloop van enige tijd meldde de een na de andere groep dat de theekan niet was aangetroffen. Andere groepen gaven gewoon het juiste antwoord: € 2,00.
Wat dus al snel duidelijk werd, was dat een van de groepen de kan gekocht had cq verstopt had om daarbij de anderen op een dwaalspoor te brengen. Geintje. Moet kunnen, dachten ze. Maar wie had deze spel bedervende daad op de kerfstok?  “Daar zullen we wel nooit achter komen”, vermoedden de organisatoren van Wegdam Nieuws en De Kolenbrander.
Toch keek iemand nog eens goed naar de ingestuurde foto’s en jawel. Daar was de theekan. De daders luisteren naar de naam Pien en Nout, maar waarschijnlijk zijn de ouders uit de groep Blokhorst de ware spelbedervers.
Ze krijgen alsnog 100 strafpunten voor deze wandaad.
 

De Wegdamse Tennis Club vindt het belangrijk dat tennissers in een gezonde en sportieve omgeving kunnen sporten. Voorzitter Marc Immink:
”Veel kinderen tussen de 6 en de 17 jaar zijn namelijk lid van een sportvereniging en daarmee is het een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Op veel sportterreinen wordt buiten echter nog vaak gerookt, terwijl negen op de tien Nederlanders vindt dat sportterreinen waar kinderen sporten, volledig rookvrij moeten zijn. Als je aan sport denkt, denk je aan een gezonde sportomgeving. Roken past hier niet bij. Daarom vinden we het als bond belangrijk dat alle tennissers in een rookvrije omgeving kunnen tennissen. We hebben ook veel aanwas van de jeugd, dus het zal wel weer druk worden op de tennisbaan. We zijn in ieder geval weer blij dat we mogen tennissen, de lessen zijn weer gestart!”

Afgelopen zaterdag zijn de duiven van P.V. de Witpen voor het eerst afgereisd naar Duitsland. Stan ten Thije: “Omdat er in verband met de corona regels nog niet gelost mag worden in België, zijn wij op dit moment aangewezen op de vlieglijn vanuit Duitsland. Ditmaal ging het richting om naar Blankenheim, een kleine 195 kilometer hemelsbreed gezien vanaf Hengevelde.
Wederom genoten we van een grote deelname vanuit de vereniging, maar liefst 382 duiven gingen mee naar Blankenheim.
 
Pagina 1 van 1029