Maandag om klokslag 12.00 uur opent de oud Wegdamse Pleuni Pelle de deuren van de het Muldershuis in Eibergen op wat ze zelf noemt: ‘Het mooiste plekje in Eibergen’. Een terras aan het water met uitzicht op de eeuwenoude Mallumse watermolen, de historische schutsluis, de kruidentuin en prachtige natuur. Dat kan vanaf maandag weer. Dankzij de nieuwe uitbaters Pleuni Pelle (25) en haar vriend Wouter Braam (31) gaat het voormalige Berkelschipperscafé in het rijksmonument uit 1753 weer open. Wouter en Pleuni zijn bekende gezichten bij Het Muldershuis. Ze werken beiden al zo’n acht jaar bij de uitspanning en hebben elkaar zelfs dankzij dit werk gevonden.
Wat heeft je doen besluiten om het daar als het ware weer op te pakken?
De auto’s staan ruim opgesteld: Vandaag, morgen en Tweede Pinksterdag staat garage Hartgerink in Hengevelde voor u klaar met de Hartgerink Pinkstershow! Vandaag kunt u er tot 17.00 uur terecht en maandag van 10.00 tot 17.00 uur! Hoge kortingen op voorraadmodellen!
Alles onder de RIVM-richtlijnen.

Toen de lockdown zich aandiende midden maart, bedacht Milou Wolterinck (dochter van) al snel een speciale actie om de horeca te steunen. Want dat deze sector het zwaar zou krijgen, werd al snel duidelijk. Nu 11 weken later is de impact op de horeca vanwege de grote derving van inkomsten, gigantisch. Het evenement dat Milou op Facebook aanmaakte, kon in maart al rekenen op veel positieve reacties. Vele mensen hebben zich inmiddels aangemeld en doen mee op 5 juni.

Milou bedacht De Nationale Buiten De Deur Eten dag. Een dag waarop we massaal (met een max van 30 personen) uit eten gaan bij onze lokale horeca. Snackbar, eetcafe, broodjeszaak, koffietent, restaurant, chinees, hotelbar, theaterfoyer: inkomsten zijn broodnodig. Milou roept iedereen op mee te doen op 5 juni. Milou: "Ik vroeg me af: wat kan ik nou zelf doen? Daar komt dit idee vandaan. We kunnen kijken naar de overheid: hoe ondersteunen zij de ondernemers? Maar ik wil graag het besef aanwakkeren dat we als consumenten, met ons eigen geld, ook het verschil kunnen maken. De horeca leeft van onze uitgaven. Laten we proberen de horeca te steunen door ons geld te spenderen. Ik hoop dat ik met dit evenement mensen hierover een beetje aan het denken kan zetten. Ik kan niet in de portemonnee van een ander kijken natuurlijk, maar vaak is er voor elk budget buiten de deur genoeg te genieten. Toch?" 

De horeca gaat vanaf 1 juni om 12.00 uur 's middags weer open. Hotels, restaurants en café's krijgen daarbij te maken met strenge regels. Hoe gaan zaken de anderhalve meter afstand handhaven? We vroegen het aan Herberg De Gebrande Waateren en Bistro de Kolenbrander / Café ’t Kooltje. Ook zij kunnen niet wachten om open te gaan en hebben diverse voorzorgsmaatregelen getroffen om aan de nieuwe regels te kunnen voldoen.

Herberg de Gebrande Waateren neemt de bezoekers dit jaar mee op zomervakantie. Vanaf donderdag 16 juli opent ''Camping'' de Gebrande Waateren haar poorten. Casper Bebseler van De Gebrande Waateren hierover: "De gehele bouwvak staan wij voor jullie klaar met een super gezellig programma dat helemaal in het teken staat van de zomervakantie, zoals je die op de camping kunt verwachten! Gezelligheid, lekker eten en leuke activiteiten voor jong en oud! Binnenkort komen we met het volledige programma, dus noteer de data alvast in je agenda! We gaan er een topzomer van maken!"

Pagina 1 van 198