dinsdag 16 juli 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Het aantal bijstandsgerechtigden dat is uitgestroomd of aan de slag is in een leerwerktraject is het afgelopen half jaar toegenomen in vergelijking met vorig jaar. In totaal werden 99 mensen gematcht; in 2018 waren dit er nog 80 in het eerste half jaar. Wethouder Pieter van Zwanenburg toont zich verheugd over deze cijfers: ‘Uit onderzoek komt keer op keer naar voren dat werk goed is voor het welzijn van mensen, ook vrijwilligerswerk. Het geeft structuur, zelfvertrouwen en biedt zingeving. We zijn dan ook erg blij dat onze werkgevers de handschoen oppakken en mensen deze kans geven. Deze mooie resultaten hebben we grotendeels aan hen te danken.’

Zoals bekend is volgend weekend de Zwarte Cross alweer en zijn de entreekaarten al geruime tijd uitverkocht. Taxi ter Doest brengt al jaren vele bezoekers uit de regio richting de Achterhoek en biedt u de mogeljkheid uw plek te resereveren. Raymond ter Doest hierover: "Om ook het vervoer goed te organiseren hebben wij dit jaar voor alle 3 dagen de vervoersmogelijkheden in ons reserveringssysteem staan. Vaste tijden en opstapplaatsen (zoals wij dit voorheen per telefoon deden) kan nu via onze site gereserveerd en betaald worden. Nu willen wij voor de Zwarte Cross ook graag dat iedereen een E-ticket koopt." Dit is mogelijk via DEZE link.
Waarom is het voor beide partuijen van belang om online te reserveren?  Raymond: ter Doest:

Misschien is hij wel de bekendste bakker van de regio, de 89-jarige Theo Nollen die in augustus 90 jaar hoopt te worden. In 1945 nam hij met zijn vrouw Mieny de bakkerij van oprichter (en de gelijknamige vader) Theo Nollen over. Zij zorgden zij ervoor dat heel Hengevelde onbezorgd kon genieten van de smaak van pure ambacht. Hoewel zoon Vincent de leiding al jaren geleden overnam, bleef Theo meewerken in het familiebedrijf. In Hengevelde was Theo al even gestopt met het 'venten' van brood, dit nam dochter Miriam al jaren geleden over. Afgelopen zaterdag was het venten dan toch definitief voorbij. Met kleinzoon Yorrick ging Theo tot afgelopen weekend nog altijd mee om in Bentelo te venten. Met een borrel bij café Spoolder nam Theo nu echt afscheid van zijn trouwe klanten. Dit lieten zij niet onopgemerkt voorbij gaan, want er was een fraaie speech voorbereid hetgeen Theo aanhoorde met een brede glimlach. De redactie wenst Theo nog vele gezonde jaren toe! Bekijk HIER de video van de speech.

Doeschot b.v. is een familiebedrijf met 40 jaar ervaring in de metaalsector en houdt zich met name bezig met het vervaardigen van constructiedelen voor de staalbouw, gemonteerd met dak- en wandbeplating. Daarnaast zijn we uw partner voor het construeren van plaatwerk, de toelevering van diverse constructiedelen (m.n. lasersnijden en kantwerk), het ontwerpen en vervaardigen van trappen en klein constructiewerk.
Zij zijn op zoek naar een nieuwe collega ter uitbreiding van het team in de naam van een werkvoorbereider. Bekijk hieronder de vacature en reageer!

De foto met de naam; ‘Twee oude bokken onder mekaar’, stal de show afgelopen zaterdag tijdens de onthulling van een bijzondere foto-expositie in de hal van Sportcomplex De Pol in Bentelo. De expositie is de tweede op rij in een serie waarmee de werkgroep ‘Binnenkieken Bij Boeren’ een inkijkje wil geven in het boerenleven anno 2019. De eerste keer stond een varkens- en rundveehouder centraal. Dit keer koos de groep voor melkgeitenbedrijf Veelers. Wouter Borre schoot de fraaie fotoserie en Ellen te Riele maakte met sterke teksten het verhaal compleet. “Idee voor het fotoproject ‘Binnenkieken Bij Boeren’ ontstond vanuit de gedachte dat veel mensen geen weet (meer) hebben over wát het boerenleven nou écht inhoudt, vertelt initiatiefnemer Angèl Pierik. Met deze fotoseries, willen wij dat mysterie een beetje ophelderen.” Tijdens openingstijden van De Pol is de expositie vrij toegankelijk voor publiek. Zie ook www.depol.info.

Drukke dag op kaasboerderij Keuper

  • maandag, 01 juli 2019 05:33
De open dag ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan is een drukke dag geworden. Vele agrariërs uit de omtrek, buren, klanten en overige belangstellenden wisten de weg te vinden naar de Goorsestraat 45 even buiten Hengevelde. Ze hebben de gun factor, dat is wel helder geworden deze dag. “Ze hebben gewoon iets innemends wat je pakt” aldus een van de aanwezigen. De winkel draaide op volle toeren en deze werkzaamheden lagen op de schouders van Herma Keuper, na al die jaren lag er nog veel op dezelfde plek! Jan, hoe kijk je terug op de open dag? "Het was een mooie dag! We hebben de dagen ervoor de puntjes op de i gezet met schoonmaken en we kijken er dan ook met tevredenheid op terug. Een kleine 1000 bezoekers hebben we wel zo’n beetje gehad, in de ochtend liep het storm en na de Goorse optocht werd het wederom druk. De gasten hebben de kans waargenomen, zo’n kans komt niet elke dag voorbij". 
In de afgelopen periode heeft X-Guard de opdracht mogen ontvangen van G4S Cash Solutions om 327 nieuwe Samsung toestellen te leveren, voorzien van de X-Guard app. G4S Cash Solutions rust haar medewerkers uit met de X-Guard app, zodat zij kunnen alarmeren in geval van nood. G4S is de grootste beveiligingsfirma ter wereld. G4S is actief in meer dan 100 landen en telt in 2017 meer dan 610.000 werknemers waarvan ruim 6.500 in Nederland. Dit maakt van G4S een van de grootste privé-werkgevers ter wereld. G4S is actief op het vlak van: Beveiligingssystemen en techniek Geld- en waardetransport. Rob Kuipers: “Dit contract zorgt er voor dat X-Guard de grootste beveiliger is van waarde transport in Nederland. Naast transport beveiligen wij ook alle andere vendoren (Vendor. Een leverancier of importeur die zijn producten gecombineerd met een leaseaanbieding op de markt brengt, al dan niet met inschakeling van een `eigen` leasemaatschappij. red.)  van Geldmaat. Niet alleen het geldtransport, maar ook de installateurs en onderhoudsmonteurs van pinautomaten worden door X-Guard beveiligd.  
De Hengeveldse slager Stefan Beld gaat vanaf 1 juli verder zonder zijn compagnon Frits, hij gaat met pensioen. Stefan hierover: “Frits stopt nu inderdaad. Na 5,5 jaar samen een slagerij te hebben gehad aan Het Weversplein in Goor krijgt stopt hij op zaterdag 29 juni, hij gaat het rustiger aan doen. Hij vindt het nu tijd om het stokje over te dragen aan mij alleen dus per 1 juli is het van mij alleen.” Frits & Stefan begonnnen in 2013 hun slagerij nadat ze jaren hadden samen gewerkt bij de C1000 in Goor en er vervolgens bedrijfsruimte vrijkwam in het pand van de Albert Heijn in Goor. 

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Een wensboom: Iets voor Hengevelde?

Ja - 52.7%
Nee - 40.5%

Aantal stemmen: 222
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: juli 4, 2019

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Als je je werk puur doet voor het geld

dat is pas armoede

Suggesties ? redactie@wegdamnieuws.nl

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren