Nooit bij stilgestaan hoe een brood gebakken wordt. Maar er is brood dat zich trots op de borst slaat. Het heet vloerbrood en zou op de vloer van de oven gebakken zijn. Of bakt de bakker ons een poets? De Keuringsdienst steekt zijn neus in de oven en ontdekt dat vloerbrood niet altijd een vloer gezien hoeft te hebben.
Hierin werden veel broden getest en ook Bakkerij Nollen kwam donderdagavond 14 november aan het woord in de uitzending. De filmploeg van NPO3 ging op bezoek bij Nollen in de winkel in Deventer. Gisteren werd de bakker gekroond tot beste bakker van Nederland, reden genoeg om ook de expertise van de Hengeveldse bakker te vragen. Kijk de uitzending terug via DEZE link.

Het team van Vincent Nollen uit Hengevelde heeft de Kampioensbokaal brood-, koek- en banketbakken in de wacht gesleept tijdens de BakkersVakWedstrijden 2019. Tweede is Team Vreugdenhil en derde Jacob Heemstra van Echte Bakker Piet Haaksma. Berttina van Heerewaarden is winnares van de Banketbakkers Top5.
Dat is zojuist bekendgemaakt in een drukker dan ooit bezocht Fries Congrescentrum, waar de jury de afgelopen dagen 1250 producten keurde in 40 klassen. Tim Boers van Team Nollen voert de troepen op het podium aan, hij is dolbij. ‘Het is bijzonder dat we nu eerste zijn en mijn vorige werkgeven, Team Vreugdenhil, tweede is’, lacht hij breeduit.

Op donderdagmiddag 14 november gaat ondernemersnetwerk ZZP Hof van Twente naar Pierik Accountancy in Hengevelde. Irma Dijkstra-Pierik ontvangt hen daar om kennis met hen te delen, die specifiek gericht is op zelfstandigen zonder personeel. Ook vertelt ze over de Kleineondernemersregeling (KOR), die vanaf 1 januari 2020 verandert en ze geeft tips ten aanzien van belastingzaken. “Dit is hét moment om nog een aantal zaken te regelen voor het einde van het jaar. Daarnaast heb ik het met ondernemers graag over nieuwe wetgeving en over andere onderwerpen, die goed zijn om te weten voordat 2020 begint.” Dus, ben je ZZP’er en gevestigd in de gemeente Hof van Twente of omgeving, meld je dan aan via info@zzphofvantwente.nl.

vrijdag, 01 november 2019 06:01

SIO Bedrijvenavond; Hengellandt aan het woord

Donderdagavond was het weer zo ver: De jaarlijkse SIO (Samen In Ondernemen) Bedrijvenavond, dit jaar gepresenteerd in de Bakkerij van Nollen aan het Wegdam 3b! (KLIK HIER voor enkele bijzondere foto's) Daar kregen de SIO leden tevens de kans krijgen om de verbouwing/uitbreiding te zien en waar ze gebruik konden maken van de conferentie ruimte. Na de opening van voorzitter Tonnie Wegdam kwam Harrie Rouhof aan het woord; Hij vroeg om creatieve ideeën voor de ouderen bond voor excursies en dergelijke; Hengevelde bij deze! De Bedrijven: Dit jaar presenteerde zich een 3-tal bedrijven, welke zich gevestigd hebben in het bedrijfsverzamelgebouw Hengelandt (Pand voormailige Rabobank Goorsestraat) en wel: Qlaver4 van Kitty Leemreize; St&S Ingenieurs met Niels Somsen en Maurice Stoteler en last but not least  Egberink en Kluijt, Rechtshulp bij letselschade van Marc Engberink en Otto Kluijt.

donderdag, 31 oktober 2019 16:57

PFAS-norm in Hof van Twente verhoogd na protest

De gemeente Hof van Twente heeft de norm voor PFAS in partijen grond tijdelijk verhoogd. Dit om te voorkomen dat het grondverzet stagneert en bouwprojecten geen doorgang kunnen vinden. Met name voor de gebruiksfunctie landbouw en natuur wijkt de gemeente daarmee af van de landelijke norm. Gisteren gingen onder meer medewerkers van Geurs naar Den Haag om te staken, die is niet zonder succes gebleken. FAS is een verzamelnaam voor chemische stoffen in de grond die kankerverwekkend kunnen zijn en is nu landelijk groot nieuws omdat de norm daarvoor zo laag is gesteld dat een groot aantal bouwprojecten stil komen te liggen. Tegen de verlaging werd deze week nog geprotesteerd door bouwvakkers op het Malieveld in Den Haag. De Hof van Twente heeft nu samen met andere gemeenten in Twente een beleidsnota opgesteld waarin de norm hoger ligt totdat er een definitief advies van het RIVM ligt. Overleg met de GGD heeft uitgewezen dat de verhoging geen directe gezondheidsrisico’s met zich mee brengt.

Pagina 1 van 176