Er werd aan het toernooi deelgenomen door 63 personen verdeeld over het aantal van 17 flights. Deze werden gevormd door bedrijven uit Delden, Diepenheim, Goor, Hengevelde en Markelo. Ook dit negende toernooi werd dankzij het prachtige weer bij de start en ondanks een beetje regen aan bijna het einde van de middag voor de deelnemers een prima belevenis met een uiterst gezellig samenzijn tot slot. De wisselbokaal werd deze keer gewonnen door het team van HEBO Kozijnen uit Hengevelde. Als tweede eindigde het team van Sophisticated Ceramics uit Delden. De teams van Mercom BV uit Goor en H&A Assurantiën uit Markelo eindigden ex aequo op de derde plaats. Dankzij dit zeer geslaagde toernooi kon door de Lionsclub namens de deelnemende teams een bedrag van € 1.000 beschikbaar worden gesteld aan de WoZoCo te Diepenheim voor de renovatie van de recreatiezaal van dit Woonzorgcomplex en een gelijk bedrag van € 1.000 aan de ‘Stichting Weekendschool Toppers op Zondag’. Penningmeester Willem Fhij sprak een kort dankwoord namens laatstgenoemde stichting.

Het Hartgerink Team pakt flink uit tijdens The Big Event, met volop inruilvoordeel. Tijdens The Big Event ontvangen klanten € 2.000 extra inruilwaarde op hun huidige auto en maar liefst € 500 gratis brandstof en € 250 gratis accessoires. Zo kocht Irma een Karl tijdens The Big Event. Karin: “Ik had mijn Opel voor regulier onderhoud in de werkplaats en zo raakte ik in gesprek met verkoper Robert van Deventer. Ik was helemaal niet van plan om mijn Opel in te ruilen, omdat deze me prima beviel. Robert gaf aan dat Hartgerink altijd op zoek is naar mooie inruilers en ik kreeg een wel heel aantrekkelijk bod op mijn auto”. Tot en met 14 september is The Big Event bij Autobedrijf Hartgerink. Voor meer informatie: www.hartgerink.nl.

Op zondag 15 September aanstaande bestaat Herberg de Gebrande Waateren alweer 1 jaar. Casper Bebseler hierover: "En wat was het een jaar! We kunnen dit natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan! Daarom op 15 september vanaf 16.00 uur een gezellig feest in het café, met DJ Retlow, bier voor máár 1 euro en lekkere hapjes! Wie zien we 15 september?"

Bakkerij Nollen heeft kort na de elfde winkel (Enschede-Zuid) ook haar twaalfde winkel geopend. Dit gebeurde deze week in Bathmen. Ook in deze winkel kunnen mensen terecht voor de lekkerste ambachtelijke producten, van brood, taart en gebak tot chocolade en van snacks tot verse belegde broodjes. Om de opening te vieren waren er de hele week openingsaanbiedingen in de nieuwe vestiging in Enschede Zuid. De winkel in Bathmen kwam tot stand na een overname van bakkerij Philips. De overname is in goede harmonie verlopen. Vincent Nollen is erg blij dat Nollen de ambachtelijke kwaliteit die bakkerij Philips altijd leverde aan hun klanten voort mag zetten.Bij Bakkerij Nollen wordt alles nog op ambachtelijke wijze bereid. Zowel het brood als de taarten, het gebak en de chocolade worden met passie door de bakkers, patissiers en chocolatiers gemaakt. Eigenaar Vincent Nollen en zijn vrouw Antoinet vinden het belangrijk dat iedereen kan genieten van de ambachtelijke producten uit hun bakkerij. "De smaak van puur ambacht stond bij de opening van de bakkerij in 1921 al centraal. Dat is in al die jaren nooit veranderd. De traditionele waarden van opa en oma Nollen zijn daarom nog steeds terug te vinden in alle winkels en de bakkerijen", aldus Vincent.

zondag, 01 september 2019 06:14

Wie heeft de langste? Boeren verenigt u!

In sommige plaatsen met veel agrariërs in de gemeenschap is het al jaren een traditie: ‘Wie heeft de langste maïsstengel?’ Hoe vaak krijgen mensen uit dit vakgebied de kans om ervaringen uit te wisselen? Boeren uit de omgeving komen naar plaatselijke kroeg met één van hun maisstengels. Onder het genot van een glas bier wordt onderling bepaald wie ‘de langste heeft’ en een mooie prijs wint. Zo ook dit jaar bij Herberg de Gebrande Waateren op vrijdag 13 september, inloop vanaf 20:30 uur.
Dus: Boeren neem je langste maisstengel mee, de winnaar mag de hele avond gratis bier drinken in ruil voor de stengel! Hoe gaaf is dat? Dus kom op vrijdag 13 september vanaf 20:30 uur naar de Herberg en daag je collega-boeren uit. Een gezellige avond voordat het hakselen echt gaat beginnen. Opgave is niet nodig.

Pagina 1 van 172