vrijdag, 02 oktober 2020 05:16

Hoe belangrijk is de zelfstandig winkelier voor Hengevelde?

Geschreven door

Beschrijf de meerwaarde en help mee aan een wereldrecord!

Zelfstandig winkeliers zijn belangrijk voor Nederland. Naast hun eigen winkel zijn ze vaak actief in besturen en sponsoren ze tal van plaatselijke activiteiten. Dat is vanzelfsprekend, zo vinden de zelfstandig winkeliers. Maar daardoor lang niet altijd bekend. Vandaar dat zij iedereen oproepen eens te beschrijven hoe belangrijk de zelfstandig winkelier is voor de buurt, wijk of stad. De reacties worden eind november aangeboden aan het kabinet. Bovendien worden alle reacties gebundeld tot een Guinness wereldrecord, namelijk de langste kartonnen slinger. (KLIK HIER VOOR EEN ANIMATIE)
Reacties kunnen geschreven worden in een groot Meerwaarde-boek. Dat ligt op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober bij Coop Hengevelde.
In het grote Meerwaarde-boek zijn voorbeelden opgenomen van activiteiten die door de winkeliers worden ondersteund. Nu willen wij ook van de (sport)verenigingen, school, klanten etc. die steun ontvangen, zelf horen hoe belangrijk de zelfstandig winkelier is.
“Wij ondersteunen zelf bijvoorbeeld lokale verenigingen” zegt Carla Hemel van Coop Hengevelde”. “Dat vinden wij belangrijk omdat dit bijdraagt aan het voortbestaan van verenigingen, clubs en activiteiten en daarmee aan de saamhorigheid in onze gemeenschap.”

Vakcentrum zelfstandig winkelierReageren kan ook digitaal

Het leukst is natuurlijk om een reactie in het grote Meerwaarde-boek achter te laten, maar digitaal reageren kan ook. Dat kan via:

www.vakcentrum.nl/meerwaardereacties.


Meerwaarde zelfstandig winkelier benadrukken
De actie is een initiatief van het Vakcentrum, de branchevereniging voor zelfstandig ondernemers met een supermarkt, foodspeciaalzaak of een non-foodspeciaalzaak. Daar vallen ook franchisenemers onder. Zij maken gebruik van een landelijk merk, maar zijn wel zelfstandig ondernemer.
Volgens het Vakcentrum is het belangrijk dat men bij wet- en regelgeving, maar ook bij plaatselijke ontwikkelingen rekening houdt met zelfstandig winkeliers. Die zijn belangrijk voor de leefbaarheid in de buurt, wijk of stad, zo stelt het Vakcentrum. Om hier meer bewustzijn voor te creëren, wil het Vakcentrum de gegeven reacties dan ook presenteren aan het kabinet.

Guinness wereldrecord
Met het beschrijven van de Meerwaarde van de zelfstandig winkelier help je de winkeliers ook aan een Guinness wereldrecord. Het Vakcentrum verwacht zoveel positieve reacties te ontvangen, dat daarmee aan het eind van dit jaar de langste kartonnen slinger ter wereld gemaakt kan worden.

Laatst aangepast op vrijdag, 02 oktober 2020 08:38
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.