donderdag, 12 november 2020 05:42

De “Groenkoopste” energieleverancier in Hof van Twente heeft overeenstemming met Twence

Geschreven door

De “Coöperatie Hof van Twente op Rozen” is een vrijwilligersinitiatief van enkele inwoners uit de gemeente Hof van Twente, ondersteunt door een aantal experts (adviseurs) in duurzame energie. “Groen en Geld” laten samenwerken is het doel van de Coöperatie. Iedereen, met of zonder geschikt dak, met of zonder geld om te investeren, binnen onze eigen gemeente moet kunnen profiteren van zonne-energie. Om zo samen onze gemeente te verduurzamen. De Coöperatie maakt gebruik van de Regeling Verlaagd Tarief (ook wel Postcoderoos genoemd) van de overheid om de panelen aan te schaffen, te plaatsen op daken van bedrijven en agrariërs in de Hof van Twente en te onderhouden.

Succes
We zijn nu 3 jaar verder en wat is er bereikt? Inmiddels meer dan 230 leden/ klanten en 4 daken met 2.400 panelen die de opgewekte groene stroom via onze energieleverancier om nieuwe energie geleverd krijgen tegen concurrerende prijzen. Onze leden betalen daarvoor éénmalig een paar tientjes. Aan het einde van het jaar ontvangen de leden/ klanten naast andere voordelen een korting van 5 cent per kWh op basis van hun deelname.

Als lid/klant heb je meer voordeel, maar ook als je alleen lid wordt en klant blijft bij een andere energieleverancier, profiteer je van een aantrekkelijke korting van 3 cent per kWh. 

Coöperatie Hof van Twente op Rozen en ’t Rikkerink
Op de voormalige vuilstortplaats ’t Rikkerink in Ambt-Delden wordt in 2021 een nieuw zonnepark ontwikkeld. Met ruim 29.000 panelen produceert het zonnepark straks elektriciteit voor ongeveer 3.000 huishoudens. Zo wordt een voormalige stortplaats een duurzame energievoorziening die bijdraagt aan de energietransitie en het beperken van de CO2- uitstoot. De Coöperatie heeft overeenstemming met Twence om 936 panelen over te nemen
en te exploiteren t.b.v. onze leden en kunnen daarmee zo’n 80-100 nieuwe leden/ klanten verwelkomen. Twence heeft een artist impression gemaakt van de zonnepanelen op ’t Rikkerink, de werkelijkheid kan iets afwijken.

Dus ……… Doe óók mee en profiteer van een aantrekkelijke jaarlijkse korting zonder dat je hoeft te investeren. Als je ervoor kiest deze door ons opgewekte groene energie geleverd te krijgen profiteer je extra. We zijn immers een non-profit Coöperatie waar de leden/klanten automatisch eigenaar worden om mee te praten, mee te beslissen, mee te kijken, maar vooral mee te profiteren!

Meld je aan via www.Hofvantwenteoprozen.nl 

of bel nu 0547- 20 80 00

of stuur een bericht naar info@hofvantwenteoprozen.nl voor meer informatie.


Coöperatie Hof van Twente op Rozen – de GROENkoopste energieleverancier uit Hof van Twente!

en

Laatst aangepast op donderdag, 12 november 2020 08:05
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.