zondag, 20 april 2014 00:00

Oproep aan alle Très Chic bruiden

Heb jij je bruidsjurk bij Très Chic gekocht of ken je iemand die ooit getrouwd is in een bruidsjurk van Très Chic? Let dan goed op!Très Chic bestaat 50 jaar. Voor onze jubileum tentoonstelling zijn wij op zoek naar Très Chic bruidsjurken van de afgelopen 50 jaar. Zou je het leuk vinden dat jouw bruidsjurk meedoet aan deze unieke tentoonstelling? Stuur dan een foto van je bruidsjurk naar gast.receptie@treschic.nl . Graag onder vermelding van je trouwjaar.
Très Chic maakt uit alle inzendingen een selectie per trouwjaar. Wordt jouw bruidsjurk geselecteerd dan ontvang je een dinercheque van Bistro De Kolenbrander en maak je tevens kans op een fantastische prijs. Dus aarzel niet en stuur die mooie bruidsfoto op!

17-7 bentelo

Direct na Pasen starten de gemeente met riolerings- en bestratingswerkzaamheden in de omgeving van de voormalige Onze Lieve Vrouweschool in Bentelo. De werkzaamheden zullen voor de midzomerfeesten gereed zijn. Het verkeer wordt plaatselijk omgeleid.De werkzaamheden omvatten de aanleg en vervanging van de riolering en de aanleg en vervanging van de bestrating rondom de woningbouwlocatie en het wegvak Beukenlaan – Meidoornstraat.
In het gebied wordt een nieuw drainagetransportriool aangelegd. Het nieuwe riool wordt uitgevoerd met doorlatende betonbuizen en functioneert zowel voor de afvoer van hemelwater als de opname en afvoer van grondwater. Alle rijbanen worden opnieuw gestraat waarbij bestaand materiaal wordt hergebruikt en bestaande snelheidsremmers worden teruggebracht. De trottoirs worden opnieuw aangebracht, ook met zoveel mogelijk hergebruik. Op diverse plekken worden parkeervakken gemaakt. De bomen, aan de Acaciastraat 3 stuks en aan de Esdoornstraat 4 stuks, worden aan het einde van het jaar geplant. 

Bakkerij Nollen bv uit Hengevelde heeft onlangs het hygiënecode-certificaat voor de brood- en banketbakkerij ontvangen. Dit geeft de consument de garantie dat de heerlijke producten van Bakkerij Nollen bv volgens de eisen van de Hygiënecode zijn bereid. De Hygiënecode voor de brood- en banketbakkerij is een voedselveiligheidsplan, dat beschrijft hoe bepaalde eet- of drinkwaren op hygiënische wijze moeten worden bereid, verwerkt, behandeld, verpakt, vervoerd, gedistribueerd of verhandeld. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleert de bakkerijen aan de hand van deze Hygiënecode.

"Wij hebben al vele jaren vaste dag aanbiedingen en deze zijn nu uitgebreid met elke vrijdag spare-ribs en elke zaterdag schnitzels. De Spare-ribs zijn de hele dag voor de aanbiedingsprijs te halen, namelijk 500 gram voor € 5,45. Omdat er steeds vaker naar gevraagd wordt om iets warms te hebben op de vrijdag hebben wij de Spare-ribs tussen 12 uur en 13 uur, en tussen 16:30 en 18:00 uur warm! Als je voor een grote groep spare-ribs warm wilt hebben, is dit uiteraard ook mogelijk. Wel is het handig om deze even van te voren te bestellen. Vanaf nu hebben we ook de schnitzels elke zaterdag in de aanbieding (4 stuks voor € 6,50). Dit is een makkelijk gerecht voor het weekend samen met wat gebakken aardappeltjes en rauwkost of salade. Daarnaast hebben wij elke week scherpe aanbiedingen die kun je elke week zien als je de link volgt via onze banner op deze site", vertelt Ignaat Brummelhuis van Keurslagerij Brummelhuis.

woensdag, 09 april 2014 17:00

Morgen asperges in Hengevelde

Aspergeteler Rudi Buschers: “Een maand eerder dan vorig jaar! Wij hebben afgelopen week de eerste asperge gestoken. Ze waren heerlijk, we hebben ze namelijk zelf opgegeten. In 2013 waren we pas open op 3 mei en nu in Bentelo al sinds afgelopen vrijdag. Wat hier wel bij vermeld dient te worden, in de ruim 30 jaar dat we al asperges telen, zijn we nog nooit zo laat begonnen als vorig jaar. In Bentelo zijn wij dagelijks open van 9.00 tot 18.00 uur en in Hengevelde maandag, dinsdag en woensdag van 13.00 tot 18.00 uur. Van donderdag tot en met zondag van 9.00 tot 18.00 uur. We hebben wederom het volledige assortiment, van krieltjes tot zalm en bijvoorbeeld ook de ham hetgeen een overheerlijke combinatie vormt met verse asperges!”
Hier op de foto een werknemer uit Kosovo, momenteel woonachtig met zijn gezin in Almelo:" Morgen zijn er hier wel meer hoor, komt goed voor de verkoop. Ik werk normaal in ploegendienst maar heb nu vier dagen vrij. Morgen ben ik hier weer!"