Historisch overzicht 50 jaar Zomerfeesten Hengevelde

De alom bekende Zomerfeesten bestaan dit jaar 50 jaar. Dat moet en zal gevierd worden. Op deze website wordt Hengevelde alvast opgewarmd voor een mooie 50ste editie. In aanloop naar de feesten worden er regelmatig artikelen geplaatst. Van de afgelopen 50 jaar zijn gelukkig heel veel foto's, krantenknipsel en videobeeld bewaard gebleven. Veel van deze historie zal tijdens de feesten tentoon worden gesteld. Helaas kunnen we dan lang niet alles laten zien. Daarom is er voor gekozen om de komende 6 à 7 weken via een speciale facebookpagina deze historie zoveel mogelijk met iedereen te delen. 

Op deze facebookpagina willen we met foto- en videomateraail terugblikken op de afgelopen vijftig jaar. De overgang van School- en Volksfeest naar Zomerfeesten, de autocross, de talloze popgroepen van naam die op het feestterrein tegenover De Gebrande Waateren hebben opgetreden, de boerderij van Nico Bauhuis, de openingsceremonie op de vrijdag, de wielerronde en alle andere festiviteiten en acties die gehouden werden in die vijftig jaar, zullen de revue nog eens passeren.

FOTO’S GEVRAAGD

Heeft u nog afbeeldingen van toen, van het School- en Volksfeest uit de jaren vijftig en zestig of van de beginjaren van de Zomerfeesten, dan houden wij ons aanbevolen. Stuur ons via deze facebookpagina een bericht met de foto’s. Wij publiceren de foto’s dan graag op deze facebookpagina incl. bronvermelding. Uiteraard mag u de foto’s ook mailen naar 50jaarzf@hengevelde.nl.