Over twee weekenden is er meer dan 38.000 liter bier vertapt

Meer dan 150 vrijwilligers zaten maandagavond bij de Gebrande Waateren, dit nadat een groot gedeelte van de klus geklaard was: Het opruimen! Voorzitter Kasper Put: “We kunnen spreken van twee fantastische weekenden, respect dat iedereen het vanavond nog weer op kon brengen: Het is weer mooi gelukt! En wat Lil Kleine betreft, we gaan toch actie ondernemen, hij heeft ons geen tweede kans gegeven maar stapte gelijk van het podium! We blijven bij ons beleid en dit gaan we vanwege enkele biergooiers niet aanpassen. Ik vind het vooral jammer voor de ouders en kinderen die er lang naar uitgekeken hebben. Je kunt van Lil Kleine vinden wat je vindt maar hij blijft natuurlijk een groot artiest in Nederland. In ieder geval gaan we met het management in gesprek”.
Over twee weekenden is er meer dan 38.000 liter bier vertapt, Thijs Blokhorst:

“We hebben echt een topjaar gehad hetgeen was te merken aan de drankomzet, alleen met het kantinefeest al 9600 liter bier! De tweede zaterdag ging daar overheen met 10.200 en de laatste zondag werd er 6000 liter verkocht”.

Bezig aan zijn laatste missie, penningmeester Joost de Witte: “In totaal was de omzet over twee weekeinden ruim 453000 euro, op vorig jaar na de beste in vele jaren! Een verandering waar ik even op terug wil komen: de entree recette van de tweede zondag vorig jaar was 130.00 euro en dit jaar nul, we hopen dat dit op de lange termijn wat oplevert in een stijgend aantal bezoekers. We gaan het zien, het zou mooi zijn dat vele mensen in de omgeving de weg blijven vinden op de Zinderende Zondag”.

Kasper: ”Er wordt van alles bedacht door het bestuur maar het moet wel uitgevoerd worden, denk maar aan de poort, de doeken en het podium, top! Volgend jaar willen we een nieuw buiten podium dus de technische mensen, die dit jaar een fantastische prestatie geleverd hebben zullen niet om werk verlegen komen te zitten.
Dan de programmacommissie: Zoals gisteren, mensen konden echt alle kanten op! Er was zo veel te zien en te beleven, super!

De pers; We zijn in de afgelopen weken veel in de media geweest, denk maar aan de blaastest die door vele landelijke media werd opgepakt. Iedereen blijft welkom maar we willen ons blijven conformeren aan het overheidsbeleid.
Ook hulde voor onze bezoekers: bedankt voor jullie komst naar Hengevelde 2018!! We hebben dankzij jullie twee geweldige weekenden gehad! Daarnaast willen wij, als organisatie, onze excuses aanbieden voor het feit dat Lil Kleine afgelopen zaterdag zijn optreden vroegtijdig heeft beëindigd. Het is jammer dat enkele gasten het verpesten voor een grote groep fans, die zich hebben verheugd op een mooi optreden. Wij gaan er in de toekomst alles aan doen om herhaling te voorkomen. Hengevelde is namelijk een feest waar alle bezoekers moeten kunnen blijven genieten van verschillende artiesten. Want vergeet nooit; jullie staan bij ons op één!"

Na zijn toespraak een staande ovatie voor penningmeester Joost de Witte die aan zijn laatste Zomerfeesten bezig is, Gijs Pierik zal hem opvolgen. Ook Johan Broekamp stopt na 39 jaar betrokken te zijn geweest bij de financiële zaken omtrent de Hengeveldse Zomerfeesten.