Hier is hij weer: De nieuwe ‘Nollen Kanjer van de maand’!

Wie verdient voor de maand januari de eervolle titel: De Nollen kanjer van de maand? Dat is de vraag die Wegdamnieuws zich elke vier weken stelt. De Nollen Kanjer van de maand is deze keer:

Silvia Pierik-Lubbers

De jarige Jose Blokhorst:
“Hierbij wil ik Silvia Pierik-Lubbers voordragen als kanjer van de maand. Zij begeleid al jaren statushouders die in Hengevelde zijn komen wonen. Ze staat de gezinnen bij met raad en daad. Zoals helpen bij de inrichting van de woning, tweedehands of weggeven meubilair samen uitzoeken en ophalen.

Wegwijs maken in Hengevelde, waar is de Coop, bushalte en natuurlijk waar is de bakker? Of waar vind ik een bijbaan en begeleiden in de contacten hiernaartoe. Een kind krijgt de vinger tussen de deur en wordt doorgestuurd naar het ziekenhuis, Silvia wordt gebeld en gaat mee. Dit zijn dingen wat me zo te binnen schiet, ze kan er vast zelf nog meer van vertellen.

Heel mooi vrijwilligerswerk wat zij verleent, wat een attentie verdiend!”

Marjoske Kiers, Teamleider van VluchtelingenWerk Nederland
“Silvia is in haar werk beslist geen doetje. Ze stelt kritische vragen aan ‘haar’ statushouders en spoort hen echt aan. Aan luiheid of sufheid heeft zij een hekel: ‘Hup, in de benen. Steek je handen zelf uit de mouwen’. Als iemand te veel verwacht dat zij het wel oplost heb je aan haar een kwaaie. Maar als het echt nodig is, springt zij voor 200% in. Fantastisch, wat hebben mensen een steun aan haar in deze, voor hen in het begin, vreemde omgeving”.

De verkiezing verloopt buiten Nollen om en gaat in overleg met de redactie van Wegdamnieuws al dan niet in samenspraak met een vereniging of stichting. Heeft u tips voor iemand die deze prijs écht een keer moet hebben? Tip de redactie via redactie@wegdamnieuws.nl of geeft het door aan de redactie.

De ‘Nollen Kanjer van de maand’ is een rubriek die in het leven is geroepen om mensen die het verdienen in het zonnetje te zetten. De winnaar ontvangt een lekker cadeau pakket van Bakkerij Nollen!”

Iedere eerste vrijdag van de maand zal de winnaar verschijnen op Wegdamnieuws! Wil je meedenken in wie de kanjer van de volgende maand kan worden omdat hij de afgelopen maand veel heeft betekend voor een ander of het gewoon verdient? Mail het naar redactie@wegdamnieuws.nl.

Bakkerij Nollen: Super bedankt dat jullie dit initiatief ondersteunen!

Heb je een kandidaat? Meld het bij de redactie van Wegdamnieuws!