Hier is hij weer: Deze keer twee ‘Nollen Kanjers van de maand!’

Wie verdient voor deze maand de eervolle titel: De Nollen kanjer van de maand? Dat is de vraag die Wegdamnieuws zich elke vier weken stelt. Deze vraag is voor de maand april. Deze keer een duo wat eigenlijk in deze niet los van elkaar gezien kon worden.
De uitreiking was door de voorzitter van WHC, Tim Leferink. De Nollen Kanjers van de maand zijn:

Elly en Maria twee iconen binnen WHC!

Wie kent Elly de Wit en Maria Blanckenborg niet? Al jaren twee bekende gezichten binnen WHC. Tijdens het 40-jarig jubileum van WHC in september 2004 werd Maria door toenmalig burgemeester, Ank Bijleveld, benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Elly de Wit vroeg toen voor Maria het lintje aan. Maar ook Elly’s verdienste voor WHC en de handbalsport in de regio was enorm. De jubileumcommissie vond het dan ook gepast dat ook zij in het zonnetje werd gezet en vroeg voor Elly ook een koninklijke onderscheiding aan. En zo was Hengevelde 2 ridders rijker!

Klik op de foto voor de namen

Maria (75) 
Maria is al lid sinds 1964! Maria heeft vanwege een knieblessure niet lang als speelster deel uitgemaakt van WHC. Maar ze is jarenlang begeleidster van dames 1 geweest. Shirts wassen, ballen regelen en als chauffeur.

Dit laatste was altijd spannend met Maria, hebben wij uit betrouwbare bronnen begrepen. Zo miste ze wel eens een afslag op de autobaan, en is op het nippertje voorkomen, dat ze als spookrijder de autobaan op ging en ook met remmen was Maria niet altijd even snel.

Als welp van de week mocht je bij dames 1 naast de “ kauwgom mevrouw” (Maria Blankenborg) op de bank zitten. Maria had als begeleidster bij dames 1 altijd de nodige pakjes kauwgom bij de hand.

Maria is sinds de oprichting van WHC (in 1964) lid van WHC, daarmee is zij de enige! Jarenlang zat ze in de technische commissie, was ze begeleidster van dames 1, bestuurslid en waarnemend voorzitter. Maria zat ook geruime tijd in de barcommissie van Zomerfeesten Hengevelde. De afgelopen jaren bemant ze steevast met Elly de Wit het wedstrijdsecretariaat tijdens de wedstrijden van WHC dames 1, voor het laatste seizoen, zo heb ik begrepen (maar iedere keer doet ze er weer een jaar bij…..). Ze is al enige tijd met pensioen maar zet zich nog wekelijks in voor de ‘oudjes’ in Haaksbergen door leuke activiteiten met hen te doen.

Ze is ook al meer dan 50 jaar lid van het dameskoor.

Elly: “ Dat is die blonde krullenbol. Onderste rij, 2e van links” aldus zoon Peter

Elly (68) 
Elly is al lid sinds 1966. Elly heeft alle functies die je binnen een vereniging kunt vervullen wel gedaan binnen WHC. O.a. speelster, scheidsrechter, coach, begeleider, jeugdtrainster en voorzitter en lid van de Technische Commissie.

Elly en Maria hebben ook samen gespeelt in de 3e divisie. Na de laatste training van de week speelden ze altijd een potje kaarten met Ida Asschert, dit onder het genot van een fles citroen brandwijn. In de bus naar uitwedstrijden werd er altijd gezorgd voor kaas en worst.

Als leden van de Technische Commissie zaten Elly en Maria elke dinsdagavond samen aan dezelfde tafel in de kantine. Dit om ervoor te zorgen dat alle papieren goed werden ingevuld en elke team de juiste bezetting had. Als je dan mee mocht doen met een ander team, dan werd je op de weg naar huis altijd even bij de tafel geroepen.

Elly werkte in die tijd ook voor het NHV. Dit was voor WHC ontzettend handig, ze wist alle regeltjes feilloos toe te passen! En als het dan toch een keer mis ging, loste zij het altijd weer op.

Elly was ook een tijdje begeleidster bij dames 1. Elke week reed ze mee. In het kampioensjaar, op een zaterdagavond tijdens een thuiswedstrijd waarbij we met DS1 kampioen konden worden. Haalde Elly ons thuis voor de wedstrijd op, om ervoor te zorgen dat alle condities goed waren. Zodat we naar dezelfde muziek konden luisteren. (Toen hadden we nog niet van die grote muziekboxen in de kleedkamer). Bij winst zouden we de wedstrijd erop apfelkorn in de waterfles krijgen. We werden kampioen, maar de apfelkorn in de waterfles hebben we toch maar overgeslagen.

De laatste 30 jaar zaten Elly en Maria als duo bij elke thuiswedstrijd achter de wedstrijdtafel. Elly bediend altijd het apparaat en Maria houdt de 2 min. bij. Ze kletst dan graag ff bij met de speelsters of trainer tijdens de wedstrijd. Na afloop drinken Elly en Maria gezellig nog ff een flesje bier in de kantine.

Helaas komt er dan nu toch echt een einde aan de lange lijst van verdiensten van deze twee dames voor WHC.

Elly en Maria jullie zijn twee toppers, waar jullie een paar jaar geleden al voor zijn gehuldigd als ere lid. Maar via deze weg willen wij jullie nogmaals in het zonnetje zetten voor jullie jarenlange inzet!

Kort samengevat, Maria en Elly zijn zeer geruime tijd het boegbeeld van WHC geweest.

We hopen jullie nog vaak te zien bij de wedstrijden op zaterdagavond en na afloop voor een biertje in de kantine!

De verkiezing verloopt buiten Nollen om en gaat in overleg met de redactie van Wegdamnieuws al dan niet in samenspraak met een vereniging of stichting. Heeft u tips voor iemand die deze prijs écht een keer moet hebben? Tip de redactie via redactie@wegdamnieuws.nl of geeft het door aan de redactie.

De ‘Nollen Kanjer van de maand’ is een rubriek die in het leven is geroepen om mensen die het verdienen in het zonnetje te zetten. De winnaar ontvangt een lekker cadeau pakket van Bakkerij Nollen!”

Iedere eerste vrijdag van de maand zal de winnaar verschijnen op Wegdamnieuws! Wil je meedenken in wie de kanjer van de volgende maand kan worden omdat hij de afgelopen maand veel heeft betekend voor een ander of het gewoon verdient? Mail het naar redactie@wegdamnieuws.nl.

Bakkerij Nollen: Super bedankt dat jullie dit initiatief ondersteunen!

Heb je een kandidaat? Meld het bij de redactie van Wegdamnieuws!