Hier is hij weer: Wederom twee ‘Nollen Kanjers van de maand!’

Wie verdient voor deze maand de eervolle titel: De Nollen kanjer van de maand? Dat is de vraag die Wegdamnieuws zich elke vier weken stelt. Deze vraag is voor de maand mei. Deze keer wederom een duo wat eigenlijk in deze niet los van elkaar gezien kon worden.
De uitreiking was door de voorzitter van WVV’34 Maurice Workel.

Het gaat om de dames Maud Koster en Tess Doeschot!

Maud Koster en Tess Doeschot in Portugal

De motivatie in deze is, maar weinigen weten wat deze twee toppers er allemaal voor moeten doen, maar ook moeten laten. Tess en Maud spelen beiden hun tweede seizoen bij FC Twente. Behalve op zondag is er vrijwel iedere dag een training of wedstrijd. Training met het team bij FC Twente, krachttraining bij de fysio en keeperstraining.
Beiden spelen daarnaast in Oranje 016 en hebben de afgelopen tijd oefeninterlands gespeeld in Portugal en Frankrijk. Eind juni wordt dat rijtje hopelijk aangevuld met het Nordic Tournament, een internationaal toernooi in Finland. Uitdagende wedstrijden tegen mooie tegenstanders. Momenten om van te genieten, zowel voor de meiden als de ouders.

De interland tegen Mexico in Frankrijk.

Miriam Doeschot:
“Het voetbal vraagt veel van ze, maar het is het liefste dat ze beide doen. Natuurlijk moeten er ook dingen voor gelaten worden. Er wordt gelet op voeding en slaap. Dat betekent ook dat je niet altijd mee kunt naar een feestje of uit kunt gaan met je vrienden, omdat je fit wilt zijn.
Ook de combinatie met school vraagt het nodige. Ze missen lessen door de trainingen, zijn er regelmatig een dag niet vanwege een KNVB stagedag en door de interlands zijn ze soms zelfs 1,5 week niet op school. Ondanks dat moet je natuurlijk bij blijven in de lesstof en moeten toetsen worden ingehaald. Tijdens de interlands gaat er een docent mee, is er op locatie studietijd en kunnen daar ook toetsen worden afgenomen. Organiseren en plannen is nodig en dat doen ze beiden prima. Gelukkig faciliteert Het Assink de meiden goed!
Het zijn mooie ervaringen voor zowel Tess en Maud en hun ouders. Zij rijden natuurlijk vaak naar de trainingen en kijken alle wedstrijden. De meiden genieten op het veld en de ouders langs de lijn!”

FC Twente
Rick Scherp gaat, in combinatie met de rol van keeperstrainer bij het eerste elftal, naar een full-time functie binnen de jeugdopleiding van FC Twente Vrouwen. Hij zegt over de Hengeveldse toppers: “Het is zeker veel allemaal: Vier keer trainen op de club; Maandag, dinsdag donderdag en vrijdag en de competitiewedstrijden, maar ook een extra trainingsmoment op woensdag. (kracht/fysiek) Daar komen de  verre trips met nationale teams en het vele reizen nog bij. Dat in combinatie met school, de vele inhaalmomenten aldaar, feestjes overslaan en goed letten op de voeding. Daarnaast zullen ze zelf nog veel meer kunnen noemen!”

Maud en Tess doen het heel goed! Knap dat ze op die leeftijd het een en ander al zo goed kan combineren en mooi om te zien hoe ze zich daarin ontwikkeld hebben. En dat Maud ook richting het 1e af en toe al meetraint. Maar die Tess doet er net zoveel voor. Traint extra, is druk bezig met haar ontwikkeling en ook bij nationaal o16.
Goede kweekvijver bij WVV’34!”

Robbie Barends namens FC Twente:
“Als ik met name over Tess spreek (geldt grotendeels ook voor Maud) moeten ze eigenlijk 24-7 elke dag mee bezig zijn en er ook dingen voor laten zoals voeding en genoeg rust pakken. Als je de onderstaande schema’s ziet dan heb je pas een realistisch beeld:

Schema Tess

Maandag: (Herstel) training FC Twente MO16

Dinsdag: Keepertraining

Woensdag: Training FC Twente MO16

Donderdag: Vrij

Vrijdag: Training FC Twente MO16

Zaterdag: Wedstrijd

Zondag: Vrij of waar kan eigen initiatief en 1 op 1 training.

"Ze hebben een droom en gaan daar vol voor"

Schema Maud

Maandag: (Herstel) training Jong

Dinsdag: Training Jong

Woensdag: Vrij

Donderdag: Training Jong

Vrijdag: Training Jong

Zaterdag: Wedstrijd

Zondag: Vrij of waar kan eigen initiatief en 1 op 1 training.

Heel de week moeten ze rekening houden met school, behandelen bij Fysio (blessurepreventie) of extra kracht programma volgen. Daarnaast ook nog de Nationaal/KNVB activiteiten. De combinatie van voetbal, school en privé vergt heel veel discipline en ze laten dit seizoen zien dat ze beide uit het goede hout zijn gesneden. Ze hebben een droom en gaan daar vol voor”.

Vanaf medio 2023 is Robbie Barends gestart als hoofdtrainer van FC Twente MO16, het elftal dat in 2022 is toegevoegd aan de jeugdopleiding van FC Twente Vrouwen.

In 2017 al samen in oranje op het EK dames tegen Denemarken wat eindigde in een 4-2 overwinning; Miedema 2x, Mertens en Spits waren de doelpuntenmakers. Toen al de grote voorbeelden! Links Renske ter Doest

Remco van Dam van de KNVB gaf vanuit Litouwen een beeld van de activiteiten in 2024

Toernooi in Frankrijk:

25 maart: Frankrijk-Nederland 2-2

27 maart: Mexico-Nederland 1-2

31 maart: Nederland-Japan 1-2

5 juni: stagedag in Amsterdam

Toernooi in Finland:

1 juli: Denemarken-Nederland

4 juli: Nederland-(tegenstander nog niet bekend)

7 juli: Nederland-(tegenstander nog niet bekend)

Daarnaast onderstaand een voorbeeld van een dagprogramma.

De verkiezing verloopt buiten Nollen om en gaat in overleg met de redactie van Wegdamnieuws al dan niet in samenspraak met een vereniging of stichting. Heeft u tips voor iemand die deze prijs écht een keer moet hebben? Tip de redactie via redactie@wegdamnieuws.nl of geeft het door aan de redactie.

De ‘Nollen Kanjer van de maand’ is een rubriek die in het leven is geroepen om mensen die het verdienen in het zonnetje te zetten. De winnaar ontvangt een lekker cadeau pakket van Bakkerij Nollen!”

Iedere eerste vrijdag van de maand zal de winnaar verschijnen op Wegdamnieuws! Wil je meedenken in wie de kanjer van de volgende maand kan worden omdat hij de afgelopen maand veel heeft betekend voor een ander of het gewoon verdient? Mail het naar redactie@wegdamnieuws.nl.

Bakkerij Nollen: Super bedankt dat jullie dit initiatief ondersteunen!

Heb je een kandidaat? Meld het bij de redactie van Wegdamnieuws!