De ZuivelBroeders: Anti cyclus handelen door liefde op het eerste gezicht

Zoals de vlaggen in het hele land ondersteboven hangen, denken de ZuivelBroeders eveneens andersom! Waar overal de boerenbedrijven nagenoeg gedwongen worden om in te krimpen of al dan niet te stoppen, gaat de zomer van 2022 voor Erwin (22) en Bart (21) Sprokkereef de boeken in als start van hun zuivelonderneming ZuivelBroeders (zie: www.ZuivelBroeders.nl).

De broers gaan de zuivelproductie van Kaasboerderij Keuper overnemen. Voor zowel Erwin als Bart was het liefde op het eerste gezicht. De kans om op termijn van eigen melk ook eigen zuivel te kunnen maken werd met vier handen aangegrepen. Meer dan 43 jaar ervaring van Jan, Betsie en Geert Keuper wordt overgedragen aan twee jonge, maar vooral enthousiaste broeders die niet kunnen wachten om heel Twente kennis te laten maken met hun fantastische producten.

Hoe kwam het contact tot stand
Bart: “Ik deed mijn afstudeerstage werktuigbouwkunde bij Scanimix, het bedrijf van John en Jet Legtenberg. Tijdens de afscheid barbecue hoorde ik dat Kaasboerderij Keuper van plan was om te stoppen met de zuivelafdeling. Enkele dagen later schoot mij te binnen, dit is iets voor ons!

Erwin was na een bedenktijd van 15 minuten al even enthousiast als ik en zodoende zijn we diezelfde avond nog om tafel gegaan om de mogelijkheden te bespreken met Jan en Betsie. Eén dag later stonden we al samen met Jan de productie voor diezelfde week klaar te maken en op vrijdag hebben we alle grote afnemers direct benaderd om aan te geven dat de zuivel van Kaasboerderij Keuper zal blijven bestaan, maar dan onder een nieuw naam: “ZuivelBroeders”. De reacties logen er niet om en gaven ons de bevestiging dat het eeuwig zonde zou zijn als niemand meer kon genieten van de lekkere yoghurt, vla en andere zuivel van Keuper.”

Open bedrijvendag Hengevelde 18 september 2022
Erwin: “Op deze dag staan we bij Scanimix op Het Wegdam 21 in Hengevelde. Op die dag hopen we kennis te maken met iedereen die genoot van de zuivel van Kaasboerderij Keuper en we hopen hen ook in toekomst te mogen voorzien van een goedgevulde koelkast met zuivel van ZuivelBroeders.  Wij hebben er gigantisch veel zin in.”

Keuper
De winkel van Kaasboerderij Keuper zal gewoon open blijven met de producten die u gewend bent. Jan zal zelf de kaas en pasta blijven maken. De zuivel zal qua kwaliteit en smaak hetzelfde blijven, alleen die naam verandert in “ZuivelBroeders”.

Wat (gaan) ZuivelBroeders doen

De ZuivelBroeders gaan heel Twente verwennen met (h)eerlijke melk, karnemelk, standyoghurt, vanillevla, chocoladevla en boter, alles traditioneel gemaakt op de boerderij.

Toekomstvisie
Thuis in Wiene (Ambt Delden) hebben de ZuivelBroeders zelf een melkveebedrijf en op termijn zal ook de productie daar naartoe worden overgeheveld. De focus ligt nu echter eerst op het waarborgen van de kwaliteit en verdere ontwikkeling van producten. Zij hopen alle bestaande klanten van Keuper tevreden te houden en veel nieuwe mensen kennis te laten maken met hun zuivel.

In ieder geval: Allemaal graag tot 18 september!”