Open Bedrijvendag: Het Wegdam 3 stelt zich aan u voor!

Wegdam 3

De komende week is er iedere dag een cluster dat zich aan u voorstelt voor de Open Bedrijvendag op 18 september.
We zijn los! Het beloofd een prachtige dag te worden met vele activiteiten waarvan binnenkort meer op Wegdamnieuws! Voor ieder wat wils waarbij de kinderen zeker niet vergeten zullen worden!

De Hengeveldse Open Bedrijvendag 2022  stelt als eerste aan u voor:

Het Wegdam 3! (Klik op de bedrijfsnaam voor de desbetreffende website)

De deelnemende bedrijven van het Wegdam 3 zijn:

 Wegdam 3 Autobedrijf Hartgerink
 Wegdam 3 Hebo Hout Kozijnen-Hoofdkantoor
 Wegdam 3 Tres Chic Hengevelde BV
 Wegdam 3 Tuinte Groep- Smart industrual solutions
 Wegdam 3 BHS Broshuis
 Wegdam 3 Galerie Kunst Uit Twente (K.U.T.)

 

Autobedrijf Hartgerink
Autobedrijf Hartgerink al meer dan 55 jaar uw partner in mobiliteit. Wij zijn Opel dealer voor deze regio en bieden occasions aan van alle merken en leeftijden in elke prijsklasse. Zoekt u een betrouwbaar adres voor het onderhoud aan uw (elektrische)-auto zoek dan niet verder. Ook voor schadeherstel/leasing/huur en brandstof moet u bij Hartgerink zijn.
Kom vrijblijvend langs voor meer informatie.

HEBO Kozijnen B.V.
HEBO Kozijnen B.V. is een familiebedrijf in het Twentse Hengevelde. Wij zijn een team met ca. 240 medewerkers! HEBO is een flexibele partner in prefab houten en kunststof kozijnen voor zowel de zakelijke als de particuliere markt.

Wij produceren al 42 jaar houten kozijnen aan de Eeftinkstraat 4 en sinds 2007 zijn hier ook kunststof kozijnen bij gekomen aan Het Assink 10.

De productie is dan ook gevestigd op twee locaties. Iedereen is van harte welkom op 18 september 2022 van 11.00 uur tot 17.00 uur om beide locaties te komen bekijken tijdens onze Hengeveldse open bedrijvendag.

Très Chic
Très Chic Bridal Wear is al voor meer dan 5 decennia lang een bekende naam op de wereldwijde bruidsmarkt. Opererend met Twentse nuchterheid wil de fabrikant bruiden over de hele wereld laten stralen op hun speciale dag. Naast dat Très Chic een producent is voor meer dan 350 bruidswinkels, hebben ze zelf ook een ‘’Brandstore’’ waar bruidjes uit de hele omgeving hun droomjapon kunnen uitzoeken. Verder houdt Très Chic op 18 september ook een ‘’Open Huis’’ voor geïnteresseerde bruidjes die op zoek zijn naar een jurk.

Tuinte
Tuinte adviseert en ondersteunt al sinds 1964 opdrachtgevers in diverse industrieën met hoogwaardige componenten en modules en gerichte service. Ook ontwikkelen we innovatieve oplossingen voor machinebouw. Onze focus op partnerships leidde ertoe dat we meegroeiden met klanten. Hierdoor staat er nu een krachtig multidisciplinair familiebedrijf.
Bezoek tijdens de open bedrijvendag onze twee locaties en stap in de wondere wereld van de high tech!
TUINTE; SAMENWERKEN AAN SUCCES

BHS Broshuis
Binnenshuis spuitwerken een vernieuwende kijk op het binnenshuis schilderwerk door de ogen van een verfspuiter. Door middel van de nieuwste technieken, zoals nevelarm verfspuiten, mallen en bokken die snel en handig werken mogelijk maken. Dit alles geïnspireerd door de Sigma en hun visie hier op. Wij zijn ervan overtuigd dat binnen 10 jaar het binnenshuis schilderwerk voor 60 – 80% gespoten wordt.
BHS Broshuis werkt samen met Broshuis schilderwerken.

Meer weten? Bezoek ons op 18 september op de Open Bedrijven Dag!

18 September is er ook de tweede editie van Galerie Kunst Uit Twente (K.U.T.)

De nieuwe exposanten aan de Ruurstraat 2 zijn:

Marlon Groot Zevert
Marlon’s werk is herkenbaar aan veelal gebruik van aardetinten en meerdere lagen. Hier en daar maakt ze wel eens een uitschieter maar de natuurtinten zijn vaak haar basis. Die gelaagdheid geeft het werk niet alleen diepte en beleving maar symboliseert ook diepere betekenissen welke ze samen vat in de titels van de schilderijen. Het werk bestaat uit abstracte mixed media, verwerkt op doek of houten paneel.

Harrie Stortelder
Beeldend kunstenaar Harrie Stortelder (geboren in Neede, 1954) signeert sinds 1999 onder de naam Hasto. In zijn jeugd maakte hij kennis met de schilderkunst via de plaatselijke kunstenaars. Hij is geïnspireert geraakt door de Cobra groep, waardoor zijn werk vaak wordt vergeleken met dat van Karel Appel of Lucebert. Hasto is echter wel autodidact en alles komt vanuit zijn eigen creatieve geest. De werken van Hasto zijn vrolijk en fel van kleur. De schilderijen zijn voorzien van fantasiedieren en/of wezens. Expressief in impressionistische kleurenexplosie geschilderd op doek, paneel, karton of papier met acryl, mixed media en diverse materialen zoals gips en zand. Naast schilderijen vervaardigt Hasto ook objecten/beeldjes. Hasto heeft de laatste jaren diverse tentoonstellingen en expositie’s gedaan in galerieën en instellingen, zowel solo als in groepsverband.

Herman Wansing
“Kunstenaar wordt je niet, dat ben je”. Ik ben van jongst af aan met kunst in aanraking gekomen. Met name mijn oom Jan Wansing is een veelzijdig en bekend kunstenaar die schildert, tekent en beeldhouwt. Ongetwijfeld smeulde het vuur van creatie ook in mij, maar het zou pas later tot ontbranding komen. Ik koos aanvankelijk voor een industriële carrière in de wereld van het roestvast staal. Door mijn werk leerde ik de schoonheid en veelzijdigheid van het materiaal kennen. De artistieke vonk echter sloeg pas in 2012 over toen ik een geschenk voor iemand wilde maken die 50 werd. Intuïtief wist ik dat het van roestvast staal gemaakt moest worden. Het is buigzaam, bewerkbaar en tegelijkertijd vormvast, wat voor mij de transities naar onvergankelijkheid symboliseert. Niet voor niets zijn mijn beelden geschikt als urn. Door het werken met roestvast staal legde ik achteraf bezien onbewust de verbinding tussen mijn tot dan latente scheppingsdrang en eerdere beroepskeuze. Het werken met roestvast staal is een pure ontspanning. Behalve het lassen en slijpen van het materiaal doe ik alles met de hand. Voor de afwerking poets ik het met korrel 150, waardoor het een natuurlijke glans krijgt. Mijn latere beelden onderscheiden zich door het gat in het midden. Dit symbool versterkt de relatie met de ruimte waarin het staat. Tegelijkertijd dwingt het zichzelf door de bijzondere en unieke vorm naar de voorgrond.

Puck ten Heggeler
Familie-intiem, onvoorwaardelijk, ingewikkeld. In Untitled onderzoekt Puck ten Heggeler de verhoudingen binnen haar eigen gezin. De gezichten van haar ouders en zusje zijn hier weergegeven in de vorm van afgietsels. Deze sculpturen vermengen zich met elkaar en weerspiegelen op die manier de band tussen de kunstenaar en haar familie. De lijnen en richtingen van de gezichten symboliseren de dynamiek binnen het gezin. Zo is er soms afstand, geven ze elkaar ruimte, en zijn ze onvoorwaardelijk met elkaar verweven.

Puck ten Heggeler studeert Fine Art and Education aan de HKU in Utrecht. De inspiratie voor haar werken haalt ze uit haar eigen omgeving: het idyllische Twente. Een belangrijk thema in haar kunst is de ‘ons kent ons’ mentaliteit die zo kenmerkend is voor deze streek. Naast schilderijen en sculpturen houdt zij zich bezig met audiovisueel werk. Meer werk is te zien op haar insta Puckenmans.

Tom de Jong
Tom maakt stalen sculpturen van lichamen. De werkwijze van Tom is onothodox te noemen. Door verschillende soorten diktes metaal te gebruiken krijgen de sculpturen een ruwe uitstraling. Door de lastechnieken te verstoren wordt dit beeld nog grilliger. Met zijn sculpturen wil Tom het sterfelijke en onsterfelijke met elkaar verbinden.

Tevens zal deze dag gestart worden met een verloting van een sculptuur. De sculptuur laat de breekbaarheid en tegelijkertijd de kracht van een vrouw zien die door chemo een borst is kwijtgeraakt.

Tijdens deze dag kan voor €10,- (contant) een ticket gekocht worden. De volledige opbrengst hiervan zal richting de kankerstichting gedoneerd worden.

Op later tijdstip zal deze loting plaatsvinden.

 

Het Wegdam 3
De deelnemende bedrijven met alle QR codes van de deelnemers
Waar wilt u zijn?