Pieter Column: Bridgeclub uit Hengevelde zorgt voor een enorme rel in de laatste maand van 2022 (70)

Waarschijnlijk viel je ook bijna van verbazing van je stoel. Vol ongeloof las ik de titel van het artikel op “Wegdamnieuws” nog eens. Zoiets in ons sociaal geregelde dorp kan toch niet waar zijn! Partnerruil in Hengevelde. Het Gooise matras is geland in Hengevelde. Gelijk zit je al mogelijke plezante partnerruilingen te bedenken. Ik ken namelijk een heleboel dorpsgenoten die elke keer fanatiek bridgen! Bedenk zelfs de meest onmogelijke combinaties. Binnenpretjes!

Een creatieve kaartclub doet eens een keer gek. Met Theo Rupert en Wies Wassenberg als geniale artistieke aanjagers, doorbraken zij vaak vastgeroeste stelletjes. Paren die al kunnen communiceren met een knipoog, een lach, tik of een gecodeerd gebaar. Maar in alles geldt: “Vriendschap troef”! De nieuwe parenkoppeling was niet middels een inschrijving. Geen datingsite zoals Parship, Lexa of Ourtime. Nee gewoon via de computer. Kunstige combinaties door een computer bedacht. Koppeling zonder oogcontact, voorkennis of -kunde. Volgens het artikel was het een “evenwichtige koppeling”. Verrassend waren de “Noord-zuid en/of Oost -West” koppels.

De bijzondere bridgeavond verliep heel goed. Wel werden de bridgers soms hinderlijk gestoord door overheerlijke hapjes en dito drankjes! Maar de sfeer bleef heel goed. Wat wil je ook met een nieuwe partner. Puberale trekken borrelen in het geheim soms naar boven.

Na de buitengewone Bridge beleving ging iedereen ’s avonds met een prijs naar huis. En misschien mijmeren sommige twijfelaars wel: waarom kan dit alleen bij Bridgen?

 

 

Ik vlieg weg…………

Pieter Column