Pieter Column: De aanzuigende werking van Hengeveldse trainers (56)

Twee Multi inzetbare missionarissen uit Hengevelde vertrekken dit jaar voor een sportieve missie naar een ontwikkelingsgebied op loopafstand

Vroeger vertrokken missionarissen met boordevolle ontwikkelingsaspiraties naar een ver vreemd land. Vaak om zieltjes te winnen voor het geloof. Een blijde boodschap opgetekend in de bijbel moest de inheemse bevolking overhalen tot een andere leefwijze. Maar dat ging meestal niet zo vloeiend. Een andere cultuur en een vreemde taal waren meestal moeilijk te nemen barrières.

Ook in deze tijd kennen we nog wel missionarissen. Mensen die naar een ontwikkelingsgebied worden gestuurd om inzet en werkwijze van een natie te veranderen. Guus Hiddink was zo’n ontwikkelingswerker als bondscoach. Vooral zijn wonderlijk werk in Zuid-Korea maakte hem tot een goddelijke wonderdokter. Maar ook Leo Beenhakker, Dick Advocaat, Johnny van het Schip en Sarina Wiegman brachten en brengen de blijde voetbalboodschap over aan leergierige sportmensen. Maar ook de Nederlandse handbaltrainster Tessa Bremmer glorieert bij het Duitse Bad Wildungen.

Maar de missiegebieden kunnen ook dichterbij liggen. Je hoeft ze niet zo ver te zoeken. Lopend zijn ze al te bereiken! Verrassend was het wel. Hamoudi Jaafil als nieuwe trainer van de selectie van de voetbalvereniging Bentelo. Hij heeft een goede staat van dienst als speler. Ook heeft hij in het buitenland gespeeld! Dat is wel een pré. Hamoudi’s periode bij HSC verliep echter niet direct volgens verwachting. Het cultuurverschil tussen Haaksbergen en Hengevelde was waarschijnlijk te groot. Gelukkig zijn de verschillen tussen Bentelo en Hengevelde wel overbrugbaar. Ik vraag me nog wel af of hij ook een hulptrainer en verzorger vanuit Hengevelde meeneemt naar zijn nieuwe job. Van kanarie Geel -groen naar het Hemels Blauw-wit. Ik kijk vol spanning uit naar de tijd dat WVV en Bentelo in dezelfde klasse zitten. Dan pas is de missie van Hamoudi Jaafil geslaagd! De spelers van Bentelo 1 staan nu al te trappelen van ongeduld. Zijn ontwikkelingswerk klinkt nu al door het hele dorp aan de Hagmolenbeek!

Maar ook de transfer van Laurens Beld als trainer van Wijhe ’92 naar de handbalvereniging Bentelo is opvallend. Laurens heeft een grote staat van dienst als trainer bij verschillende handbalverenigingen. Ook hij heeft een buitenlandmissie op zijn C.V. staan. Wijhe is toch niet een dorp dichtbij! Na een voetbaltrainer uit Hengevelde verkast nu ook een handbaltrainer naar Bentelo. Op alle gebied gaat Bentelo zich versterken met trainers uit Hengevelde. De volleybalvereniging Cupido en de tennisvereniging WTC moeten ook vrezen hun trainers te verliezen aan het nijvere noaberdorp.

Een ding is zeker. De P.V. de Witpen blijft zeker gevrijwaard: in Bentelo hebben ze geen duivenvereniging! Dus hier geen trainers carrousel. Hooguit een verdwaalde Postduif die een duivenmelker in Bentelo zoekt.

Ik vlieg weg………..

Pieter Column